معرفی کتاب «پول هوشمند»؛ شخصیتر شدن سیستمهای مالی در آینده
کتاب «پول هوشمند» نوشته کریس اسکینر در سال ۲۰۲۰ منتشر و توسط انتشارات Wiley…
۲ آذر ۱۴۰۳
۲۴ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
مشکات اسدی مدیرعامل گروه کسب و کارهای نوین «آن» معتقد است تیمهای استارتآپی و افراد کارآفرین از ظرفیتهای هوشمندسازی معادن بیخبرند و دو عامل آشنانبودن کارآفرینها به این حوزه و محتاط بودن سرمایهگذاران برای ورود به صنایع سنگین، هوشمندسازی معادن را با تاخیر مواجه کرده است.
به گزارش پیوست، مشکات اسدی مدیرعامل گروه کسب و کارهای نوین آن میگوید: «آن» زیر مجموعه هلدینگ زرین، هلدینگ فعال در حوزه معدن و صنایع معدنی است که از سال ۱۴۰۰ آغاز به کار کرده است وهدف از تشکیل آن، امکان ایجاد نفوذ فناوریها به صنایع معدنی در کشور است. او در این باره میگوید: فناوری در تمام عرصهها حضور پیدا کرده است و به همراه خود تحولات جالبی را در تمام زمینهها رقم زده است و صنایع معدنی هم از این قاعده مستثنی نیستند. اگرچه صنایع سنگین دیرتر از سایر صنایع به فناوریهای نوظهور نفوذ کردهاند اما ما همین موضوع را فرصتی برای خود قلمداد کردهایم و در «آن» در تلاشیم تا بتوانیم امکان ظهور و بروز فناوریها را در صنایع فراهم کنیم.
به گفته اسدی فعالیتهای گروه کسب و کارهای نوین آن در سه حوزه متمرکز است. صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر «آن» که تمرکز آن روی سرمایهگذاری در استارتآپهایی است که در حوزه هوشمندسازی صنایعی چون فولاد، پتروشیمی و صنعت فعالیت میکنند. بخش دوم شتابدهنده آن است که روی توسعه استارتآپهای بذری و پیشابذری متمرکز است و بخش دوم آکادمی آنسو است که برگزار کننده دورههای آموزشی تکنیکال و بازوی آموزشی گروه آن است.
به باور اسدی گرچه صنایع و معادن با تاخر بیشتری خوشآمدگوی فناوریها جدید بودهاند، اما وقتی به سهم GDP آنها در کشور توجه میکنیم متوجه ظرفیتهای آنها میشویم. او در این باره میگوید: نمیتوان به این بهانه که صنایع سنگین به قدر کافی خوشامدگوی فناوریها نبودهاند، آنها را نادیده گرفت. به عقیده او مهمترین مسئله این است که تیمهای استارتآپی و افراد کارآفرین با ظرفیتهای صنعت آشنا شوند.
او در ادامه میگوید: تیمهای فناورانه با پتانسیل صنعت آشنا نیستند. به همین دلیل ما در فرآیند سرمایهگذاری به شدت روی منتورینگ تیمها متمرکزیم. به نظر من اگر نتوانستهایم از ظرفیتهای صنعت در اقتصاد دیجیتال استفاده کنیم این مشکل دو سویه است. از یک سو استارتآپهایی که با ادبیات این حوزه آشنا نیستند و از سوی دیگر صاحبان صنایعی که دل به فناوریها نمیدهند.
اسدی معتقدی است آنها به خاطر رفع همین چالشها بر آن شدهاند تا رویداد معدن هوشمند را برگزار کنند. او در این باره میگوید: رویداد معدن هوشمند بستری است که امکان گفتوگوی بازیگران مختلف هوشمندسازی این صنعت را فراهم میکند و علاقهمندان مختلف این صنعت میتوانند با هم در قالب این رویداد تعامل کنند.
او در ادامه میگوید: فعالیت اصلی «آن» سرمایهگذاری روی تیمهای استارتآپی است و از آنجا که متاسفانه تیمهای خوب زیادی در هوشمندسازی معادن وجود ندارند، ما به سمت برگزاری Reverse Pitch (رویداد کارآفرینی تقاضا محور) رفتیم. ما متوجه شدیم مانع جدی در توسعه کسب و کارهای هوشمندانه صنعت این است که پاسخ درستی برای حل چالشها وجود ندارد و دلیل این موضوع این است که مسئلهها درست شناسایی نشده و چون صنعت هم خوشآمدگوی فناوریها نبوده است این جریان بیشتر طول کشیده است. ما در این رویداد میخواهیم درگیر اصلاح مسئله شویم تا بازیگران بزرگ در قالب این رویدادها امکان تعامل را با هم پیدا کرده و ما نیز موفق به تیمیابی شویم. در واقع هدف اصلی این رویداد برداشتن گامی عملی برای هوشمندسازی معدن و صنایع معدنی با ایجاد بستری برای گفتگوی چندجانبه و پایدار میان بازیگران موثر این حوزه است. فرآیند این رویداد از دوم اسفند آغاز میشود و استارتآپها به مدت سه ماه برای حل پاسخ به مسائل مطرح شده فرصت دارند.
اسدی در ادامه مهمترین چالشهای حوزه کاری آن را چالش تمام اکوسیستم استارتآپی و فناوری ایران میداند و میگوید: عدم قطعیت در حوزه سرمایهگذاری، شرایط بیثبات سیاسی و اقتصادی باعث شده سرمایهگذاران محتاطتر از قبل شوند و همه میدانیم سرمایه به جایی میرود که اعتماد وجود داشته باشد و همین مسائل موضوع سرمایهگذاری برای هوشمند کردن صنایع را محدودتر کردهاند. گرچه ما هنوز امیدواریم و چشمانداز ما برای «آن» در سال ۱۴۰۲ این است که پایلوت واقعی از هوشمندسازی معادن باشیم.