نقش زنان در توسعه و رهبری تکنولوژیهای نوین
کیفیت زندگی همه انسانها در دنیایی که خود را برای انقلاب جدیدی در تکنولوژی آماده…
۲۸ شهریور ۱۴۰۳
۱۶ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
مدیرعامل شنوتو از افزایش ۸۰ درصدی پخش پادکست در دوماه گذشته خبر داده و با اشاره به تاثیر بازتاب فعالیت برنامه سازان فارسی در رسانههای بینالمللی بر توسعه این حوزه، براین باور است که تعداد پادکستهای فارسی با سرعت زیادی در حال افزایش است.
به گزارش پیوست، اواسط آبانماه گذشته رسانه بینالمللی «پادنیوز» در مطلبی به بازار پادکست در خاورمیانه و پلتفرم «شنوتو» پرداخت. مجموعهای که به گفته مدیرعامل آن بزرگترین پلتفرم میزبان پادکست در خاورمیانه است. در گزارش پادنیوز آمده است که از ۱۰هزار پادکست فارسی که تولید شده است، هشت هزار پادکست توسط برنامه سازان آنها در شنوتو قرار داده شدهاند. این گزارش در ادامه به موضوعات پرطرفدار در پادکست فارسی در خاورمیانه پرداخته و اعلام کرده است که آموزش و توسعه فردی، جامعه و فرهنگ، ادبیات، داستان و هنر، مدیریت، بازاریابی و کسبوکار و روانشناسی و سبک زندگی به ترتیب از پرطرفدارترین موضوعات در پادکست فارسی هستند.
مددی با اشاره به اینکه یکی از فعالیتهای شنوتو میزبانی پادکست است و ما درحال حاضر بزرگترین پلتفرم میزبان پادکست در خاورمیانه هستیم، توضیح میدهد: «این برای آنها [رسانههای بینالمللی مانند پادنیوز] عجیب است. چون اکثر مجموعههایی که رقبای ما محسوب میشوند، خارج از ایران هستند و سرمایههای خوبی در رنج ۱۰۰ میلیون دلار جذب کردهاند، در جذب برنامهساز مشکل دارند. یعنی ما رقبایی داریم که روی آنها برنامهسازی وجود ندارد و این برای آنها جالبترین نکته بود و تعامل ما با این مجموعه از اینجا شروع شد.»
او در ادامه به تشریح تفاوت بین یک پلتفرم پادگیر و میزبان پادکست میپردازد: «مدلهای درآمدزایی میزبانی (hosting) متفاوت است. زیرساختهای عملیاتی متفاوتی هم دارند و تا حدی سطح تکنولوژی آنها از پادگیرها بالاتر است. برای دنیا و رسانههایی مانند پادنیوز که آیینه این صنعت هستند، اهمیت دارد که در نقاط مختلف دنیا اقداماتی از این جنس انجام میشود.»
مدیرعامل شنوتو اضافه میکند: «ما هرقدر که پادکستهای فارسی بیشتری داشته باشیم و محتوای بیشتری تولید کنیم، محتوای بیشتر تعداد شنوندگان را بیشتر میکند. از سوی دیگر شنوتو پادگیر هم هست و در هر جای دنیا و به هر زبانی که یک پادکست منتشر شود، این قابلیت را دارد که در شنوتو نیز پخش شود و این برای دنیا بسیار جذاب است چرا که پروژههایی از این دست در دنیا انگشت شمارند.»
مددی ضمن اشاره به اینکه پژوهش آماری از سوی شنوتو انجام نشده تا تعداد دقیق کاربران غیرایرانی این مجموعه را به دست بیاورد، به روشهای مختلفی که میتوان از طریق آن آمار حدودی این کاربران را پیدا کرد اشاره می کند و میگوید که حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از کاربران ما خارج از ایران هستند.
او در پاسخ به اینکه جایگاه پادکست فارسی در دنیا کجاست، پاسخ میدهد: «ایران در این حوزه در جایگاه دهم تا پانزدهم در دنیا قرار دارد و آن هم به این دلیل است که پادکسترهای فارسی دیرتر از دنیا به این حوزه وارد شدند. اما به غیر از هشت هزار پادکستی که در شنوتو میزبانی میشوند، حدود ۳ هزار تا ۳ هزار و پانصد پادکست فارسی داریم که از سرویسهای هاستیگ غیرایرانی استفاده می کنند و در مجموع در اواخر سال ۲۰۲۲ میلادی میتوان درباره یک بازار حدود ۱۲هزارتایی از پادکستهای فارسی صحبت میکنیم.»
به گفته مدیرعامل شنوتو در دنیا حدودا ۲۲ هزار پادکست به زبان عربی و ۳۰هزار پادکست به زبان ترکی منتشر میشود. با اینحال او براین باور است که تعداد پادکستهای فارسی رشد خواهد کرد.
مددی در اینباره توضیح میدهد: «از زمان شروع پادکست فارسی حدود ۴ الی ۵ سال طول کشید تا به ۱۷۰۰ برنامهساز برسیم اما همین آمار هم ظرف دو سال به ۸هزار رسید و این عدد به طور دائم در حال گسترش است. از سوی دیگر پلتفرمهای پادکست مانند شنوتو به دلیل فیلتر نبودن رقبایشان میتوانند جنبه رقابت جهانی داشته باشند و کاربران اعم از برنامهسازان (پادکسترها) یا شنوندگان این حق انتخاب را دارند که هم از یک پلتفرم ایرانی استفاده کنند و هم از پلتفرمهای جهانی.»
او در این باره که آمار شنوندگان پادکست در دوماه گذشته و بعد از ایجاد اختلال در اینترنت کشور و فیلتر شدن شبکههای محبوب اجتماعی چه تغییراتی کرده است، میگوید: «ما در این مدت شاهد رشدی ۸۰ درصدی در تعداد شنوندگان بودهایم. این رشد با رونمایی از نسل چهارم شنوتو همزمان شد. البته این رشد تنها در پخش رخ داده است و درآمدزایی شنوتو تغییری نکرده است.»