skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سندباکس حریم خصوصی گوگل در چند ماه آینده عرضه می‌شود

۲ خرداد ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

سندباکس حریم خصوصی گوگل

ابزارهای سندباکس حریم خصوصی گوگل (Privacy Sandbox) روز ۱۸ جولای با کروم ۱۱۵ عرضه می‌شود و این اقدام، گامی دیگر به سمت حذف کامل کوکی‌های شخص ثالث در سال آینده خواهد بود.

به گزارش پیوست، سند‌باکس حریم خصوصی راهکاری برای کنار گذاشتن کوکی‌های شخص ثالث و بهبود وضعیت حریم خصوصی است. گوگل در این راهکار مجموعه‌ای از رابط‌های کاربری را به جای کوکی‌های شخص ثالث در اختیار خریداران و فروشندگان تبلیغات می‌گذارد که البته انتقادهایی را در مورد افزایش انحصار گوگل در حوزه تبلیغات به دنبال داشته است.

قوانین عمومی حفاظت از داده‌های (GDPR) اتحادیه اروپا، گوگل را بر آن داشت که از سال ۲۰۱۹ به دنبال راه جدیدی برای تبلیغات هدفمند و بدون استفاده از کوکی‌های شخص ثالث باشد. سند‌باکس حریم خصوصی جایگزینی است که این غول جست‌وجو و مالک کروم، یکی از محبوب‌ترین مرورگر‌های اینترنت، برای کوکی‌ها پیشنهاد کرده است.

به نقل از رجیستر، انتونی شاوز، مدیر بخش سندباکس حریم خصوصی، در بیانیه‌ای در این باره گفت:« با عرضه کروم در ماه جولای و در هفته‌های پس از آن، ما رابط‌های برنامه‌نویسی (API) سنجش و ارتباط سندباکس حریم خصوصی را در اختیار تمامی کاربران کروم می‌گذاریم. توسعه‌دهندگان از این پس می‌توانند از این APIها برای آزمایش زنده و گسترده ترافیک استفاده کرده و خود را برای فعالیت بدون کوکی‌های شخص ثالث آماده کنند.»

کوکی‌های شخص ثالث، نویسه‌ای در وبسایت‌های اینترنتی هستند که اطلاعات کاربران را ردیابی می‌کنند. با اینکه کوکی‌ها اطلاعات مهمی را در اختیار خریداران و فروشندگان تبلیغات می‌گذارند، اما احتمال سوء استفاده و نقض حریم خصوصی نیز وجود دارد.

گوگل دو سال پیش (۲۰۲۰) اعلام کرد که در آینده پشتیبانی از کوکی‌های شخص ثالث را متوقف می‌کند و تبلیغاتچی‌ها گزینه‌ای به جز استفاده از تکنولوژی تبلیغاتی سند‌باکس حریم خصوصی نخواهند داشت.

با اینکه توقف پشتیبانی از کوکی‌ها، احتمالا به دلیل بازخورد منفی فعالان صنعتی و پیچیدگی‌های قانونی، بیشتر از آنچه انتظار می‌رفت زمان برد اما سازنده کروم به نظر خود را برای عبور از این مرحله آماده کرده است.

سندباکس حریم خصوصی گوگل چیست؟

سندباکس حریم خصوصی گوگل جایگزینی برای کوکی‌ها است که قرار است تبلیغات هدفمند، ارزیابی و جلوگیری از کلاهبرداری را بر اساس یک سری استاندارد‌ها به اجرا بگذارد.

تبلیغاتچی‌ها برای دریافت اطلاعات باید از رابط کاربری برنامه‌نویسی استفاده کنند. هر کدام از این APIها اطلاعاتی مثل نرخ تبدیل (بازدهی تبلیغات) و تخصیص (نهاد خریداری کننده) را ارائه می‌کنند.

دسته‌ای که در حال حاضر برای عرضه، برنامه‌ریزی شده شامل شش رابط برنامه‌نویسی است:

  • مخاطب محافظت شده؛ برای بازاریابی (نمایش تبلیغات براساس رفتار گذشته در دیگر وب‌سایت‌ها)
  • موضوعات؛ نمایش تبلیغات هدفمند بدون شناسایی افراد
  • گزارش تخصیص؛ سنجش بازدهی تبلیغات بدون کوکی‌های شخص ثالث
  • توده خصوصی؛ گزارش‌های تبلیغات خصوصی
  • ذخیره اشتراکی؛ اشتراک‌گذاری داده در سایت‌های مختلف بدون اشتراک‌گذاری شناساگر‌ها
  • و قاب‌های نرده دار؛ یک مکانیزم داده بین سایتی برای سایت‌های مرتبط

تبلیغاتچی‌ها با این رابط‌های کاربرای می‌توانند تبلیغات هدفمند خود را بدون استفاده از کوکی‌های شخص ثالث به اجرا گذاشته و براساس علایق کاربران به تبلیغات بپردازند و بازده آن را مشاهده کنند.

از لحاظ تئوری این راهکار وضعیت حریم خصوصی اینترنت را تا حد قابل توجهی بهبود می‌بخشد.

اجرای تدریجی از سه ماهه اول سال ۲۰۲۴

گوگل قرار است کوکی‌های شخص ثالث را از سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ برای یک درصد از کاربران گوگل حذف کند و این روند آزمایشی اقدامی برای حذف کامل کوکی‌ها است.

توسعه دهندگان نیز می‌توانند از سه ماهه سوم امسال (۲۰۲۳) به صورت شبیه‌سازی شده از این ابزارها استفاده کنند.

انحصار به بهانه حریم خصوصی

با این حال بسیاری از رقبای گوگل معتقدند سند‌باکس حریم خصوصی راهکاری است که به بهانه بهبود وضعیت حریم خصوصی، انحصار گوگل را روی تبلیغات آنلاین افزایش می‌دهد.

جیمز رازول، بازاریاب دیجیتال و هم‌بنیانگذار گروه مشاوره Movement for an Open Web، می‌گوید:‌ «سند‌باکس حریم خصوصی قدرت هدف‌گیری و سنجش کارزار‌های تبلیغاتی را از مالکان وب‌سایت، آژانس‌ها و بازاریابان که از تکنولوژی‌های خاص خود به جای راه‌حل گوگل استفاده می‌کنند می‌گیرد.»

«هیچکس قبول نمی کند که تمام نانوایی‌ها کارشان را متوقف کنند و همه نان شرکتی بخرند. پس چرا باید رفتار مشابه گوگل و اپل در بازارهای دیجیتالی را بپذیریم؟ آژانس رقابت و بازارهای انگلستان باید سریعا تعهدات گوگل را بررسی و آنها را اصلاح کند.»

به گفته رازول، سند‌باکس حریم خصوصی توانایی کافی برای جایگزین کردن سیستم‌های فعلی را ندارد و در عین تضعیف تبلیغات، قانون اتحادیه اروپا را هم نقض می‌کند.

براساس گزارشی که شرکت گوگل منتشر کرده، استفاده از راهکار جدید، زمان لود وب‌سایت‌ها را افزایش می‌دهد که این زمان حدود ۵۰ میلی‌ثانیه به طور متوسط است که علاوه بر مشکلات دیگر بر رده‌بندی سایت در موتور‌های جست‌وجو تاثیر می‌گذارد.

رازول در ادامه می‌گوید ماده ۲۶ قانون خدمات دیجیتالی اتحادیه اروپا نیز ناشران بزرگ آنلاین را ملزم می‌کند تا داده‌های مربوط به تبلیغات خود را برای مراجعان سایت به نمایش بگذارند. او مدعی است که رابط کاربری قاب‌های نرده‌دار گوگل، به هیچکس جز گوگل اجازه مشاهده این اطلاعات را نمی‌دهد.

تخطی از قوانین اتحادیه اروپا جریمه‌های سنگین و مجازات گسترده را برای شرکت‌های تکنولوژی به دنبال دارد. قاره سبز به تازگی شرکت متا را به دلیل انتقال داده‌های کاربران اروپایی به آمریکا ۱.۳ میلیارد دلار جریمه کرد. گوگل در صورت نقض قوانین اروپا باید در انتظار جریمه‌های مشابه باشد.

 

 

 

https://pvst.ir/exs

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو