skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

متا می‌خواهد الگوریتم هوش مصنوعی خود را شفاف‌تر کند اما چرا؟

۲۰ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

شرکت متا می‌گوید برای شفاف‌سازی سازوکار ارائه محتوا قصد دارد اطلاعات بیشتری درمورد الگوریتم‌ خود ارائه دهد که با استفاده از هوش مصنوعی محتوا را به کاربر نمایش می‌دهند. متا می‌گوید این الگوریتم‌ متشکل از ۲۲ مدل هوش مصنوعی است که هرکدام برای بخش خاصی طراحی شده‌اند.

الگوریتم‌های شبکه اجتماعی که در پشت صحنه‌ اپلیکیشن‌ها، به لطف قدرت هوش مصنوعی و معادلات ریاضی، درمورد دیده و شنیده‌های ما تصمیم می‌گیرند همواره موضوع بحث رگولاتوری‌ها و کاربران هستند.

متا قصد دارد اطلاعات بیشتری از قلب تپنده اپلیکیشن‌هایش را در معرض دید کاربران و رگولاتور‌ها بگذارد. نیک‌ کلگ، نماینده سیاست عمومی شرکت متا، می‌گوید شفافیت بیشتر الگوریتم‌ها «بخشی از روند بی‌پردگی، شفافیت و مسئولیت‌پذیری بیشتر» متا است.

متا شفاف‌سازی می‌کند اما چرا؟

یکی از سوال‌های همیشگی کنگره آمریکا از مدیرعامل متا بحث «الگوریتم» این شرکت است، ابزاری که با معادلات ریاضی درمورد محتوای پیش‌روی کاربر تصمیم می‌گیرد. مستندات داخلی و افشاگری‌ها نشان می‌دهد که محتوای نفرت‌پراکنی، گمراه‌کننده و تفرقه‌انگیزی که به افزایش «مشارکت» کاربران و درآمد تبلیغاتی منجر می‌شود ماحصل همین الگوریتم است.

حالا متا گفته است که قصد دارد ساز و کار الگوریتم در دریافت سیگنال کاربران و انتخاب و رده‌بندی محتوا براساس آن را شفاف‌تر کند.

به گفته نیک کلگ، این الگوریتم در واقع گروهی از ۲۲ مدل هوش مصنوعی است که هرکدام از آنها برای گروه‌های مختلف محتوایی در بخش‌های مختلف اپلیکیشن‌های فیسبوک و اینستاگرام طراحی شده‌اند. برای مثال در فید اصلی فیسبوک سه مدل هوش مصنوعی با محتوا سر و کار دارند: یک مدل «Feed» محتوای دوستان و خانواده را پیشنهاد می‌دهد، یک مدل «Feed Recommendations» پست‌های کسانی که با شما ارتباطی ندارند را پیشنهاد می‌دهد و یک مدل «Reels» هم ویدیو‌های کوتاه را در اختیار شما می‌گذارد.

موتورهای پیشنهاد محتوایی که براساس هوش‌مصنوعی کار می کنند پدیده جدیدی به حساب نمی‌آیند؛ فعالیت آنها به خیلی قبل‌تر از ابزار جدیدی مثل ChatGPT بر می‌گیرد. پس چرا متا الان به فکر انتشار این اطلاعات افتاده است؟

این کار سیگنالی است به کنگره آمریکا که در حال حاضر بیشتر از همیشه روی اثرات منفی فیسبوک و اینستاگرام تمرکز کرده است. علاوه بر این چنین اقدامی می‌تواند تلاشی برای آماده کردن کاربران برای صفحاتی باشد که قرار است بیش از پیش با محتوای افرادی که نمی‌شناسیم پر شود-برای مثال سلبریتی‌ها، سیاست‌مداران و تولیدکنندگان محتوا. تام الیسون، نماینده فیسبوک در مصاحبه‌ای با فست‌کامپانی در ماه مارس گفت، متا استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی پیچیده‌ای کاربر را به تماشا و اسکرول بیشتر ترغیب کند بیشتر استفاده می‌کند.

جنگ برسر حقوق داده‌ها بالا می‌گیرد

مدل‌های زبانی بزرگ، از جمله قلب تپنده ChatGPT، با استفاده از مقدار زیادی داده از منابع عمومی اینترنت آموزش دیده‌اند. افراد و شرکت‌هایی که این محتوا را تولید کرده‌اند نه حق انتخابی داشتند و نه پولی در ازای استفاده از داده‌هایشان دریافت می‌کنند. اوپن‌ای‌آی همین حالا هم با شکایت‌های متعدد از سوی تولید کنندگان محتوا، مولفان و ناشران برسر استفاده از داده‌های آموزشی روبرو است و احتمالا در آینده با پرونده‌های بیشتری روبرو می‌شود.

اما ماهیت‌ تنش‌ها در حال تغییر است. محدودیتی که ایلان ماسک موقتا برای دسترسی بدون ثبت‌نام به توییتر به در نظر گرفت نشان دهنده نگرانی او در همین باره است. نگرانی از این است که توسعه‌دهندگان مدل هوش مصنوعی از این سایت برای آموزش مدل‌های خود استفاده می‌کنند. ردیت هم که در حال حاضر خود را برای عرضه عمومی سهام آماده می‌کند، برسر همین موضوع با ناظران محتوایی خود به مشکل خورده است. ردیت از تاریخ یک جولای دریافت هزینه برای دسترسی توسعه‌دهندگان خارجی به محتوای سایت خود را کلید زد. استیو هافمن، مدیرعامل ردیت، در مصاحبه‌ای با نیویورک تایمز در این باره گفت: «پیکره داده‌های ردیت بسیار ارزشمند است. اما نیازی نداریم تمام این ارزش را به رایگان در اختیار برخی از بزرگترین شرکت‌های جهان بگذاریم.»

تنش بین مراکز اجتماع آنلاین ادامه دارد و انتشار می‌رود که مسیر این جدال‌ها به دادگاه و جلسات مختلف سراسر آمریکا و جهان برسد.

آمریکا ممکن است قدرت پردازشی که شرکت‌های ابری به هوش مصنوعی اختصاص می‌دهند را محدود کند

عصر رنسانس هوش مصنوعی که در حال حاضر شاهدش هستیم علاوه بر مدل‌ها و داده‌های آموزشی، مدیون افزایش قدرت رایانشی است. دیگر حتی نیازی به خرید کامپیوتر نیست؛ شما می‌توانید از طریق خدمات ابری مثل AWS آمازون و آژور مایکروسافت به این قدرت رایانشی دسترسی پیدا کنید. اما دولت بایدن در اقدامی که شاید تبعات ژئوپلیتیک داشته باشد قرار است دسترسی شرکت‌های ابری چین به رایانش ابری مورد استفاده در هوش مصنوعی را محدود کند. اگر این طرح اجرایی شود، آمازون و مایکرسوافت باید برای فروش قدرت رایانش مرتبط با هوش مصنوعی از دولت آمریکا مجوز بگیرند.

چنین اقدامی تنش در روابط گل‌آلود آمریکا و چین را تشدید می‌کند. خبر محدودیت‌های جدید دولت بایدن در حالی منتشر شده است که پکن نیز به تازگی در پاسخ به محدودیت‌های غربی، صادرات فلز‌ات اساسی نیمه‌رسانا را به شرکت‌های آمریکایی محدود کرد. چیپ‌های پیشرفته هوش مصنوعی هم با استفاده از چنین فلزاتی ساخته می‌شوند.

در حال حاضر بیشتر چیپ‌های پیشرفته و با تراکم بالا را شرکت TSMC تایوان تولید می‌کند اما محدودیت صادرات این فلزات ممکن است بر تولید پردازنده‌های گرافیکی مورد نیاز در یادگیری ماشینی که عمدتا توسط شرکت آمریکایی انویدیا تولید می‌شوند، تاثیر‌ بگذارد.

 

https://pvst.ir/fe9

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو