نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۵ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۶ دی ۱۴۰۱
مدیرعامل شتابدهنده نکسترا میگوید تیمهای نوپا انگیزههای خود را برای ماندن در ایران از دست دادهاند و قله کارآفرینی و خلاقیت رو به سرازیری است. او بر این برآور است که شرایط فعلی اکوسیستم استارتآپی ایران نیاز به آزادی عمل و امکانات بهتری دارد.
میلاد سجادی معتقد است: شرایط فعلی اکوسیستم استارتآپی ایران مساعد نیست و با اینکه علاقهمندان و فعالان این حوزه هنوز پای سختیهای این مسیر ایستادهاند؛ اما تیمهای نوپا انگیزههای خود را برای ماندن در ایران از دست دادهاند.
او در گفتو گو با پیوست میگوید: «در تلاشیم به تیمهای نوپا کمک کنیم و در راستای مسئولیت اجتماعی نکسترا حتی بخشی از هزینهها را از تیمهایی که از خدمات نکسترا استفاده میکنند، دریافت نمیکنیم. اما در کمال تاسف باید بگویم قله کارآفرینی و خلاقیت رو به سرازیری است، بخش خصوصی به قدر کافی توانمند نیست و بخش دولتی هم چالشهای خاص خود را دارد. اگر سال ۹۸ با یک فراخوان ۳۰ تیم شرکت میکردند، حالا در فراخوانها افراد کمتری حاضر میشوند و این خود زنگ خطری برای این اکوسیستم فناورانه و نوآورانه ایران است.»
میلاد سجادی در ادامه میگوید: «نکسترا از سال ۹۸ تا کنون ۳ دوره کامل شتابدهی را برگزار کرده، اما امسال با توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی کشور دوره چهارم شتابدهی خود را به تعویق انداخته است. اما آنها در تلاشند تا پیش از پایان سال ۱۴۰۱ دوره چهارم پیششتابدهی را استارت بزنند.»
به گفته سجادی تا کنون در هر دوره شتابدهی نکسترا، تقریبا حدود ۱۰۰ تیم ارزیابی شده و در نهایت ۱۰ تا ۲۰ تیم برای پیش شتابدهی انتخاب شدهاند. سجادی در این باره میگوید: «در سه دوره گذشته حدود ۴۰ تیم برای شتابدهی و پیششتابدهی انتخاب شده و در بین این تیمها در هر دوره ۳ تیم موفق به جذب سرمایه شده و از بین ۹ تیم سرمایهگذاری شده، رسمی آنلاین و فیاتک تبدیل به شرکتی مستقل شدهاند.»
سجادی نکسترا را در وهله اول یک شتابدهنده سازمانی میداند که در جهت توسعه و سازماندهی پروژههای شرکتهای صنعت مخابرات در سال ۹۸ وارد فضای نوآوری کشور شده است. او در این رابطه میگوید: «ایده نکسترا در سال ۹۷ داده شد و قرار شد نکسترا شتابدهندهای سازمانی باشد که در دانشگاه تهران و با دسترسی به نیروی جوان و نخبه تیمهای موفقی را وارد بازار کند. علاوه بر اینکه پس از سه دوره شتابدهی، سال ۱۴۰۰ ایده استارتآپ استودیو هم به نکسترا اضافه شد.»
در واقع استارتآپ استودیو نکسترا سال ۱۴۰۰ آغاز به کار میکند و نکسترا کالج هم در جهت پرورش نیروی ماهر و توانمند در دایره فعالیتهای نکسترا قرار میگیرد. نکسترا بیشترین پروژههای خود را از حوزههای مخابراتی مثل همراه اول، ایرانسل و خود مخابرات دریافت میکند؛ اما عملا حوزههای تخصصی نکسترا در حال حاضر حوزه هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، شهر هوشمند، امنیت سایبری و بلاکچین است.
سجادی معتقد است علت شکست یا Fail شدن برخی از استارتآپها و به طور کل استارتآپهایی که در حوزه دیپ تک فعالیت میکنند، این موضوع است که در سالهای اخیر اکوسیستم حوزههایی مثل اینترنت اشیا، شهرهوشمند به خوبی شکل نگرفته و سازمانها به خوبی از کاربرد و جایگاه هوش مصنوعی در فعالیتهای خود آگاه نیستند. سجادی در ادامه دلایل دیگر شکست استارت آپها را مهاجرت و جذب آنها توسط شرکتهای خارجی میداند و میگوید: «در کنار تمام این مشکلات فضای تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ هم از شهریور ماه تحت شعاع مسائلی قرار گرفت که تیمها عملا از آن زمان فضای تبلیغات خود را از دست دادهاند و عملکردی ریزشی دارند.»
در ادامه مدیرعامل نکسترا به خلق دو ایده در نکسترا میپردازد و میگوید: «در نکسترا دو ایده جالب توجه شکل گرفت یکی مسابقه هوش مصنوعی به نام فیسکاپ و دیگری پلتفرم هوش مصنوعی بود، دو ایدهای که در استودیو نکسترا خلق شدهو چندین بار هم اجرایی شدهاند. در حقیقت ما به آینده هوش مصنوعی ایمان داریم و امیدواریم فیسکاپ فرصتی دوسویه و موفقیت آمیز هم برای تیمها و هم برای سرمایهگذاران باشد.»