بایدن کارخانههای نیمهرسانا را از بازبینیهای محیطزیستی مستثنی کرد
جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، روز جمعه قانونی را به امضا رساند که براساس آن…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
۲۸ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل و الفابت، که قرار است تجربه جستجوی مردم را با هوش مصنوعی گره بزند در مورد توسعه سریع AI هشدار داد. او معتقد است که برای جلوگیری از اثرات منفی این تکنولوژی باید حرکت به سمت هوش مصنوعی را قانونمند کرد.
به گزارش پیوست، پیچای روز پنجشنبه با حضور در برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه CBS گفت که همه محصولات تمامی شرکتها تحت تاثیر این تکنولوژی قرار میگیرد. او در پاسخ به سوال مجری برنامه که درمورد توانمندیهای نگران کننده چتباتهای مختلف از جمله بارد از شرکت گوگل سوال کرد گفت: «ما باید به عنوان یک جامعه با آن منطبق شویم.»
پیچای معتقد است که فرصتهای شغلی «افراد متخصصی» از جمله نویسندگان، حسابداران و حتی مهندسان نرمافزار تحت تاثیر این تکنولوژی قرار میگیرد. او در پاسخ به این سوال که چه چیزی هوش مصنوعی را همواره حاضر نگه میدارد گفت:« الزام کار و استفاده از آن به شکلی مفید در عین حالی که میتواند در صورت استفاده نادرست بسیار خطرناک باشد.» پیچای معتقد است که مشکل اطلاعات وارونه و اخبار و تصاویر جعلی «جدیتر از قبل» خواهد بود و «ممکن است به آسیب منجر شود.»
با این حال گوگل به عنوان یکی از پیشتازان توسعه و استفاده از هوش مصنوعی قصد دارد از این تکنولوژی در محصولات مختلف خود استفاده کند و براساس گزارش نیویورک تایمز این شرکت در پروژه مگی (Magi) حدود ۱۶۰ نفر از کارکنان خود را با این هدف مشغول به کار کرده است. با وجود توصیههای احتیاطی پیچای، بارد یکی از ابزارهایی بود که اشتباهش در سطح بینالمللی منعکس شد و حتی زیانی ۱۰۰ میلیارد دلاری را برای سهام این شرکت به بار آورد.
در یک ویدئو تبلیغاتی که گوگل در توییتر خود برای بارد منتشر کرد، این ابزار هوش مصنوعی پاسخ اشتباهی را برای یکی از سوالات ارائه کرده بود. با اینکه روند توسعه همچنان ادامه دارد اما ابزارهای فعلی گوگل نیز خالی از هوش مصنوعی نیستند. ابزارهایی مثل گوگل لنز و گوگول فوتوز به سیستم تشخیص تصویر این شرکت متکی هستند و دستیار گوگل نیز از پردازش زبان طبیعی گوگل که سالها تحقیقات را پشوانه خود دارد استفاده میکند.
براساس اطلاعاتی که از پروژه مگی به دست آمده، پیش از تحول کامل بخش جستوجو گوگل، این شرکت ایدههای مختلفی مثل GIFI، ابزاری برای تولید تصویر در بخش جستجو تصاویر و Searchalong که همانند بینگچت مایکروسافت در هنگام جستجو به سوالات کاربران پاسخ میدهد را دنبال میکند.
گفتنی است که ترس از پیامدهای پیشرفت سریع هوش مصنوعی در هفتههای اخیر بسیاری را نگران کرده است. در ماه مارس ایلان ماسک، استیو وازنیاک و دهها محقق دیگر خواستار توقف فوری برنامههای آموزشی مدلهای زبانی عظیم « قدرتمندتر از GPT-4»، جدیدترین مدل زبانی عظیم اوپنایآی، شدند.
گوگل به تازگی مطلبی به نام «پیشنهاداتی برای تنظیمگری هوش مصنوعی» منتشر کرده است اما پیچای معتقد است که جامعه باید فورا با قانونگذاری خود را با پیشرفت تکنولوژی منطبق کرده و قوانینی را برای مجازات سو استفاده در نظر بگیرد. در این مطلب آمده است که جامعه جهانی نیازمند معاهدههای بینالمللی برای امنیت هوش مصنوعی هستیم. به گفته پیچای جامعه جهانی به مقرراتی «هم راستای ارزشهای انسانی از جمله اخلاق» نیاز دارد.
پیچای میگوید: «یک شرکت نمیتواند به تنهایی تصمیمگیرنده باشد. به همین دلیل من فکر میکنم توسعه در این حوزه علاوه بر مهندسان به محققان اجتماعی، اخلاقشناسان، فیلسوفان و غیره نیز نیاز دارد.»
مدیرعامل گوگل در پاسخ به این سوال که آیا جامعه برای تکنولوژیهای هوش مصنوعی از جمله بارد آماده است گفت: «از یک سو احساسم منفی است، زیرا سرعت تفکر و انطباق ما به عنوان نهادهای اجتماعی با سرعت تکامل این تکنولوژی همخوانی ندارد.»
با این حال پیچای نسبت به آینده خوشبین است و دلیل آن، تعداد کسانی است که نگران تبعات این تکنولوژی در مقایسه با تکنولوژیهای پیشین شدهاند.
جلوگیری از پیشرفت هوش مصنوعی در حال حاضر غیر ممکن به نظر میرسد. شرکتهای مختلفی از جمله بزرگان سیلیکونولی و پیشتازان تکنولوژی چین همگی محصولاتی را با استفاده از هوش مصنوعی طراحی کردهاند. اما بسیاری خواستار تعیین یک سری محدودیتها و استانداردهایی برای توسعه هوش مصنوعی شدهاند.
اریک اشمیدت، مدیرعامل سابق گوگل، از شرکتهای تکنولوژی جهان خواسته تا برای تعیین محدودیتها و استانداردهای مناسب با یکدیگر همکاری کنند و هشدار داده است که جلوگیری از توسعه تنها به نفع چین خواهد بود. پیچای معتقد است که شرکتها باید از تجربه شرکتهایی مثل اوپنایآی که ابزاری مثل ChatGPT را عرضه کردهاند درس بگیرند. او میگوید: «یکی از نکاتی که آنها به آن اشاره کردهاند این است که شما نمیخواهید تکنولوژیای به این قدرتمندی را به یک باره عرضه کنید زیرا جامعه، دیگر زمانی برای منطبق کردن خود نخواهد داشت. به نظر من این دیدگاه منطقی است. به نظر من افراد معقولی هستند که همانند ما به دنبال رویکردی منطقی نسبت این تکنولوژی میگردند.»
منبع: CNBC, Moneycontrol