اقتصاد پنهان فیلترینگ، دانشبنیان با رشد درونزا
ابزارهای عبور از محدودیتهای اینترنتی، یک اکوسیستم اقتصادی ایجاد کردهاند که با همکاری فیلترینگ و…
۳ آذر ۱۴۰۳
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات میگوید: ما زیرساختهای لازم را فراهم میکنیم و از سازمان تنظیم و مقررات صوت و تصویر فراگیر این درخواست را داریم اجازه ندهد با مطالب محتوای نادرست، محیط پلتفرمها را آلوده کنند.
به گزارش روابط عمومی ساترا، علی اصغر انصاری در بازدید از نمایشگاه رصتا که توسط سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر برپا شده است تأکید کرد: ما در این تعاریفی که در شبکه ملی اطلاعات داریم فقط دنبال توسعه زیرساخت نیستیم. در وزارت ارتباطات مسئول توسعه زیرساخت هستیم اما در یک روال عرضه و تقاضا باید توجه داشت تا محتوای سالم با ردهبندی مشخص و تنظیم شده برای مخاطب تولید شود.
او افزود: در چند سال گذشته به موازات توسعه زیرساخت یعنی نسل سوم و چهارم، موبایل و گوشیهای هوشمند به راحتی در اختیار مردم قرار گرفت. پلتفرمهای ارائه خدمات ویاودی و آیپیتیوی در کشور راه افتاد اما ما نتوانستیم به موازاتش محتوایی مناسب و سالم در اختیار مردم قرار دهیم. این کار بسیار ارزشمندی است که با پیشتازی ساترا آغاز شده و ما باید از مجموعههایی که در چارچوب معیارها و ضوابطی که به عنوان ارزشهای ایرانی اسلامی تأیید میشود، حمایت کنیم.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: وظیفه مهمی که برعهده همه ما قرار دارد، این است که باید محیط را سالم کنیم. ارائه آثاری که از طریق فیلمهای دوبله شده و فیلمهای داخل کشور تولید میشود لازم است در یک فرآیند سالمسازی مورد توجه قرار گیرد تا هر محتوایی در شبکه توزیع نشود. ضمن اینکه زیرساختها و تولیدکنندگان محتواهای ارزشمند را حمایت میکنیم که هر یک بازاری را در اختیار بگیرند. از طرفی با ابزارهای فناورانه و هوش مصنوعی، محتواهای ناسالم را از شبکه حذف کنیم یا اصطلاحاً سالمسازی کنیم.
او معتقد است نمایشگاه رصتا و نمایشگاههایی با موضوع مشابه باید استمرار پیدا کنند و مسئولان هم باید در این نمایشگاه توجیه شوند با نیازمندی مخاطبانی که هدف محصولات تولید شده هستند، آثار را مناسب سازی و ارائه دهند.
انصاری در خصوص اینکه وزارت ارتباطات چه کمکی میتواند به تقویت جریان رسانههای فضای مجازی و پلتفرمهای نمایش خانگی داشته باشد، افزود: وزارت ارتباطات خودش مستقیم کار خاصی نمیکند. اپراتورهایی که در حوزه ارتباطات با ما کار میکنند باید توجیه شوند خدماتی که در لایه محتوا لازم است را توسعه بدهند؛ سپس آنها باید ضوابط فرهنگی و محتوایی را بپذیرند. یعنی به هر قیمتی محتوا و ترافیک را تولید نکنند.
او درباره همکاریهای وزارت ارتباطات با نهادهای دیگر برای توسعه زیرساخت گفت: یکی از وظایف مهم وزارت ارتباطات توسعه زیرساخت است. با بنیاد بازیهای رایانهای، ساترا و سازمان تبلیغات برخی مدلهای اقتصادی را شروع کردیم تا هم بتوانیم زیرساخت ارائه دهیم و هم تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان و خدمات محتوایی بگذاریم تا بازار و فعالیت اقتصادی شکل بگیرد.
معاون وزیر ارتباطات در پایان خاطرنشان کرد: ما در مقایسه با محتواهای غیرتایید شده اگر بخواهیم این مجموعهها را به حال خودشان رها کنیم با فعالیتهایی مواجه می شویم که توجیه اقتصادی ندارد. برای اینکه بتوانیم حمایت خود را در مسیر بازاریابی هدایت کنیم باید بر همین مسیر تاکید کرده و گام برداریم. برای این مهم زیرساختهای خوب در اختیار محتواهای داخلی قرار میدهیم که بتوانند بازار را در اختیار بگیرند و کار اقتصادی شکل بگیرد.