دیوان عدالت اداری مصوبه هیات مقررات زدایی برای فعالیت پلتفرمهای توزیع دارو تایید کرد
دیوان عدالت اداری مصوبه هیات مقررات زدایی مبنی بر مجاز بودن فعالیت پلتفرمهای توزیع دارو…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۹ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱
دانشگاه علوم پزشکی ایران، استارتآپ هومکا (استارتآپ خدمات سلامت در محل) را به اتهام نداشتن مجوز موسسه پزشکی به دادگاه فرا خواند و حالا مدیرعامل هومکا میگوید: ما اصلاً موسسه پزشکی نبوده و نیستیم و این اتهام از اساس غیرمنطقی است.
به گزارش پیوست، احمد طاهرخانی همبنیانگذار و مدیرعامل هومکا در رابطه با این شکایت میگوید: ما را به اتهام نداشتن مجوز موسسه پزشکی به دادگاه فرا خواندهاند، اتهام تاسیس غیرمجاز موسسه پزشکی برای کسب و کار ما که اصلاً موسسه بیمارستانی و درمانی نیست کاملاً غیرمنطقی است. ما در دوران سخت پیکهای کرونا توانستیم مراجعه افراد به مراکز پرخطر درمانی را تا حد زیادی کم کنیم و فعالیتهای ما تاثیر مثبتی در روند بهبود بیماران گذاشت. اما متاسفانه حالا دانشگاه علوم پزشکی ایران خواستار تعطیلی استارتآپ ما شده است.
او توضیح میدهد: دو سال در حوزه سلامت دیجیتالی به عنوان واسط در قالب پلتفرمی که کاربر را به آزمایشگاه، نمونهگیر، پرستار و پزشک وصل میکند کار کردهایم و طبیعتاً این مدل نوآورانه استارتآپی ما با قوانین و مقررات قدیمی که ارگانهای متولی وزارت بهداشت تدوین کردهاند منطبق نیست. اما مشکل از کسب و کار ما نیست، چون آییننامهها و مجوزهای موجود در وزارت بهداشت منطبق بر صنعت IT، پلتفرم و استارتآپهای فناورانه نیست. مثلاً در یکی از مجوزها درخواست مکان استراحت برای نمونهگیر و پرستار وجود دارد مگر ما بیمارستان یا درمانگاهیم؟ مگر داخل هومکا آزمایش خون گرفته میشود؟ نمونهگیرها به منازل و محل کار بیماران میروند. ما را نباید با معیارهای یک بیمارستان بسنجند.
طاهرخانی ادامه میدهد: در واقع مشکل از جایی ناشی میشود که قانون مدونی برای استارتآپهای حوزه سلامت دیجیتالی وجود ندارد و این را بالادستی ما یعنی وزارت بهداشت هم میداند و در برنامه جدید اجرایی استقرار سلامت الکترونیکی برای آن راهکارهایی اندیشیده شده است. اما متاسفانه در شکایتی که از ما شده است به آنها رجوع نکردهاند.
طاهرخانی میگوید: هومکا بر اساس مجوزهای موجود در کشور کار میکند و مجوزهای ما مجوز اتحادیه کسب و کارهای مجازی است که در آن صراحتا از حوزه سلامت گفته شده و هیچ مجوز دیگری که همخوان با کسب و کار ما باشد وجود ندارد که ما آن را نگرفته باشیم. وزارت بهداشت با کمک دستاندرکاران این حوزه باید آییننامههایی منطبق بر کسب و کار ما تدوین کنند نه اینکه مانع خلق ارزش در کسب و کارمان شوند.
طاهرخانی معتقد است آنها برای دادگاه روز یکشنبه بیست و سوم مرداد آماده هستند و با همین استدلالها در دادگاه از خود دفاع میکنند. او میگوید: شکایتهایی که علیه ما و هر کسب و کار نوآورانهای تنظیم میشود مانع خلق ارزش و ارزشآفرینی در استارتآپها میشود. ما خالصانه در انجمن سلامت الکترونیکی به دنبال تعامل و گفتوگو با قانونگذاران این حوزه برای تدوین آییننامهای اصولی و منطبق بر کسب وکارهای حوزه سلامت دیجیتالی بوده و هستیم.
او در پایان توضیح میدهد: در دو سال گذشته ۵۰ نفر نیرو مستقیم و ۳۰۰ نفر به طور غیر مستقیم از هومکا درآمدزایی کردهاند و ما به تازگی در سال گذشته موفق شدیم نظر سرمایهگذار را جلب کنیم و خوشحالیم که سرمایهگذاران ما موانعی از جنس قانونگذار را میفهمند و این مسائل برایشان شناخته شده است. اما این اقدامات، نه تنها مانعی برای رشد و نوآوری کسبوکارهای حوزه سلامت دیجیتالی است، بلکه تاثیر جدی بر انگیزه کارآفرینان جوانی خواهد گذاشت که قصد ورود به این حوزه را دارند.