مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
نشست شنوتو به مناسبت روز جهانی پادکست؛
۸ مهر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۰ مهر ۱۴۰۰
روز جهانی پادکست فرصتی بود برای ارزیابی وضعیت حوزه پادکست در ایران. حوزهای که به گفته فعالان آن هنوز تبدیل به صنعت نشده است اما به تدریج در راهی قدم میگذارد تا به عنوان صنعتی درآمدزا در میان مردم پذیرفته شود و حرکت پادکستها به سمت بهادار شدن فقط بخشی از آن مسیر است. شنوتو به همین مناسبت نهمین دورهمی پادکسترهای ایرانی را برگزار کرد. در این دورهمی مدیران شنوتو آمارهای جالبتوجهی از وضعیت پادکست در ایران ارائه دادند. آمارهایی که خبر از رشد بیشتر این حوزه در آیندهای نه چندان دور میدهند.
به گزارش پیوست، امیر حسین مددی، در مورد مسیری که شنوتو در این سالها پیموده است گفت: «ما در مسیر توسعهمان در سال ۹۸ به سمت درآمدزایی رفتیم. این درآمدزایی با وجود اینکه به دلیل کرونا با افزایش کاربران مواجه بودیم در سال ۹۹ کاهش پیدا کرد. موسسان در این مقطع، نیاز به سرمایهگذاری را حس کردند.»
او در مورد همکاری شنوتو با بنیاد فیروزان و سرمایهگذاری این بنیاد در شنوتو گفت: «فرایند همکاری ما از شهریور شروع شد. یکی دو پیشنهاد سرمایهگذاری برای ما آمد. در مذاکره با چند شرکت سرمایهگذاری نیمهدولتی بودیم که با فیروزان آشنا شدیم. در تعامل بیشتر طی یک ماه و نیم توافق با فیروزان حاصل شد. ما میخواهیم کل شنیدنیها در گوشی موبایل برای مخاطبان قرار بگیرد. در این مسیر ما باید برای تولیدکننده درآمدزایی کنیم. قبل ما فقط فیروزان توانسته بود این کار را کند. به همین دلیل از پتانسیل فیروزان استفاده کردیم. ما باور داریم که پادکست فارسی میتواند از امکانات و آرشیو شهر کتاب استفاده کند.»
مددی با اشاره به حجم پادکست ایرانی در جهان از ظرفیتهای توسعه این حوزه گفت: «۰/۳۴ درصد از پادکست در جهان به زبان فارسی است. اگر این میزان به یک درصد هم برسد بازار بزرگی خواهیم داشت.»
او در ادامه عامل رشد شنوتو را فیلتر نبودن رقبای جهانی این استارتآپ و طی شدن مراحل رشد ارگانیک آن عنوان کرد.
مددی همچنین در توضیح رویکرد جدید شنوتو برای ورود به بازارهای فرامرزی گفت: «این بار ما با رویکرد برتری محصول نسبت به رقبا به بازار ورود میکنیم. این که منابعمان را به سمت شناخت فرهنگ بازارهای هدف جدید ببریم زمانبر است. این بار ابتدا به بازار ورود میکنیم و بعد فرهنگ میسازیم.»
رشد تعداد پادکستها و مخاطبان آنها در سالهای اخیر رشدی چشمگیر بوده است. مدیرعامل شنوتو در این باره گفت: «در سال ۹۸، ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ کانال پادکست داشتیم. امروز این میزان چهار تا پنج برابر شده است. در صنعت موسیقی نیز ۲ درصد خوانندگان ۹۵ درصد درآمد را میبرند. در حوزه پادکست هم از میان ۷ هزار کانال پادکست فقط ۱۰ یا ۲۰ کانال پادکست کسب درآمد میکنند.»
او مسیر پیش روی صنعت پادکست را اینگونه ترسیم کرد: «مسیر و فرضیههای رسانهای بر این است که پادکست باید یک کالای بهادار باشد زیرا کسی که پادکست تولید میکنند آنقدر باید حرف برای گفتن داشته باشد که مخاطبان خود را از محتوا اقناع کند و این علاقه را در آنها ایجاد کند که برای آن بها پرداخت کند. امروز خیلی از پادکستهای خوب دنیا بهادار است. در یکی دو سال گذشته در چین ارزش بازار پادکست ۷ تا ۸ میلیارد دلار بوده است. در حالی که بقیه پادکستها تنها ۳۲۰ میلیون دلار ارزش خلق کردهاند.»
مددی شرایط اقتصادی کشور و تحریمها را نیز عاملی منفی برای رشد سرمایهگذاری در این حوزه دانست.
در ادامه این نشست، شقایق اسماعیلیان، مدیر مارکتینگ شنوتو آمارهای جالبتوجهی از این پلتفرم ارائه کرد. اسماعیلیان در مورد کاربران و سرویسهای شنوتو گفت: «شنوتو ۵۰۰ هزار کاربر ثبتنام شده دارد که ۱۰۰ هزار عدد از آنها روی اپلیکیشن اندروید هستند. از لحاظ نرمافزاری شنوتو به سه بخش سرویس میدهد. اولین اپلیکیشن و وبسایت شنوتو است. دومی وبسایتهایی هستند که از کدهای آیفریم شنوتو استفاده میکنند و در واقع محتوا از سرور شنوتو خوانده میشود. سومی پادکچرها هستند. با توجه اینکه شنوتو یک فید جنریتور است که شما میتوانید با ایجاد یک کانال و گرفتن RSS feed در شنوتو در تمامی اپهای پادکست جهانی شنیده شوید.»
مدیر مارکتینگ شنوتو ادامه داد: «در ۶ ماه گذشته هر ماه به طور میانگین دو میلیون و ۳۰۰ هزار پخش موفق داشتیم. پخشهای موفق پخشهای بالای ۴۰ درصد هستند.»
مدیر مارکتینگ شنوتو موضوعات محبوب در این پلتفرم و پادکستهای محبوب در هر حوزه را نیز معرفی کرد: مدیریت و کارآفرینی (رشدینو – ده صبح) – روانشناسی و جامعه (مبل قرمز – خویشتننو – رواق – صلح درون) – شعر و ادبیات (طعم مهر – داستان شب) – سبک زندگی (انسانک – رادیو شزیو)– تاریخ هنر (خانه تاریخ -داستانهای تاریخی)
اسماعیلیان در ادامه به ارائه آمارهای رشد حوزه پادکست پرداخت و گفت: «امروز ۲ میلیون پادکست در دنیا وجود دارد که ۴۸ میلیون قسمت تولید کردهاند. سال ۲۰۱۸ تعداد کانالهای پادکست در جهان ۵۲۵ هزار عدد بوده است. معادل رشدی ۲۸۱درصدی. در سال ۲۰۱۸شنوتو ۱۵۰۰ کانال پادکست داشته است ولی امسال به ۶۵۰۰ رسیده است که رشدی ۳۳۳ درصدی را نشان میدهد.»
او اضافه کرد: «در چند سال آینده مخاطب پادکست به شکل زیادی افزایش پیدا میکند. میتوانیم پیشبینی کنیم ظرف دو سال آینده شنوندههای پادکست به شدت زیاد میشوند اما رشد کانالهای پادکست به اندازه رشد مخاطب نخواهد بود.»
او در رابطه با آینده درآمدزایی و بهادار شدن پادکستها گفت: «تا به امروز نحوه درآمدزایی حمایت مالی یا جذب اسپانسر بودهاست. با توجه به بهادار شدن صنعت پادکست در دنیا پادکستر میتواند اپیزودها را به شکل بهادار در شنوتو قرار دهد. یعنی کاربر شنونده سابسکرایبی از شنوتو میخرد و ۷۰ درصد پرداختی شنونده با توجه به میزان پلی پادکست به برنامهساز تعلق میگیرد. این فرایند بهینه و رو به رشد است.»