فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۷ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۸ دی ۱۴۰۱
فعالان حوزه بانکی و فناوری معتقدند با توجه به شرایط اقتصادی ایران و در شرایطی که خرج کردن بهتر از پسانداز کردن شده است، مسلما سال ۱۴۰۲ سهم لندتکها افزوده خواهد شد و این کسب و کارها در صورت جلب سرمایهگذار و همراهی رگولاتور با رشد قابل توجهی روبهرو خواهند شد.
به گزارش پیوست، مسعود وکیلینیا، مدیرعامل شرکت ارتباط فردا در نشست فرآیند نوآوری در صنعت بانکداری و پرداخت که در حاشیه هشتمین همایش تراکنش برگزارش شده بود، مهمترین شاخصه در رشد و توسعه فناوریهای مالی را هوش مصنوعی و چتباتها دانست و افزود: «هوش مصنوعی نقش بهسزایی در رشد خدمات بانکی دارد. اگرچه در ابتدای این مسیر هستیم اما فناوریAI به طور حتم صنعت بانکی را متحول خواهد کرد.» حسین اسلامی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای تهران نیز در ادامه صحبتهای وکیلینیا افزود: «گرچه فناوریها از مهمترین ارکان رشد خدمات بانکی هستند اما در حقیقت این سرمایههای انسانی هستند که به این تکنولوژیها معنا میبخشند.»
او با اشاره به صندلیهای خالی در این رویداد گفت: «در سالهای گذشته تمام این صندلیها پر بود و عملا همین حقایق نشان از دلسردی جو حاکم در جامعه دارد. در وهله بعد و پس از سرمایه انسانی موضوع بر سر رگولاتوریاست. ما در حوزه فینتک و فناوریهای بانکی به قدر کافی پیشروی نکردهایم و این موضوع نیاز به همراهی بیشتر رگولاتوری با استارتآپها و شرکتهای خلاق این حوزه دارد. خوشبختانه نوع نگاه هلدینگهای بانکی کمی تغییر کرده است، اما همچنان در این حوزهها کمبود داریم.
محمد فرجود مدیرعامل هلدینگ فناوری بانک تجارت نیز با لزوم استفاده از فناوریهای مدرن در صنعت بانکی تاکید کرد و گفت: «فصل ممیزه بانکها نوآوریاست و در واقع شاخصه انتخاب بانکها از نظر کاربران نوآوری خواهد بود و اینجاست که باید به فناوریها و نوآوری توجه ویژه شود.»
محمدصادقی مدیرعامل شرکت بهسازان ملت نیز در ادامه به فرهنگ درست استفاده از فناوریها و نحوه استفاده از آنها در کشور اشاره کرد و گفت: «بحث فقط این نیست که فناوریها وارد کشور شود، هوش مصنوعی بدون دادههای درست نقشی در توسعه خدمات بانکی ندارد. حالا کمی در زمینه اعتباردهی و BNPL وارد شدهایم کاری که باید از مدتها قبل آن را در جریان میانداختیم اما خلا دادههای بانکی واقعیتی غیرقابل انکار است.»
وکیلینیا هم در ادامه به پایداری در کسب و کارها اشاره کرد و افزود: «پایداری کسب و کارها در ایران به قدر کافی نبوده است و ما شبیه به کشوری مثل ژاپن یا آلمان نبودهایم که کسب و کارهای با قدمت بیش از صدسال فعالیت کنند. این موضوع به خودی خود نشان میدهد که ما در زمینه مقاومسازی کسب و کارها نیز با مشکل مواجهیم. من معتقدم چالشها میتوانند خلاقیت ایجاد کنند و ما هم با چالشهای زیادی روبهرو هستیم که هر کدام از اینها میتواند با نوآوری به خلق ایدهای جدید ختم شود. البته اگر با همراهی دولت و نهاد ناظر باشد.»
مدیرعامل ارتباط فردا در ادامه به نقش یونیکورنها و شرکتهای بزرگ در تغییرات مثبت و توسعه کشورها اشاره کرد و توضیح داد: «هند ۵۰ یونیکورن دارد و بسیاری نمونههای دیگر که نشان میدهد از دل همین شرکتهای بزرگ و بینالمللی بوده که اقتصاد کشورها توسعه پیدا کرده است. من امیدوارم ترس ما از شرکتهای بزرگ از بین برود و این موضوع را درک کنیم که مسیر رشد از توسعه شرکتهای بزرگ رد میشود.»
اسلامی هم در ادامه توضیح داد: «مدیریت ریسک به معنی حذف ریسک نیست اما رگولاتور باید با چشمپوشی و همراهی بیشتر با خلاقیت و کارآفرینی روبهرو شود. در حال حاضر عملا پروژه سندباکس هم در بانک مرکزی آنقدر به مشکل مجوزها برخورد کرده است و کند پیش میرود. گویا فراموش کردهایم وظیفه سندباکس بانک مرکزی چه بوده است؟!»
او در ادامه تاکید کرد: «من معتقدم رگولاتوری و استارتآپها نیاز به صبری استراتژیک دارند تا بتوانند به زبانی مشترک برسند. در واقع مختصات ایران مختصات خاصی است و نمیتوان به سادگی آن را با سایر کشورها مقایسه کرد و باید با صبوری با چالشهای آن مواجه شد.»موضوعی که صادقی آن را نفی کرد و گفت: «ما میتوانیم صبر کنیم اما نوآوری برای کسی صبر نمیکند و همین تعللها باعث شده زمان درست حضور در بازار را از دست بدهیم و از قطار فناوری عقب بمانیم.»
در نهایت حاضرین در پنل در پاسخ به سوال آرش بهجو مدیرعامل شرکت اسمارت سیستم دبیر رویداد که «سال آینده سهم کدام فناوریهای مالی و خدمات بانکی بیشتر خواهد بود؟» به طور مشترک سال ۱۴۰۲ را سال لندتکها دانستند. آنها در شرایط فعلی جامعه، خریدهای اعتباری و دریافت اعتبار را از مهمترین خواستههای مالی افراد جامعه در ایران عنوان کردند و از رگولاتوری خواستند در این زمینه همراهی بیشتر کند و ابراز امیدواری کردند که شرکتهای سرمایهگذار نیز بیشتر در این حوزه وارد شوند.