استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۷ دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
سازمان امور مالیاتی به چهارمین شرکت معتمد مجوز فعالیت داد و دادهپردازی تیس به عنوان چهارمین شرکت معتمد مالیاتی که مجوز نوع اول این شرکتها را دریافت کرده است میتواند خدمات صورتحساب الکترونیکی را به مؤدیان مالیاتی ارائه دهد.
به گزارش پیوست، ۶۵ درصد سهام شرکت دادهپردازی تیس به شرکت انتقال دادههای آسیاتک تعلق دارد و مالکیت سهم عمده این شرکت برای آسیاتک است. بر این اساس، آسیاتک توانسته TSP یا همان مجوز فعالیت شرکت معتمد ارائهکننده خدمات مالیاتی را از سازمان امور مالیاتی کسب کند.
به طور کلی، شرکتهای نوع اول اشخاص حقوقی دارای پروانه هستند که در حوزه صدور و ارسال اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی و پشتیبانی از تجهیزات مرتبط با آن فعالیت میکنند و شرکتهای نوع دوم و سوم نیز در زمینه آموزش مؤدیان مالیاتی و ارائه مشاورههای فنی مالیاتی و غیرمالیاتی با سازمان امور مالیاتی کشور همکاری میکنند.
اشکان هراتی رئیس اداره اجرای مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی کشور پیش از این درباره شکل ارزیابی این سازمان از عملکرد شرکتهای معتمد مالیاتی گفته بود: ارزیابی ما از شرکتهای معتمد طبق اسناد مربوط به آییننامه موضوع ماده ۲۶ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان صورت میگیرد و بر شرکتهای معتمد نیز بر اساس ماده ۲۷ قانون یادشده نظارت میکنیم.
بنا بر ماده ۲۶ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان شرکت معتمد در ارائه خدمات به کلیه مؤدیان و تامینکنندگان مکلف به رفتار منصفانه از قبیل عدم محرومیت و محدودیت از ارائه خدمات و تبعیض در اخذ تعرفه هستند و در ادامه ماده ۲۷ شرکت معتمد را مکلف به عقد قرارداد با مؤدیان بر اساس الگوی سازمان امور مالیاتی کرده و تغییر در مفاد قرارداد به تایید این مرکز منوط شده است.
شرکتهای معتمد نوع اول میتوانند خدماتی در زمینههایی چون نصب، راهاندازی، پیکربندی، ارائه پشتیبانی و تامین تجهیزات مورد نیاز صدور صورتحساب الکترونیکی و نیز صدور، نگهداری، جمعآوری و ارسال اطلاعات این صورتحسابها به مؤدیان مالیاتی ارائه دهند.
تاکنون برای شرکتهای دادهکاوی معتمد اول سام، دادهپردازی کیسان و شرکت دادهپردازی معتمد تیس با مجوز فعالیت نوع اول و شرکت دیان همراه فردا با مجوز فعالیت نوع دوم و سوم مجوز صادر شده است.
هراتی به پیوست گفته بود: مؤدیان هیچ الزامی به استفاده از خدمات و دستگاههای شرکتهای معتمد معرفیشده ندارند و سازمان امور مالیاتی تنها با ارائه یک فهرست تعرفه بر رابطه بین شرکتهای معتمد و مؤدیان نظارت میکند.
همچنین رئیس اداره اجرای مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به محدودیت فعالیت شرکتهای معتمد در حوزه خدمات گفته بود: شرکتهای معتمد در امور غیرحاکمیتی حق ورود دارند و به هیچ وجه نمیتوانند تشخیص مالیات دهند و صرفاً میتوانند خدمات ارسال و صدور اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی و آموزش و مشاوره در این حوزه را به مؤدیان ارائه کنند.
طبق گفته هراتی، شرکتهای معتمد درخواست خود را از طریق درگاه ملی مجوزها کشور در وزارت امور اقتصاد و دارایی ارسال و مجوز فعالیت خود را از سازمان امور مالیاتی خاصه سازمان تنظیم مقررات مالیاتی دریافت میکنند.