وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۴ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱
در این مطلب میخوانید
کارشناس دیجیتال مارکتینگ که اصطلاحاً دیجیتال مارکتر نیز نامیده میشود، نقش مهمی در مجموعهها دارد. بازاریابی به شیوههای سنتی دیگر پاسخگوی فضای فعلی کسبوکارها نیست. شرکتها باید محتواهایی برای مشتریان خود فراهم کنند که به راحتی و به شکل آنلاین در دسترس آنها باشد. امروز کارشناسان دیجیتال مارکتیگ این نقش را ایفا میکنند و در کنار تیم مارکتینگ، با تعیین اهداف مشخص، کمپینهایی طراحی میکنند که در فضای اینترنت و با استفاده از فناوریهای آنلاین، شرکت را در رسیدن به آنها کمک کنند. در این مطلب با کارشناسی دیجیتال مارکتینگ، وظایف یک دیجیتال مارکتر و مهارتهایی که برای این جایگاه لازم است بیشتر آشنا میشویم.
برای اینکه با کارشناسی دیجیتال مارکتینگ آشنا شویم ابتدا باید بدانیم بازاریابی دیجیتالی یا همان دیجیتال مارکتینگ چیست. دیجیتال مارکتینگ که به عنوان بازاریابی آنلاین نیز از آن یاد میشود به تبلیغات یک برند در ارتباط با مشتریان بالقوه و با استفاده از اینترنت (وبسایتها، موتورهای جستوجو، ایمیل) و دیگر ابزارهای ارتباطی دیجیتالی مانند اپلیکیشنهای گوشیهای هوشمند گفته میشود.
دیجیتال مارکتینگ تنها از ابزارهایی مانند ایمیل، شبکههای اجتماعی و تبلیغات تحت وب بهره نمیگیرد بلکه پیامهای متنی و چند رسانهای هم به عنوان راههای دیگر بازاریابی دیجیتالی پذیرفته شدهاند. در واقع هرگاه از ابزارهای ارتباطی دیجیتالی برای کارزارهای تبلیغاتی استفاده شود میتوانیم آن شیوه بازاریابی را دیجیتال مارکتینگ بنامیم. در شرایطی که نقش ابزارهای آنلاین در خریدهای افراد و شناخت برندها بیش از هر زمان دیگری است، این شیوه بازاریابی اهمیت بسزایی در بازاریابی دارد.
کارشناسهای دیجیتال مارکتینگ برای شرکتها کار میکنند تا راهحلهای خلاقانهای در زمینه بازاریابی ارائه دهند. این کارشناسان با بخش بازاریابی همکاری میکنند و راههای گسترش آگاهی در مورد برند (brand awareness) و فروش محصول را تعیین میکنند.
آنها وظیفه دارند روندهای بازار و مخاطبان برند را شناسایی کنند و با توجه به این موارد، جهت کمپینهای بازاریابی خود را مشخص سازند. کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سعی خود را میکنند تا مشتریان بالقوه برند به مشتریان بالفعل آن تبدیل شوند. بازاریابان دیجیتالی، به طور موثر از طریق پلتفرمهای آنلاین با مشتریان ارتباط برقرار میکنند.
متخصصان بازاریابی دیجیتالی میتوانند در یکی از زمینههای خاص مانند بهینهسازی موتورهای جستوجو (SEO)، پرداخت کلیکی (PPC)، شبکههای اجتماعی و غیره تخصص پیدا کنند. آنها همچنین میتوانند در بازاریابی دیجیتالی به شکل عمومیتری تخصص پیدا کنند و باز هم به عنوان یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ شناخته شوند.
یک دیجیتال مارکتر موفق برای رساندن شرکت به اهداف بازایابی که برای مجموعه تعیین شده است نیاز دارد تا در چند حوزه ماهر باشد. در اینجا مهمترین این موارد را مرور میکنیم.
کارشناسان دیجیتال مارکتینگ میدانند که چگونه با یک تیم ارتباط خوب و موثر برقرار کنند، زیردستان یا فریلنسرها را آموزش دهند و بر کار آنها نظارت کنند و پروژههای فروش دیجیتالی بزرگ را سازماندهی کنند. بسته به تجربه، یک بازاریاب دیجیتالی میتواند برنامه تبلیغاتی کسبوکار را رهبری کند یا به تیمی از نویسندگان مبتدی کمک کند.
کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید شیوههای تبلیغاتی شرکت را با شرکتهای رقیب مقایسه کند و شیوههای موثرتر را پیشنهاد دهد. همچنین باید روندهای تبلیغات و بازاریابی را رصد کنند تا در صورت لزوم شیوههای تبلیغاتی برند با شیوههای بهروز منطبق شود. موارد زیر از مهمترین وظایف کارشناس دیجیتال مارکتینگ است:
این کارشناسان در یک روز معمولی از کارشان دادههای کمپین خود در روز قبل را بررسی و با بررسی این دادهها نحوه تعامل و ارتباط با مصرفکنندگان در بخشهای مختلف کمپین را تعیین میکنند. آنها تعداد بازدیدهایی را که محتواهای تبلیغاتی مختلف دریافت کردهاند ثبت میکنند؛ علاوه بر این تعداد کلیکهای محتواهای تولیدشده و تعداد افرادی را که آن محتواها را خوانده یا به اشتراک گذاشتهاند درج میکنند.
آنها در جلسات با متخصصان بازاریابی بخشهای دیگر و اعضای تیم تبلیغاتی یا فروش شرکت میکنند و وضعیت کمپینهای تبلیغاتی را برای آنها شرح میدهند تا بهترین راه برای به نتیجه رسیدن کمپین مشخص شود. دیجیتال مارکترها به ایمیلها پاسخها میدهند و روی تولید محتواهایی مانند اینفوگرافیکها و پستهای شبکههای اجتماعی، وبسایت و دیگر پلتفرمها نظارت میکنند.