اگر حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تا دیروز امری فانتزی به حساب میآمد و بخش…
۱۰ شهریور ۱۴۰۳
«آقای عبدالحمید منصوری به بانک (ص) خوش آمدید.
مبلغ ۲۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال از حساب قرضالحسنه جاری شما به آقای (م) پرداخت شد.
شهریه ترم سوم دانشگاه پسرتان فرنام نیز پرداخت شد.
بیمه شخص ثالث اتومبیل سهند شما به شماره ۳۵۴ ص ۵۹ تهران ۱۱ تمدید شد.
قسط پانزدهم وام مسکن به شماره ۱۰۰-۲۰۰-۱۳۴ شما نیز پرداخت شد.
۱۰۰۰ سهام شرکت (ب) به قیمت ۳۴۰،۰۰۰،۰۰۰ برایتان خریداری شد.
پس از بررسی مشاوران این بانک، پیشنهاد خدمات زیر را برایتان دارند:
فروش سهام شرکت (ج)
خرید اوراق مشارکت سد (ع)
افتتاح حساب برای دخترتان فرناز و …»
محاوره فوق یک توقع از سامانه یکپارچه بانکی (سیب) است. زمانی که مشتری وارد یک درگاه و دریچه ارائه خدمت یک بانک میشود.
یک سامانه یکپارچه بانکی (سیب) باید قدرت انجام نیازهای تاییدشده مشتری را در زمان خاص و تشخیص نیازهای آتی مشتری و ارائه آن را داشته باشد تا بتواند سناریوی فوق تحقق یابد. لذا سامانه یکپارچه بانکی باید از زیرساخت و معماری خدمتگرا (Service Oriented Architecture) استفاده کند. خدمات به گونهای باید پیادهسازی شوند که تمام مولفهها حتی توسط کاربردهای مشتریان با حفظ امنیت استفاده شوند. همچنین زیرساخت و معماری به کار گرفتهشده باید چند لایه باشد و جهت افزایش و کارایی آن از یک نرمافزار میانی (Middle transaction Server) استفاده کند.
هوش عملیاتی و هوش تجاری نیز از ویژگیهای سامانه یکپارچه بانکی (سیب) است. بر اساس آن میتوان در زمان مورد نیاز، کارها و در خواست مشتری را شناسایی کرد. سپس به صورت اتوماتیک انجام یا نیازهای آتی وی را تشخیص داد. این امر را رفتارسنجی مینامند.
رفتارسنجی مشتریان جزء جدانشدنی سیب به شمار میرود و جهت سهولت، تسریع و صحت در سطح کارکنان نیز صادق است.
سامانه یکپارچه بانکی (سیب) با استفاده از هوش عملیاتی و هوش تجاری خود و بر اساس نیازهای بانک، قادر به تعریف محصول در منابع و مصارف است و آن را عملیاتی میکند.
حسابداری شبکه لحظهای به طوری که بتوان سود و زیان بانک را روزانه محاسبه کرد یکی دیگر از ویژگیهای سامانه یکپارچه بانکی (سیب) است.
دریچه ارائه خدمات گوناگون و متفاوت (مانند تلفن همراه، تلفن، خوددریافت، خودپرداز، کارتخوانها، اینترنت، شعبه و…) را پشتیبانی کرده به گونهای که مشتری حق انتخاب آن را داشته باشد. دیگر ویژگی این سامانه تعامل و تبادل با کاربردهای بیرون از بانک مانند بانک مرکزی، سوئیچ ملی و … است.
صحت اطلاعات و امنیت نیز از ویژگیهای مهم و خاص سامانه یکپارچه بانکی (سیب) آینده است. بهکارگیری شاخصهای شناسایی انسانی و طبیعی مانند اثر انگشت، مردمک چشم، صورت، صدا و حتی حرکات بدن جهت اطمینان از شناسایی فرد اجتنابناپذیر است. با عنایت استفاده مشتریان از مکان و دریچه متفاوت از خدمات بانکی استفاده میکند. اطمینان از صحت اطلاعات در تبادل دادهها اجتنابناپذیر است.
در خاتمه نرمافزاری است که بانک در حوزه عملیاتی، مدیریتی و نظارتی با حفظ سهولت، تسریع، امنیت، به طور یکپارچه عملیاتی شود و پوشش نیازهای سه حوزه را داشته باشد.