رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۲ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
استارتآپ هومکا، دستیار مراقبت، درمان و آزمایش در محل، از ابتدای ۱۴۰۱ رشد هفت برابری در خدمات خود را تجربه کرده است.
به گزارش پیوست، احمد طاهرخانی همبنیانگذار و مدیرعامل هومکا در رابطه با ایده اولیه هومکا میگوید: اسفند ۹۸ طراحی اولیه محصول و ایده ابتدایی را به مراقبت از سالمندان در منزل اختصاص دادیم و از نوروز ۹۹ فروش خدماتمان را آغاز کردیم. تقاضا بالا بود و افراد اعزامی با استانداردهای هومکا سنجیده میشدند اما کرونا در حال افزایش بود و کاربران بابت اینکه افراد ممکن است ناقل باشند ابراز نگرانی میکردند. در همان ابتدای کار در کنار تستهای کرونا به سراغ آزمایش، تزریق و اعزام پزشک در محل رفتیم و قدم به قدم خدمات هومکا را ارتقا دادیم و تکمیل کردیم. حالا هومکا از ابتدای ۱۴۰۱ رشد هفت برابری در خدمات خود را تجربه کرده است.
به گفته طاهرخانی، با بیشتر شدن و پیکهای پیدرپی کرونا در سال ۹۹ آنها تمرکز خود را روی خدمات مرتبط با کرونا میگذارند و تمام بازاریابی محتوایی و شبکههای اجتماعی هومکا را بر اساس این موضوع پایهگذاری میکنند. او در این باره میگوید: میدانستیم بالاخره کرونا تمامشدنی است و ما باید به سمت دیگر خدمات سلامت برویم و همان خدمات مکمل مثل تست کرونا، آزمایش خون، تزریقات در محل کار و منزل را جدیتر پیگیری کردیم.
با گسترش فعالیتهای هومکا، مدیران این مجموعه تصمیم میگیرند سرمایهگذار مناسبی برای توسعه فعالیتهای هومکا پیدا کنند و به این شکل استارتآپ هومکا در سال ۱۴۰۰ از هلدینگ مکث و گروه مدیریت سرمایه لیان به صورت مشترک سرمایه جذب میکند.
طاهرخانی باور دارد این افزایش سرمایه با هدف توسعه انجام آزمایشها در منزل و محل کار مجموعه اتفاق افتاده و هومکا از سال ۱۴۰۰ در کنار خدمات مراقبتی کرونا به سمت فعالیتهایی مثل فیزیوتراپی در محل میرود. به گفته طاهرخانی، در حال حاضر پلتفرم هومکا سه جنبه مختلف دارد: کاربران، نمونهگیرها و آزمایشگاهها و مراکز و در حال حاضر ۱۷ آزمایشگاه معتبر با هومکا همکاری میکنند. تهران، البرز، تبریز رشت، قزوین، اصفهان و به زودی شیراز و مشهد نیز در دایره شهرهای این پلتفرم قرار میگیرند و حدود ۳۰۰ متخصص نمونهگیر با این پلتفرم همکاری میکنند.
به باور طاهرخانی، استارتآپها اصولاً در همه جای جهان جلوتر از قانونگذارها هستند اما در ایران این موضوع بیشتر شده و اعمال محدودیتها فعالیتهای استارتآپها را محدود کرده است و این موضوع به نفع نظام سلامت نیست.
او همچنین قدیمی بودن قوانین و تطبیقناپذیری آنها با بیزینس مدلهای جدید را هم از چالشهای عمده فعالان و استارتآپهای حوزه سلامت دیجیتالی میداند.