skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تحریم‌های آمریکا و محدودیت‌های کرونایی چین هواوی را بیچاره کرد غول چینی به سراغ کسب‌وکارهای جدید می‌رود

۱۲ فروردین ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۳ فروردین ۱۴۰۲

شرکت هواوی که مدت‌هاست به دلیل تحریم‌های آمریکا بخش مهمی از بازار خود را از دست داده است روز جمعه از بزرگ‌ترین ریزش سود خود خبر داد. علاوه بر تحریم‌های آمریکا که جایگاه این شرکت در سطح بین‌المللی را متزلزل کرده، محدودیت‌های سخت‌گیرانه چین برای کنترل کرونا نیز فعالیت این شرکت را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

به گزارش پیوست، درآمدی غول ارتباطات چین در سال ۲۰۲۲ بیش ۶۹ درصد نسبت به سال گذشته خود ریزش کرده است. هواوی در سال میلادی گذشته تنها ۳۵.۶ میلیارد یوان معادل ۵.۱۸ میلیارد دلار درآمد داشته است. با توجه به ریزش ۶۹ درصدی سود خالص، هواوی بدترین سال خود از لحاظ سقوط درآمد را به پایان رساند.

پیش از این، بدترین سال درآمدی هواوی مربوط به سال ۲۰۱۱ بود که سود خالص این شرکت نسبت به سال پیشین آن ۵۴ درصد کمتر شد. با این حال شاید یکی از دلایل کاهش سود خالص این شرکت آن هم در چنین مقیاس خیره‌کننده‌ای تزریق پول سال پیشین آن باشد.

هواوی در سال ۲۰۲۱ پس از اینکه به دلیل تحریم‌های آمریکا از رقابت در بازار گوشی‌های هوشمند جا مانده بود، بالاخره گوشی هوشمند آنر را به مجموعه‌ای از خریداران فروخت. با این حال به گفته این شرکت، افزایش قیمت کالاها، محدودیت‌های سخت‌گیران چین برای جلوگیری از انتشار کرونا و افزایش هزینه‌های تحقیق و توسعه این شرکت نیز از دیگر دلایل کاهش سود خالص این غول ارتباطات به شمار می‌روند.

اریک ژو، جانشین رئیس هیات مدیره هواوی، در بیانیه خبری خود گفته است: «شرایط سخت محیطی و مشکلات غیر بازاری در سال ۲۰۲۲ فعالیت‌های هواوی را دچار مشکل کرد.»

با این همه ورودی مالی هواوی رشدی ۰.۹ درصدی در سال ۲۰۲۲ پیدا کرد و به ۶۴۲.۳ میلیارد یوان رسید. این شرکت در حال جبران ریزش ۲۸ درصدی فروش خود در سال ۲۰۲۱ است. شیر خسته شنژن چین قصد دارد برای استفاده از منابع جدید درآمدی به حوزه‌های متعددی از جمله رایانش ابری و خودکارسازی نیز ورود کند.

ژو می‌گوید: «ما در میانه توفان به راه‌مان ادامه دادیم، هر کاری کردیم تا کسب‌وکارمان را حفظ و به مشتریان‌مان خدمت‌رسانی کنیم.»

این غول چینی در سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ دسترسی خود به تکنولوژی‌های مهم آمریکایی از جمله سیستم‌عامل اندروید گوگل و قطعاتی مثل نیمه‌رساناهای پیشرفته را از دست داد. در نتیجه امپراتوری بزرگ این شرکت در بازار گوشی‌های هوشمند فرو پاشید و بخش گوشی هوشمند این شرکت در سال ۲۰۲۲ نیز شرایط بدتری نسبت به سال پیشینش پیدا کرد و حدود ۱۱ درصد از بازدهی خود را از دست داد.

گفتنی است این شرکت همچنان به عرضه گوشی‌ها و ساعت‌های هوشمند ادامه می‌دهد اما فروش این محصولات به خصوصی در خارج از چین به دلیل عدم دسترسی به سیستم‌عامل اندروید به شدت دشوار است. هواوی در راستای رفع این مشکل سیستم‌عامل اختصاصی خود به نام هارمونی (HarmonyOS) را عرضه کرده است که بر اساس آمار تا پایان سال ۲۰۲۲ روی ۳۳۰ میلیون گوشی هوشمند نصب شده و رشدی ۱۱۳ درصدی نسبت به سال پیشین خود نشان می‌دهد. اما این سیستم‌عامل در خارج از چین طرفداران چندانی ندارد.

از سوی دیگر کسب‌وکار هواوی در حوزه زیرساخت ارتباطات نیز به مشکل خورده است. این بخش از شرکت هواوی که تجهیزات خود را به شرکت‌های ارتباطات می‌فروشد در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۸۴ میلیارد یوان ورودی پولی داشته که رشد کوچک ۰.۹ درصدی را نسبت به سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد. ایالات متحده در چند سال گذشته استفاده از تجهیزات هواوی را در شبکه‌های 5G ممنوع کرده است و کشور‌هایی مثل انگلستان نیز دنباله‌روی آمریکا هستند. گزارش‌ها نشان می‌دهد حتی آلمان نیز گزینه ممنوعیت تجهیزات هواوی در شبکه‌های 5G خود را بررسی می‌کند.

همین مشکلات باعث شده هواوی خود را برای ورود به حوزه‌های جدید تجاری آماده کند. بخش تجاری هواوی که قسمتی از درآمد رایانش ابری این شرکت را شامل می‌شود در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال پیشین خود رشدی ۳۰ درصدی پیدا کرد و به ۱۳۳.۲ میلیارد یوان رسید.

شرکت هواوی در تلاش است این دسته از محصولات از جمله رایانش ابری را به صنایع خاصی مثل امور مالی و معدن عرضه و به دیجیتالی کردن کسب‌وکار آنها کمک کند. این اولین باری است که کسب‌وکار رایانش ابری هواوی به عنوان یک واحد مستقل در گزارش این شرکت ارائه شده و بر اساس همین گزارش درآمد این بخش در سال ۲۰۲۲ به ۴۵.۳ میلیارد دلار رسیده است.

هواوی همچنین در بخش دیگری از تلاش‌های خود برای افزایش منابع درآمد با خودروسازی Seres برای عرضه خودرو الکتریکی همکاری می‌کند. به گفته هواوی واحد «راه‌حل‌های هوشمند خودکارسازی» این شرکت در سال ۲۰۲۲ حدود ۲.۱ میلیارد یوان درآمد داشته است. این شرکت از زمان‌ راه‌اندازی واحد خودکارسازی در سال ۲۰۱۹ حدود سه میلیارد دلار روی این بخش سرمایه‌گذاری کرده است و بیش از هفت هزار کارمند در آن مشغول کار هستند.

منگ وانژو، مدیر ارشد مالی هواوی، که در سال ۲۰۲۱ پس از بازداشتی که سال ۲۰۱۸ به درخواست آمریکا در کانادا انجام شده بود به چین بازگشت، می‌گوید نتایج این شرکت «با پیش‌بینی‌ها همخوانی دارد».

منبع: CNBC

https://pvst.ir/eis

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو