کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۴ آبان ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۵ آبان ۱۴۰۱
سنگاپور استفاده از ارز دیجیتالی بانک مرکزی (CBDC) برای قراردادهای برونمرزی را ارزیابی میکند و در این مسیر با شرکای بینالمللی از جمله بانک ملی سوئیس همکاری خواهد داشت.
به گزارش پیوست، سنگاپور امیدوار است با همکاری جهانی ساختارهای حکومتی، استانداردهای فنی و سیاستهای مورد نیاز برای بهکارگیری CBDC در صنعت را شناسایی کند.
طبق اعلام بانک مرکزی و مرجع پولی سنگاپور (MAS)، این تلاشها به تقویت تواناییهای کشور در استفاده از زیرساخت ارز دیجیتالی برای تراکنشهای برونمرزی کمک میکند.
این نهاد در اولین اقدام خود با همکاری بانک دی فرانس (Banque de France)، بانک ملی سوئیس و مرکز نوآوری یوروسیستم از بانک تسویهحسابهای بینالمللی (BIS) همکاری میکند. هدف از این همکاری کمک به تبادل و تسویه عمده حساب CBDCهای فرانک، یورو و دلار سنگاپور از طریق یک بازارساز خودکار (AMM) است.
مفهوم AMM یا بازارساز خودکار که معمولاً در حوزه امور مالی نامتمرکز (DeFi) استفاده میشود به معنی استفاده از قراردادهای هوشمند در راستای تسهیل مبادلات و تسویهحساب داراییهای دیجیتالی است.
MAS با همراهی ۱۷ بانک مرکزی و بانک بینالمللی در سندباکس CBDC سوئیفت نیز مشارکت دارد. این سندباکس در تلاش است با استفاده از تکنولوژی دفترکل توزیعی (DLT) و پلتفرمهای پرداخت غیر-DLT، به تعاملپذیری ارزهای دیجیتالی برونمرزی کمک کند.
بانک مرکزی سنگاپور همچنین در بخش دیگری از فعالیتهای خود به بررسی مکانیسمهای احتمالی برای حفظ ارتباط CBDCها و دیگر شبکههای ناهمزاد ارز دیجیتالی میپردازد. در این بررسیها نیز استفاده از قراردادهای هوشمند برای افزایش بازدهی و جلوگیری از خطرات تراکنشهای برونمرزی ارزیابی میشود.
بانک مرکزی سنگاپور با انتشار خبر طرحهای جدید خود گفت، امیدوار است مدلهای تجاری و ساختارهایی حکومتی را با تکیه بر ارزهای دیجیتالی برای تسویهحساب مبادلات ارزی برونمرزی فراهم کند و امید دارد این مدل و ساختارها، تسویهحساب اتمی یا مبادله همزمان دو دارایی متصل را ممکن سازند و در عین افزایش بازدهی، خطرات احتمالی را در مقایسه با زیرساختهای فعلی کاهش دهند.
این بانک همچنین به دنبال عرضه استانداردهای فنی برای تسهیل اتصال، تعاملپذیری و تسویهحساب اتمی تراکنشهای ارزی در پلتفرمهای مختلف و معرفی دستورالعملهایی است که با متصل کردن زیرساختهای ارز دیجیتالی بینالمللی، به مشارکت بیشتر در سطح جهان منتهی شود.
طبق اعلام راوی منون، مدیر ارشد MAS، پرداختیهای برونمرزی حتی امروز هم چالش بزرگی برای بازارهای جهانی محسوب میشوند.
منون این هفته در فستیوال فینتک سنگاپور گفت: «[پرداختهای برونمرزی] برای اکثر مردم کُند، پرهزینه، مبهم و ناکارآمد هستند و به شبکهای قدیمی از بانکها تکیه دارند.» او با اشاره به آمار بانک جهانی افزود، میانگین هزینه ارسال حوالههای پولی به خارج از مرزها همچنان نرخ هنگفت ۶ درصد است.
به گفته او، برای رفع این مشکل باید سیستمهای پرداخت لحظهای کشورها به هم متصل و امکان انتقال پول بین این سیستمها فراهم شود، درست همانطور که قایقهای امروزی در آبهای بینالمللی رفتوآمد میکنند.
او با تاکید بر لزوم ایجاد یک سیستم قدرتمند برای تراکنش در لحظه گفت، تسویهحساب اتمی میتواند خطرات موجود را رفع کند. به گفته او: «[تسویهحساب اتمی] نه تنها برای پرداختیهای خرد، بلکه برای تراکنشهای میانارزی و اوراق بهادار نیز مفید است.»
MAS روز چهارشنبه (۲ نوامبر) از آزمایشهای صنعتی در جهت بررسی کاربردهای احتمالی پول دیجیتالی قابل برنامهنویسی خبر داد. این آزمایشها پرداخت بدون نیاز به حساب بانکی را نیز شامل میشوند.
لاورنس وانگ، وزیر اقتصاد و معاون نخست وزیر سنگاپور، هفته گذشته گفت، دولت در سه سال آینده ۱۰۶ میلیون دلار دیگر به طرح نوآوری و تکنولوژی بخش مالی (FSTI) اختصاص میدهد.
این طرح از زمان آغاز به کارش در سال ۲۰۱۵، مجموعاً با دریافت ۲۱۲ میلون دلار از بیش از ۱۵۰۰ پروژه پشتیبانی کرده است.
بودجه جدید ۱۰۶ میلیون دلاری دولت سنگاپور علاوه بر بخشهای کلیدی خدمات مالی از جمله هوش مصنوعی، تحلیل و امنیت سایبری، برای حوزههای فینتک و وب ۳.۰ نیز استفاده میشود.
منبع: ZDNet