مخالفت افکار عمومی با فیلترینگ آنقدر بالا گرفته است که هیچکس جرات نمیکند به صورت…
۸ دی ۱۴۰۳
اولینبار در قانون برنامه پنجم توسعه بود که نام شبکه ملی اطلاعات بر زبانها افتاد. از زمانی که این طرح به وزارت ارتباطات رفت بارها شائبه قطعی اینترنت بینالمللی را به ذهن مردم متبادر کرد. طرحی که پیشتر با نام اینترنت ملی شهرت یافته بود. زمانی که این پروژه در قانون برنامه پنجم به تصویب رسید، هنوز شورای عالی فضای مجازی متولد نشده بود؛ اما بعدها و خصوصا پس از اجرای فاز نخست شبکه ملی اطلاعات در شهریورماه سال جاری بحث بر سر چگونگی اجرا و نقشی که شورا در ایجاد این شبکه ایفا خواهد کرد، بالا گرفت.
شورای عالی فضای مجازی باید در خصوص پروژههای مهمی همچون شبکه ملی تصمیمگیری کند. یعنی وزارت ارتباطات علاوه بر داشتن مصوبه مجلس برای اجرای این پروژه، باید آن را در شورای عالی فضای مجازی هم به تصویب برساند. بررسی این پروژه در دستور کار این شورا قرار دارد. بیشترین وقت شورا طی شش ماه گذشته صرف آن شده و بهزودی پروژههای مربوط به پروژه مورد نظر نهایی میشود. شبکه ملی اطلاعات تنها یک پروژه نیست. بلکه حدود ۱۴ پروژه است که اینها در کنار هم این شبکه را تشکیل میدهند.
آنچه در قانون مجلس آمده، فقط اهداف و چگونگی اجرای آن را مشخص کرده است. در قانون مجلس قید شده که وزارت ارتباطات، باید این پروژه را هماهنگ با سیاستهای کلان کشور راهاندازی کند. در آنجا نیز راجع به سیاستهای کلان سخنی به میان نیامده است. طبق قانون، سیاستهای کلان کشور را شورای عالی فضای مجازی تعیین میکند. میتوان اینگونه نتیجه گرفت که مجلس نیز وزارت ارتباطات را مکلف کرده تا شبکهی ملی اطلاعات را هماهنگ با این سیاستها پیش برد. این سیاستها را شورای عالی فضای مجازی نیز اعلام میکند. با توجه به جلسات کارشناسی متعدد در این زمینه، بسته سیاستی مربوط به شبکه ملی اطلاعات ظرف حداکثر دو ماه آینده آماده ابلاغ شده و کلیه ابهامات در این زمینه پاسخ داده خواهد شد.