هوش مصنوعی جدید اوپنایآی برای طراحی پروتئین و افزایش طول عمر انسان
شرکت اوپنایآی پس از موفقیت چشمگیر در عرضه محصولات عمومی و چتباتهای هوش مصنوعی برای…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
اینترنت ماهوارهای، صنعتی که استارلینک پیشتاز آن محسوب میشود، رقیبی از قاره سبز دارد. هر آنچه از وانوب باقی مانده بود با یوتلست ترکیب شد و قرار است به عنوان یکی از معدود رقبای استارلینک، اینترنت ماهوارهای اروپا را نمایندگی کند. چالشهایی مثل انگلستان پسا برگزیت و دولت فرانسه پیش روی مدیریت جدید این فناوری است.
به گزارش پیوست، یوتلستی که با تلویزیون ماهوارهای در جهان شناخته میشود، ژانویه سال ۲۰۲۲ مدیریت خود را تغییر داد و اکنون با خرید هر آنچه از وانوب، شرکت اینترنت ماهوارهای انگلیسی، باقی مانده بود خود را برای جدال بزرگی با غولهای آمریکایی آماده میکند.
حالا منظومهای متشکل از ۶۴۸ ماهوارههای مدار پایین وانوب به تجهیزات یوتلست اضافه شده است و این شرکت در ۱۲۰۰ کیلومتری زمین با جف بزوس و ایلان ماسک که در حال حاضر پیشتازان این صنعت محسوب میشوند به رقابت میپردازد. مدیریت جدید مشکلاتی را در انگلستان، زادگاه وانوب، و فرانسه، منزلگاه یوتلست، پیش روی خود دارد.
ایوا برنیک، مدیرعامل جدید یوتلست که از ژانویه ۲۰۲۲ سکان هدایت این شرکت را در دست گرفته است، باید با تنشهای سیاسی پسا برگزیت انگلستان دست و پنجه نرم کند و دولت فرانسه نیز به عنوان یکی از سهامداران یوتلست سهمی در این معادله دارد.
براساس گزارشی از مجله وایرد، برنیک میگوید:« همه چیز تحت کنترل است.» زمانی که او به مقام مدیریت رسید، کسب و کار اصلی این شرکت عرضه تلویزیون ماهوارهای با استفاده از ماهوارههای ثابت و بزرگ بود (این ماهوارهها با سرعت چرخش زمین حرکت کرده و یک منطقه جغرافیایی ثبات را پوشش میدهند). با اینکه یوتلست عرضه اینترنت ماهوارهای را با ماهوارههای ثابت آغاز کرده بود اما درآمد از طریق کانالهای تلویزیونی، کسب و کار اصلی آن محسوب میشد تا اینکه در ماه جولای و با قرارداد خرید شرکت وانوب، شرایط تغییر کرد و ارتش ماهوارههای مدار پایین این شرکت در اختیار یوتلست قرار گرفت.
با توجه به سهم دولت انگلستان در وانوب و سهمی که دولت فرانسه از یوتلست دارد، نماینده قاره سبز در رقابت اینترنت ماهوارهای باید در انتظار حل اختلافات فرانسه و انگلستان باشد. با خروج انگلستان از اتحادیه اروپا و دوران پسا برگزیت، این دو کشور یکپارچگی سابق را ندارند و اختلافات سیاسی آنها به چالشی برای یوتلست تبدیل شده است.
برنیک به مشکلاتی که برگزیت ایجاد کرده معترف است اما میگوید « هر دو طرف مایلند تا برای همکاری مناسب با هم ارتباط بگیرند» و اگر اروپا خواستار یک غول ماهوارهای بومی است، انگلستان و فرانسه باید اختلافات خود را حل کنند. او افزود: « ارتش ماهوارهای وانوب قرار است برای مدتها یکی از معدود منظومههای غیر آمریکایی باشد.»
سیاستهای برگزیت تنها مانع پیش روی وانوب نیست. ماهوارههای نسل اول وانوب باید ارتقا پیدا کنند و به گفته یوتلست، ماهوارههای نسل ۲ و پیشرفته تا سال ۲۰۲۷ به مدار پایینی زمین میروند.
برینک میگوید ارتقای ماهوارهها چیزی بین ۳ تا ۴ میلیارد یورو (حدود ۳.۳ و ۴.۴ میلیارد دلار) هزینه دارد و برای حفظ اعتبار شرکت باید در این مسیر احتیاط کرد. او میگوید شرکتی مثل استارلینک به معنای واقعی نوآوری ایجاد کرده و پرتاب ماهوارههای خود را صنعتیتر کرده است. به نظر من ما باید به همین نمونه نگاه کنیم و بگوییم چطور میتوانیم با سرعت خیلی خیلی بیشتری پیشروی کنیم؟ البته که خطر هم وجود دارد.»
تحلیلگران بانک آمریکا جیپیمورگان قرارداد ادغام یوتلست و وانوب را با عنوان «پر خطر» توصیف کردهاند.
برنبرگ، بانک سرمایهگذاری آلمانی هم در گزارشی به مشکلات یوتلست در متقاعد کردن سرمایهگذاران خود اشاره کرده است. گزارش این بانک تصریح میکند: « این قرارداد که اولین بار در جولای ۲۰۲۲ اعلام شد و قرار بود در سه ماهه سال ۲۰۲۳ نهایی شود، روند سرمایهگذاری یوتلست را از یک سهام پولساز به یک شرکت در حال رشد غیر پولساز تبدیل میکند. ما باور داریم که میزان درآمدهای کوتاه مدت و تقلیل جریان پولی، در کنار افزایش ریسک، احتمالا باعث رانده شدن بسیاری از سرمایهگذاران سنتی ماهواره و تلکام در کوتاه مدت شود.»
بنابراین تنها نماینده اینترنت ماهوارهای اروپا ممکن است در آینده برای تامین مالی این پروژه با مشکلاتی رو به رو شود. عدم تمایل سرمایهگذاران بزرگ شاید شکست دیگری را در صنعت پرمخاطره اینترنت ماهوارهای رقم بزند.
برنیک میگوید مدیریت شرکتها نباید تحریمی فراتر از قانون را برای دیگر کشورها در نظر بگیرند. به گفته او ایران یکی از بازارهای مهم یوتلست است که با وجود محدودیتها و مخالفتها نسبت به این موضوع از سمت دولت در این کشور، همچنان راهکارهای مختلفی در دسترس است.
برنیک میگوید: «ما برای رهایی از پارازیت همه کار کردیم تا به مخابره ادامه دهیم زیرا مشتریانی داشتیم که هزینه را پرداخت میکردند و به نظر ما تحریم این کانالها درست نیست. این رابطه دو طرفه است.»