skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فیس‌بوک تهدید کرد اخبار را حذف می‌کند

۱۵ آذر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

فیس‌بوک هشدار داده است اگر کنگره آمریکا قانونی را به تصویب برساند که مذاکره و پرداخت پول به ناشران در ازای محتوا را اجباری کند، اخبار را به طور کامل در ایالات متحده از پلتفرم خود حذف می‌کند.

به گزارش پیوست، اندی استون، مسئول سیاست‌ ارتباطات متا، در توییتر اعلام کرد اگر قانون رقابت و حراست از روزنامه‌نگاری (JCPA) تصویب شود، فیس‌بوک «به اجبار، گزینه حذف اخبار را بررسی می‌کند». فیس‌بوک پیش از این هم در کانادا و استرالیا در مواجهه با قوانین مشابه چنین تهدیدی کرده بود.

قانون JCPA که سال گذشته با حمایت هر دو حزب پیشنهاد شد به ناشران اجازه می‌دهد برای انتشار محتوای خود با فیس‌بوک و گوگل مذاکره کنند. این قانون قرار است اهرم قدرتی در دست منابع خبری در مقابل غول‌های تکنولوژی باشد و می‌تواند فیس‌بوک را برای انتشار خبر در پلتفرم خود ملزم به پرداخت هزینه کند. فیس‌بوک در دیگر کشور‌ها به سختی با چنین قوانینی مبارزه کرده است.

استون می‌گوید: «اگر کنگره یک قانون نامعقول روزنامه‌نگاری را به عنوان بخشی از مقررات امنیت ملی به تصویب برساند، ما مجبوریم به جای تن دادن به مذاکرات اجباری دولت که به شکلی غیرمنصفانه ارزش‌آفرینی ما با افزایش ترافیک و اشتراک برای رسانه‌های خبری را نادیده می‌گیرد، گزینه حذف کامل اخبار از پلتفرم را بررسی کنیم. قانون رقابت و حراست از روزنامه‌نگاری یک حقیقت مهم را نادیده می‌گیرد: ناشران و خبرگزاری‌ها به صورت داو‌طلبانه و برای منفعت، محتوای خود را در پلتفرم ما منتشر می‌کنند نه برعکس.»

زمستان سال گذشته فیس‌بوک در پاسخ به تصویب قانون مشابهی در استرالیا، اخبار و حتی صفحات متعلق به آژانس‌های دولتی این کشور را از پلتفرم خود حذف کرد. با این حال چندی بعد در نتیجه اصلاح قانون، اخبار این کشور به فیس‌بوک برگردانده شد. وال‌استریت ژورنال در همین باره نوشت، فیس‌بوک احتمالاً برای تغییر قانون به نفع خود دست به ممنوعیت شدید زده است. نسخه اصلاح‌شده این قانون یک ضرب‌الاجل دوماهه را برای انعقاد قرارداد در نظر می‌گیرد و پس از آن دیگر مسئولیتی بر دوش فیس‌بوک نیست. در کانادا هم فیس‌بوک به قانون مشابهی به نام «اخبار آنلاین کانادا» که پرداخت هزینه به روزنامه‌نگاران را اجباری می‌کرد با تهدید مشابهی پاسخ داد.

کمیته قضایی سنای آمریکا قانون رقابت و حراست از روزنامه‌نگاری را در ماه سپتامبر با ۱۵ رأی موافق و هفت رأی مخالف تصویب کرد اما این قانون هنوز به تصویب کامل سنا نرسیده است. البته فیس‌بوک مخالف این قانون نیست. مجموعاً ۲۶ سازمان از جمله بنیاد اطلاعات عمومی (Public Knowledge) و بنیاد مرزهای الکترونیکی نیز در نامه‌ای از قانون‌گذاران خواسته‌اند تا با این قانون مخالفت کنند. در مقابل، اتحادیه‌های مختلف صنعت نشر و خبر از جمله واکس مدیا (Vox Media)، شرکت مادر وب‌سایت ورج، از این قانون حمایت کرده‌اند.

حذف کامل اخبار از یکی از بزرگ‌ترین بازار‌های فیس‌بوک اقدام تندی است، با این حال فیس‌بوک ثابت کرده برای مبارزه با قوانین پرداخت هزینه به نهاد‌های خبری، هراسی از این اقدامات تند ندارد.

منبع: Verge

 

https://pvst.ir/dny

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو