تسهیلات پرداخت شده GSMPay از یک همت عبور کرد
جیاسام پی (GSMPay)، لندتک تخصصی حوزه موبایل ایران در نیمه اول سال ۱۴۰۳ بیش از…
۲۹ شهریور ۱۴۰۳
۱۸ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال بر این باورند که مفهوم اقتصاد دیجیتال در ایران به خوبی تعریف نشده و در حال حاضر اقتصاد دیجیتال معطوف به ایجاد سامانههای مختلف در کشور شده است. آنها معتقدند تحول دیجیتال تنها درباره تکنولوژی و معطوف به فناوریها نیست بلکه درباره تغییر استراتژیهاست.
به گزارش پیوست، فرزین فردیس رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی تهران در دومین رویداد دیدگاه با موضوع «نقش اقتصاد دیجیتال در توسعه کشورها و جایگاه آن در برنامه توسعه هفتم و قانون بودجه ۱۴۰۲» عنوان کرد: در حال حاضر تعریف دقیقی از اقتصاد دیجیتال در کشور وجود ندارد و تا زمانی که در این موضوع به تفاهم و تعریف درستی نرسیم، اتفاق تازهای در این حوزه رخ نمیدهد. او در این باره گفت: اقتصاد دیجیتال درباره تکنولوژی و تنها معطوف به فناوریها نیست بلکه درباره استراتژیهاست و هنگامی تحول دیجیتال رخ میدهد که تحول در تمام فعالیتها و مدلهای کسب و کاری رخ دهد.
فردیس در ادامه به موانع پیشروی توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور اشاره کرد و افزود: تضاد منافع در ارگانها و بین ارگانها نمیگذارد اقتصاد دیجیتال به قدر کافی رشد کند، کارتلهای بزرگ در صنایعی مثل نفت، پتروشیمی، مجموعههای خودرویی و غیره اجازه نمیدهند اقتصاد دیجیتال معنای واقعی خود را در صنایع پیدا کند. وقتی این مجموعهها با رانت و لابی درآمدهای کلان دارند بدیهی است که به دنبال نوآوری نباشند. نوآوری هزینه و زحمت دارد و متاسفانه ما در حد ایجاد سامانهها باقی ماندهایم.
او همچنین به موضوع گزارش رصدخانه مهاجرت در رابطه با فرار مغزها در ایران هم اشاره کرد و آن را غمی سنگین قلمداد کرد و از تمام شرکتها و ارگانهای مرتبط در این حوزه خواست در دادن اطلاعات دقیق به این رصدخانه کوشش کنند تا این مرکز بتواند با شفافسازی و راهکارهای درست تصمیمگیران ارشد کشور را در اتخاذ تصمیمهای درست یاری کند.
اسفندیار جهانگرد اقتصاددان و عضو هئیت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی هم با اشاره به این موضوع که هنوز تعریف دقیقی از کلمه اقتصاد دیجیتال در کشور وجود ندارد توضیح داد: شتاب، تحول و رقابت اساس اقتصاد دیجیتال است و کشوری میتواند بگوید اقتصاد دیجیتال در آن ساری و جاری است که آثار اقتصادی و اجتماعی آن در شرایط زندگی افراد جامعه آن قابل رویت باشد. اثراتی مثل شمولیت و دسترسی، امنیت سایبری، امکان توسعه فناوریهای نوظهور بخشی از آنهاست. او همچنین به مووضع شتاب در فناوریها در کشورها اشاره کرد و افزود: سالهای دیجیتالی بسیار جلوتر از سالهای خورشیدی حرکت میکنند و عمر این سالها از تعریف جهانی یکسال جغرافیایی کمتر است. فناوری و تحول دیجیتال منتظر کسی نمیماند و دهههای آینده دهه استعمار تکنولوژی است و هر کشوری که بتواند سوار بر فناوری باشد میتواند در جهان حرف بزند.
مجتبی توانگر نماینده تهران و رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به آمارهایی در رابطه با بودجه سال ۱۴۰۲ در بخش فناوری، اطلاعات و ارتباطات گفت: بودجه درآمدهای حوزه فاوا نسبت به بودجه سال گذشته ۲۲ درصد افزایش پیدا کرده است و دولت توجه ویژهای به حوزه فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال در سال پیش رو دارد. او همچنین به نقدهایی در رابطه با عملکرد دولت در زمینه محدودیتهایی اینترنت پرداخت و افزود: من در نامهای از رئیس جمهور خواستار تشکیل صندوق جبران خسارت فیلترینگ شدم و امیدوارم این نکات مورد توجه قرار گیرد.
محمدرضا راوند دبیر کل سازمان ملی کار آفرینی هم در پاسخ به انتقادهایی مبنی بر دلیل تشکیل نشست در رابطه با اقتصاد دیجیتال گفت: از ما انتقاد میشود که در شرایط ناامیدانه فعلی این نشستها چه فایدهای دارد؟ اما اساس و رسالت کار سازمانهایی مثل ما تولید محتوا و دادن اخطار و هشدار به سازمانهای مرتبط است که بتواند به آنها در جهتدهیها کمک کند. ما امیدواریم این اطلاعات بتواند در تصمیمسازی مدیران ارشد کشور تاثیر بگذارد و ما موفق شویم ماموریت خود را به درستی انجام دهیم.