skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان، و آموزش پزشکی:

بلوغ اطلاعاتی در کشور اتفاق نیفتاده است

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۹ آذر ۱۳۹۵

زمان مطالعه : ۱۸ دقیقه

شماره ۴۰

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

محمود تارا

بالاخره پس از ۱۱ سال در هفته دولت، شبکه ملی اطلاعات رونمایی شد؛ شبکه‌ای که به گفته مسئولان بخشی از آن مربوط به اتصال نهادها و وزارتخانه‌ها به یکدیگر است تا تبادل اطلاعات به صورت الکترونیکی از طریق این شبکه انجام شود. از میان وزارتخانه‌ها، وزارت‌ بهداشت در دولت گذشته با پیاده‌سازی طرح شبکه ملی سلامت به عنوان یکی از شبکه‌های اختصاصی شبکه ملی اطلاعات، از پیشگامان حرکت در مسیر تحقق شبکه ملی اطلاعات شده بود. اما اینکه پس از گذشت چند سال تا چه میزان این اتصالات برقرار شد و سرنوشت سامانه‌های سلامت به کجا انجامید، در گفت‌وگویی تفصیلی با محمود تارا سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد بحث قرار گرفته است که در زیر می‌خوانید:

بحث الکترونیکی کردن خدمات درمانی همواره در دستور کار بوده و برای ارائه این سرویس‌ها نیز مسئولان اعلام کرده‌اند سامانه‌های مختلفی ایجاد شده است اما هنوز حس ارائه خدمات درمانی الکترونیکی یا حتی الکترونیکی شدن پرونده بیماران هنگام مراجعه به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی وجود ندارد. به عنوان اولین سوال می‌پرسم؛ سرانجام پرونده الکترونیکی سلامت چه شد؟ در ابتدا باید توضیحی در خصوص پرونده الکترونیکی سلامت و ابعاد آن بدهم تا متوجه شوید در چه مرحله‌ای از پیشرفت قرار داریم. وقتی صحبت از پرونده سلامت الکترونیکی به میان می‌آيد، سامانه‌ای به نام پرونده یکپارچه الکترونیکی سلامت شهروندی داریم و برخی پسوند ملی هم به آن می‌افزایند. این واژه پرونده یکپارچه سلامت شهروندی به چه معناست؟ یعنی وقتی کودکی متولد می‌شود، سامانه‌ای به نام سامانه تولدها داریم و به ثبت احوال اعلام می‌کنیم کودکی متولد شده است و در آن سازمان ثبت می‌شود. پس از صدور شناسنامه، نام کودک در بخش احراز هویت مندرج می‌شود. وقتی زمان واکسیناسیون نوزاد و مراقبت‌های بهداشتی او می‌رسد، یا نیاز به مراجعه به پزشک پیش می‌آید، خدمات قابل ثبت سلامت او نیز آغاز می‌شود. این پروژه تا زمان رشد و حتی مرگ کودک نیز ادامه دارد. حتی زمان مرگ این فرد را هم در ابتدا به وزارت بهداشت گزارش می‌کنند و نسخ دیگری از این گزارش از طرف مراکز ما به پزشکی قانونی و شهرداری‌ها اعلام می‌شود. پس از تولد تا مرگ شخص یک چرخه‌ اطلاعات در حوزه سلامت داریم. مشکلی که ما داریم این است که حدود 10 تا 12 منبع اطلاعات سلامت داریم مانند بیمارستان‌ها، مطب‌ها، داروخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها و غیره. نکته مهمی که در اینجا باید به آن توجه کنیم این است که بلوغ اطلاعاتی کشورها در این زمینه به کندی صورت می‌‌گیرد و بسیاری از کشور‌های پیشرفته دنیای امروز طی ۳۰ تا۵۰ سال آرام آرام مراحل بلوغ الکترونیکی در حوزه سلامت را...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۴۰ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۴۰ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/113
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو