اطلاعیه «تومن»: قطع سرویس تومن ۵ میلیون کاربر را تحت تاثیر قرار داده است
پرداختیار «تومن» با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد قطع سرویس این شرکت بدون اطلاع قبلی بوده…
۱۴ آبان ۱۴۰۳
۱۵ تیر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۶ تیر ۱۴۰۲
اولویت بانکداری باز نیازهای داخلی است. بانکها ترجیح میدهند به نیازهای مبتنی بر ساخت و طراحی داخل اولویت دهند ضمن اینکه هیچ مرجع حاکمیت بینالمللی برای کنترل و هماهنگی بینالملی وجود ندارد.
به گزارش پیوست؛ عاطفه موفقی، راهبر پادیوم در هجدهمین رویداد فیناپ که عصر امروز (۱۵ تیر) برگزار شد درباره بانکداری باز گفت: نگرش باز بهمعنی تغییر الگو است؛ نگرش باز در بانکداری تاثیر زیادی گذاشته است. بانک باز میتواند انتشار اطلاعات کند اما انتشار بدون API معانی گستردهای دارد.
موفقی ادامه داد: بانک باز بدون API به معنی افشای اطلاعات است. بانکها به سمت استفاده از API ها در سبد خدمتشان رفته اند که در این حوزه چهار رکن اساسی وجود داشته که اثربخشی API را در این بانکها بیشتر میکند. بانکها با یک تغییر نگرش و با یک رویکرد API first به سبد خدمتشان نگاه کردند و این به معنی اولویتدهی به API در تمامی سطوح است. رکن دوم فناوری است. فناوری تغییری است که در پلتفرمهای بانکی برای تغییر API باید رخ دهد.
در حوزه حاکمیت که به معنی تغییر ساختارهای داخلی یا فرایندی بانکها است یک تغییر عمده باید رخ دهد تا این ساختار حاکمیت جدید مبتنی بر ارائه خدمات API در بانک عملیاتش را انجام دهد؛ تغییر روشهای تحویل و نگهداشت سرویس و مدیریت کسبوکار هم جزو بحث حاکمیت است.
مورد دیگر؛ مدیریت اکوسیستم است. یعنی نگرشی که باید در ارتباط با اکوسیستم برای استفادهکننده یا ارائهکننده API باشد.
موفقی با اشاره به اینکه آنچه که برای عبور از مرزها برای ارائهدهندگان بانکداری باز بهعنوان چالش و مانع مطرح میشود؛ زیاد بودن هزینه مبارزه با جرایم سایبری است، توضیح داد: اولویت بانکداری باز نیازهای داخلی است. بانکها ترجیح میدهند به نیازهای مبتنی بر ساخت و طراحی داخل اولویت دهند ضمن اینکه هیچ مرجع حاکمیتی بینالمللی برای کنترل و هماهنگی بینالملی وجود ندارد.
او گفت: الان هزینههای بالایی برای مقابله با تروریسم و پولشویی باید پرداخت شود. الان حدود پنج درصد کل GDP دنیا برای مبارزه با جرایم سایبری پرداخت میشود. این هزینه به یک موضوع مهم تبدیل شده است.
موفقی درباره نهادهای ذینفع گفت: یک دسته از نهادهایی که الان ذینفع هستند، پلتفرمهای دیجیتال و فینتکها هستند که بزرگترین ذینفعان بانکداری باز هستند مثل کیفپولها و پلتفرمهای مشارکتی. این موارد از بانکداری باز بینالمللی تاثیر میپذیرند زیرا هزینه تراکنشهایشان در مرزهای مختلف کاهش پیدا میکند.
به اعتقاد موفقی حوزه اعتبارسنجی خیلی بینالمللی نشده و اغلب آنها بهصورت ملی فعالیت میکنند. نکته دیگر اینکه شبکههای اجتماعی بهدلیل تعامل لحظهای با کاربران میتوانند یک ذینفع مهم برای بانکداری باز باشند.