skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شبکه اجباری

میثم قاسمی تحریریه

۱۰ دی ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

شماره ۱۰۸

تقریباً همه آدم‌های دنیا تجربه آواز خواندن دارند. گاهی آدم برای دل خودش زمزمه می‌کند یا حتی صدایش را رها می‌کند. وقتی ما ترانه‌ای را می‌خوانیم، معمولاً احساس می‌کنیم صدایی شبیه خواننده اصلی داریم و حتی گاهی که اعتمادبه‌نفس‌مان بیشتر می‌شود حس می‌کنیم از خواننده اصلی هم بهتر می‌خوانیم؛ اما باید دید این صدا در گوش دیگران چگونه است. آیا آنها هم ما را به همان اندازه خوش‌صدا می‌دانند یا صوتی آزاردهنده به گوش‌شان می‌رسد.

چند سال پیش، تبلیغاتی بر بدنه و شیشه اتوبوس‌های دورن‌شهری نقش بست که از بیرون بسیار زیبا بودند؛ اما از داخل، اتوبوس را به ماشین حمل مجرمان خطرناک تبدیل می‌کردند. وسیله نقلیه‌ای شلوغ که با تکان‌های شدید حرکت می‌کند و بخشی از دود تولیدی به داخل می‌آید و از شیشه‌هایش هیچ‌جا دیده نمی‌شود. نصب این تبلیغ‌ها و دفاع از این کار نشان می‌داد مدیر تصمیم‌گیر حتی یک بار هم سوار اتوبوس نشده که اگر شده بود، حس شهروندان را درک می‌کرد. خلاصه اینکه گاهی باید خودمان را جای دیگران بگذاریم و ببینیم کارهای ما از نظرها چطور است.

ایجاد و توسعه شبکه ملی اطلاعات که از حدود ۱۵ سال پیش در دستور کار بخش‌های مختلفی از حاکمیت قرار گرفته، اگر نگوییم مانند آواز خواندن زیر دوش حمام که چیزی شبیه همان تبلیغات بدنه اتوبوس‌هاست. مدافعان این شبکه، دلایل متعددی برای وجود آن ذکر می‌کنند که از نظر خودشان، کاملاً درست است. شاید حتی از نظر کاربران هم این دلایل موجه باشند؛ اما در نهایت باید دید حاصل کار چیست.

حاصل سیاست‌گذاری، تصمیم و کار آنها چیزی است که نمی‌توانم کلمه مناسب قابل انتشاری برایش بیابم و تنها می‌گویم به عنوان یک کاربر، هر ماه احساس می‌کنم چند صد هزار تومان از پولم را به اسم اینترنت، دور می‌ریزم.

مشکل اما بزرگ‌تر از این است. مساله شاید در کیفیت خلاصه نشود. مساله در اجبار است. اینکه کسانی در یک جلسه دربسته می‌نشینند و تصمیم می‌گیرند من باید از فلان پلتفرم دست بکشم و در پلتفرمی که آنها دوست دارند فعالیت کنم، آن‌قدر ناخوشایند است که هر موضوع دیگری را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

اگر من بخواهم شبکه ملی اطلاعات را تعریف کنم، این‌گونه می‌گویم: «شبکه ملی اطلاعات، مجموعه‌ای از زیرساخت‌ها و سرویس‌هاست که ایرانی‌ها مجبور به استفاده از آن هستند.»

این مطلب در شماره ۱۰۸ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۱۰۸ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/dsj
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو