skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

هم‌بنیانگذار یونی‌بوک: کتاب دست‌دوم متقاضی بیشتری دارد

۱۲ تیر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

استارت‌آپ یونی‌بوک

هم‌بنیانگذار یونی‌بوک، استارت‌آپ فعال در حوزه فروش آنلاین کتاب، افزایش قیمت دلار و گران شدن بهای کتاب را از عوامل بیشتر شدن تقاضا برای کتاب‌های دست‌دوم می‌داند و معتقد است از یک سال گذشته بازار خرید کتاب دست‌دوم از نو داغ‌تر شده است.

به گزارش پیوست؛ محراب حسین‌زهی، هم‌بنیانگذار یونی‌بوک درباره ایده شکل‌گیری یونی‌بوک می‌گوید: یونی‌بوک از یک کانال تلگرامی به‌نام «انقلاب نرو» شکل گرفت. در آن کانال هزار عضوی، ما به فروش کتاب‌ می‌پرداختیم و بعد از مدتی تصمیم گرفتیم به این کار به شکل یک کسب‌و‌کار رسمی نگاه کنیم و کتاب‌های دست اول و دست‌دوم بفروشیم، در نتیجه در سال ۱۴۰۰ به‌صورت رسمی کارمان را آغاز کردیم. فضای کاری ما در سایت است اما ماهیت کار پلتفرمی است، ما انبارداری نداریم و یک واسطه‌ایم که از فعالیتمان کارمزد دریافت می‌کنیم.

او با تاکید بر گرانی کاغذ، اصلی‌ترین چالش را به همین موضوع نسبت می‌دهد و می‌گوید: کتاب به کاغذ وابسته است و کاغذ هم به دلار و کاغذ هم یک کالای وارداتی است. نوسان قیمت در کاغذ و در نتیجه کتاب بسیار بالا است. حتی الان که تیراژها کم شده‌، این مشکل بیشتر هم شده است.کمی پیش‌تر، ۲هزار تیراژ عادی بود، ولی الان با مشکلات واردات و گرانی کاغذ، ۲۰۰ تیراژ مرسوم‌تر است.

محراب حسین‌زهی، هم‌بنیانگذار یونی‌بوک
محراب حسین‌زهی، هم‌بنیانگذار یونی‌بوک

هم‌بنیانگذار یونی‌بوک در ادامه می‌گوید: وقتی ۲۰۰ تیراژ چاپ شده به فروش می‌رسد و تمام می‌شود، ناشر مجبور است برای چاپ جدید کتاب را با قیمت جدید چاپ کند. مثلاً کاربر کتاب را ۱۰۰ هزار تومان می‌خرید وقتی ما می‌رفتیم از ناشر بخریم کتاب ۳۰۰ هزار تومان بود و در نتیجه مشتری از این موضوع ناراضی بود. به همین دلایل ترجیح دادیم کتاب نو را کم‌‌کم از چرخه فعالیتمان حذف کنیم و به‌صورت تخصصی کتاب دست‌دوم بفروشیم.

 

 

متقاضی کتاب دست‌دوم بیشتر است

حسین‌زهی توضیح می‌دهد: از سال گذشته حذف فروش کتاب‌های نو را شروع کردیم و کتاب‌های دست‌دوم در پلتفرم‌مان بیشتر شده است؛ به همین دلیل در حال حاضر یونی‌بوک بیشتر به‌عنوان کسب‌و‌کار فروش کتاب دست‌دوم شناخته شده  و البته درخواست هم برای خرید کتاب دست‌دوم بیشتر شده است. یونی‌بوک ۱۳۵ هزار کتاب دارد که حدود ۱۰۰ هزارتای آن دست‌دوم و ۳۵ هزارتای آن نو هستند.

به باور هم‌بنیانگذار یونی‌بوک تعامل و جا افتادن در بازار کتاب بسیار سخت است. او در این باره می‌گوید: ما در این دو سال در تلاش برای رشد سایت بودیم که در این زمان ۴ هزار کاربر و ۴ هزار و ۵۰۰ سفارش داشتیم. کاربر می‌تواند ثبت‌نام نکند اما ثبت سفارش کند؛ شاید استراتژی ثبت‌نام نکردن همه کاربران در سایت از نظر بیزینسی درست نباشد اما راحتی کاربر برای‌مان مهم‌تر بود. علاوه بر این که ما برای گسترش فعالیت‌هایمان یونی‌بوک در دو دوره از مرکز شتابدهی شناسا و هاب همراه اول جذب سرمایه کرده‌ایم.

حسین‌زهی درباره چشم‌انداز یونی‌بوک هم می‌گوید: ما در تلاش هستیم که تعداد کتاب‌های یونی‌بوک را از ۱۳۵ هزار به ۱۶۵ هزار عنوان برسانیم. برنامه بعدی این است که مراکز تحویل حضوری را بیشتر کنیم. ما همکاری خوبی با استارت‌آپ گنجه داریم. ما یک‌سری از گنجه‌ها را در دانشگاه‌ها مستقر کردیم؛ تا الان دو گنجه مستقر شده است و هدف‌مان این است که به ۶ گنجه برسد.

https://pvst.ir/fbc

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو