مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۸ خرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
گوگل میگوید هیچ چیز نمیتواند جای حضور فیزیکی و کنار هم بودن افراد در محیط کار را بگیرد. این شرکت در راستای افزایش حضور کارکنان در محل کار سیاستهای کار ترکیبی خود را بروزرسانی کرد. گوگل از این پس فعالیت حضوری کارکنان را بیشتر تحت نظر گرفته و غیبت طولانی مدت را بررسی میکند.
به گزارش پیوست، همهگیری کرونا باعث فراگیر شدن پدیده دورکاری شد. بسیاری از شرکتها و به ویژه فعالان تکنولوژی به گزینه دورکاری روی آوردند و این گزینه در شرایطی که حضور فیزیکی احتمال ابتلا را به همراه داشت منطقی به نظر میرسید. با این حال حتی شرکتهای تکنولوژی در یک سال اخیر از دورکاری تا حد زیادی عقب کشیدهاند و کار ترکیبی و حضوری را اولویت و تم اصلی قرار دادهاند.
والاستریت ژورنال میگوید در تازهترین تحولات شرکت گوگل تاکید خود بر دورکاری را افزایش داده است. این شرکت از این پس حضور کارکنان در محل کار را تحت نظارت بیشتری قرار میدهد و دورکاری کامل را تنها در موارد خاص و استثنا برای استخدامهای جدید به عنوان گزینه قرار میدهد.
فیونا سیکونی، مدیر ارشد نیروی انسانی گوگل، در ایمیلی به کارکنان با تاکید بر حضور فیزیکی در دفاتر گفت: «در واقع هیچ جایگزینی برای کنار هم بودن فیزیکی وجود ندارد.»
او در این ایمیل گفت: «البته که همه به مکالمههای جادویی راهروها باور ندارند اما بدون شک کار کردن در یک فضای مشترک تاثیر مثبتی دارد. بسیاری از محصولاتی که ماه گذشته در مراسم I/O و Google Marketing Live رونمایی کردیم را تیمهایی که در کنار هم فعالیت داشتند توسعه داده و ساخته بودند.»
در ایمیل سیکونی به کارکنان گوگل تصریح شده است که این شرکت از این پس گزینه دورکاری کامل را تنها برای شرایط خاص و استثنا در نظر میگیرد و گوگل از این پس سیاست کار ترکیبی را که شامل سه روز حضور در هفته است را با سختگیری بیشتری پیگیری میکند.
سازنده بزرگترین موتور جستجوی جهان سال آوریل سال گذشته سیاست کار ترکیبی جدید با ۳ روز حضور الزامی را برای اصلاح سیاستهای پیشین خود معرفی کرد. این شرکت در سال ۲۰۲۱ اعلام کرده بود که حدود ۲۰ درصد از کارکنان میتوانند به طور کامل به دورکاری بپردازند.
سیکونی گفت: «ما از گوگلیها شنیدیم کسانی که حداقل سه روز در هفته را به دفتر کار میآینده ارتباط بیشتری با دیگر گوگلیها دارند و زمان که کار از یک مکان مشترک انجام گیرد این تاثیر بیشتر هم میشود.»
رایان لامونت، سخنگوی گوگل، در بیانیهای به CNBC گفت: «رویکرد کار ترکیبی به گونهای طراحی شده تا بهترین کار حضوری را با مزایای دورکاری در بخشی از هفته ترکیب کند. در حال حاضر یک سالی از این روند گذشته و ما رسما این رویکرد را به تمامی سیاستهای محل کارمان اضافه میکنیم.»
البته سیکونی معترف است که در شرایط سخت و زمانی که حضور فیزیکی امکان پذیر نیست یا برای سلامتی ضرر دارد دورکاری میتواند جایگزین کار حضوری شود.
گوگل در روزهای اخیر و به دلیل شرایط وخیم آب و هوای نیویورک که به دلیل آتشسوزیهای گسترده کانادا پدید آمده به کارکنان خود اجازه داد تا به صورت دورکاری فعالیت خود را ادامه دهند.
در دو سال گذشته و به ویژه در سال ۲۰۲۳ بسیاری از شرکتها راه خود را از استراتژی دورکاری که در دوران پاندمی به شهرت رسید جدا کردهاند. به نظر میرسد که مدیران گزینه دورکاری را برای بازدهی شرکت مناسب نمیدانند.
شرکتهای مختلف از آمازون تا والت دیزنی حضور در دفاتر کار را اجباری کردهاند و برخی دیگر هم تفاوت درآمدی را به انگیزهای برای حضور در دفاتر تبدیل کردهاند.
سمآلتمن، مدیرعامل اوپنایآی سازنده ChatGPT، هم به تازگی با انتقاد از دورکاری گفت آزمایش دورکاری یک اشتباه بود و دیگر به پایان رسیده است. از نگاه او استارتآپها زمانی بازدهی کامل دارند که کارکنان به صورت حضوری و در کنار هم به کار مشغول شوند.
ایلان ماسک، مالک توییتر و مدیرعامل تسلا، نیز که مدتها است از دورکاری انتقاد کرده و تعداد دورکاران را در شرکتهای خود کاهش داده است میگوید دورکاری از لحاظ اخلاقی درست نیست.
گوگل در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد قصد دارد ۷ میلیارد دلار برای احداث دفاتر و دیتاسنترهای جدید در آمریکا هزینه کند و احداث دفاتر جدید با هدف تشویق به کار حضور و بازگشت به محل کار انجام میشود.
این شرکت همچنین در ماه آوریل سیاست خود مبنی بر الزامی بودن واکسن کرونا برای ورود به ادارات را نیز کنار گذاشت.
براساس آخرین گزارش الفابت، شرکت مادر گوگل، در پایان سه ماه اول امسال (۲۰۲۳) این شرکت ۱۹۰ هزار و ۷۱۱ کارمند دارد که البته تعدیل نیروی گسترده این شرکت در ماه ژانویه حدود ۱۲ هزار نفر (۶ درصد) از آنها را تحت تاثیر قرار داد.
گوگل در حالی برای بازگشت کارکنان به محل کار و افزایش بهرهوری تلاش میکند که در جدالی سخت در عصر هوش مصنوعی با رقیبی به نام مایکروسافت روبرو است.
مایکروسافت که با میلیاردها دلار سرمایهگذاری روی استارتآپ هوش مصنوعی اوپنایآی بسیاری از محصولات خود از جمله موتور جستجوی بینگ و مرورگر ادج را به هوش مصنوعی مجهز کرده است. هردوی این محصولات در رقابت مستقیم با گوگل قرار دارند و با اینکه گوگلیها همچنان سهم حداکثری را در اختیار دارند اما زنگ خطر در این شرکت به صدا در آمده است.
گوگل که چندی پیش از چتبات بارد رونمایی کرده بود در مراسم Google IO 2023 از اضافه شدن این تکنولوژی به جای جای محصولات خود خبر داد.