نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
بنیانگذار «پیکاپک»، پلتفرم سمپلینگ هوشمند و دادهمحور در ایران میگوید ۵۹ درصد کاربران به سوالات نظرسنجی بعد از تست نمونهمحصولات در پلتفرم پیکاپک پاسخ دادهاند.
خسرو اصلانی بنیانگذار استارتآپ پیکاپک میگوید: پیکاپک اولین پلتفرم سمپلینگ در ایران است که از طریق آن کاربران میتوانند نمونه محصول برندهای مختلف را رایگان دریافت کنند و پس از استفاده در رابطه با آن نظر بدهند.
خسرو اصلانی در ارتباط با پیکاپک میگوید: تا به حال احتمالا در بسیاری از معابر و فروشگاهها شاهد سمپلینگ انواع کالاها بودهاید، مثلا چای، قهوه،شامپوهای مختلف. این مدل سمپلینگ سنتی است که در آن کمتر امکان دریافت بازخورد واقعی و دقیق وجود دارد. در مقابل سمپلینگ سنتی، سمپلینگ مدرن با استفاده از فضای دیجیتال وجود دارد که با امکان به موقع دریافت بازخورد، تحلیل دادهها را برای تولیدکنندگان و برندها فراهم میکند. در واقع ما در پیکاپک سه هدف اصلی سمپلینگ یعنی آگاهی از برند،تولید محتوا و تحقیق بازار را در فرآیندی دیجیتالی ارائه میدهیم.
فعالیت پیکاپک از خرداد ۱۴۰۰ آغاز شده و از مهر ماه به MVP رسیده و مدل بیزینسی آن B2B است. او ادامه میدهد: فعلا با سرمایه شخصی و سرمایه گذار فرشته فعالیتمان را ادامه دادیم و تاکنون نیازی به افزایش سرمایه نداشتیم. اولویت ما این است در مرحله فعلی یعنی مرحله توسعه بیشترین تمرکزمان را روی چندین برابر کردن کاربرانمان بگذاریم.
به گفته اصلانی تا کنون ۲۳ هلدینگ،شرکت لوازم خوراکی، آرایشی و بهداشتی و بیش از ۱۰هزار کاربر با آنها همکاری داشتهاند.او ادامه میدهد: میخواهیم ارگانیک رشد کنیم و این آمار بدون تبلیغات گستردهای از سمت ما بوده است. فعلا کانال اصلی ما برای بازاریابی اینستاگرام است و با اینفلوئنسر مارکتینگ و با معیارهای وفادارسازی مشتری فعالیتمان را ادامه دادیم. تا چند ماه آینده دنبال کنندگان پیکاپک را به ۱۵۰ هزار کاربر افزایش میدهیم.
پیکاپک در حال حاضر اپلیکیشن ندارد و فعالیت آن در بستر وب است. اصلانی در ارتباط با نحوه دریافت خدمات از پیکاپک میگوید: یک سوی بازار پیکاپک متعلق به برندهایی است که ما طی قرارداد با آنها سمپلینگ را برایشان انجام داده و در صورت، درخواست گزارش تحلیل دیتا را نیز به آنها ارائه میدهیم. از سوی دیگر کاربرانی هستند که میخواهند از این سمپلها استفاده کنند.
کاربران برای این بخش باید وارد سایت شوند و در قسمت پروفایل اطلاعات خود مثل تاریخ تولد و شماره موبایل را واردکنند. در بخش سوالها میزان علاقهمندی و استفاده خود به کالاها را اعلام میکنند. هسته اصلی فعالیت ما همین دادههاست که در دیتاسنترهای مرکز، کاملا امن نگهداری میشود. این دیتاها ابزار فعالیت ما هستند.
پاسخ به این ۳۲ سوال است که به ما نشان میدهد که محصولات دریافتی از برندها را برای کدام افراد ارسال کنیم، در حقیقت سیستم AI(هوش مصنوعی) این مهم را تشخیص میدهد که این محصولات برای چه کسانی مناسبتر است. سه روز قبل از ارسال آدرس مجدد با کاربران چک میشود و زمان پیکاپ با کمپینی در شبکههای اجتماعی کاربران را در جریان ارسال مرسوله قرار میدهیم. لاجستیک ما پست است و افراد در پروفایل خودشان با کد مرسوله پستی تمام مراحل ارسال کالا را میبینند.
پس از اینکه کاربران محصولات را دریافت کردند عملا همراهی ما با مصرفکنندگان با پیامک آغاز میشود و در ادامه آنها در ۴تا۷ سوال بازخورد خود از مصرف محصولات را به پیکاپک اعلام میکنند. نکته جالب توجه اینجاست در اولین وهله ۵۹ درصد مردم به سوالات نطرسنجی پکاپک پاسخ دادهاند و میخواهیم با اصول وفادارسازی مشتریان و پیگیری مناسب این درصد را ارتقا دهیم.
به عقیده بنیانگذار پیکاپک، رفتار مصرف کنندگان در بسیاری از بازارها تغییر کرده است و بازاریابی دیجیتال به خوبی این تغییرات را نشان میدهد، او میگوید: نسل و علائق نسلی عوض شده است و این ماشین لرنینگ است که میتواند به شرکتها برای بازاریابی و تولید محصول و خدمات کمک کند. وقتی یک کاربر پس از محصول یک پاراگراف و دقیق نظر خود را اعلام میکند و ما آن را با صاحب برند به اشتراک میگذاریم،صاحب برند در لحظه دادهها را میبیند و کل فرآیند در ۴۵ روز انجام میشود، یعنی تفاوتی که نسبت به سمپلینگ سنتی، مشخص و واضح است.
در نهایت بنیانگذار پیکاپک میگوید ما در تلاشیم ارزش افزودهای در زنجیره ارتباط بین مصرف کننده و تولید کننده و حمایت از محیط زیست باشیم. او در این باره توضیح میدهد: پلتفرم سمپلینگ به نوعی به این هدف ارزش میدهد و از سویی به تولیدکننده هم در سه بعد کمک میکند، اول اینکه قبل از تولید انبوه و در مرحله R&D میتواند در اندازههای کوچکتر بازخورد دریافت کند و متوجه شود کالا برای تولید انبوه آمادگی دارد و به چه تغییراتی نیاز دارد. در وهله دوم محصول جدید را به بازار معرفی میکند و در وهله آخر سقف تولید محصول را افزایش دهد. او همچنین ادامه میدهد: در جهت مسئولیتهای اجتماعی برای استانهای دورافتاده سمپلینگ بیشتری انجام میدهیم چون هم معتقدیم دسترسی مراکز استان شناخته شده به همه امکانات بیشتر است و از سویی در تلاشیم بازارهای جدید را نیز کشف کرده و توسعه دهیم و محدود به تهران نباشیم.