skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران:

۳ هزار میلیارد تومان برای توسعه شبکه ملی اطلاعات سرمایه‌گذاری می‌کنیم

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۵ شهریور ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

شرکت مخابرات ایران و سندیکای صنعت مخابرات امروز(۲۵ شهریور ماه) در مراسمی برای بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند. در این مراسم مجید صدری، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران اعلام کرد که براساس این تفاهم‌نامه‌ شرکت مخابرات تعهد می‌دهد ۳ هزار میلیارد تومان برای توسعه شبکه و ایجاد زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات سرمایه‌گذاری کند.

به گزارش پیوست، در این نشست مجید صدری، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به اینکه شرکت مخابرات در حوزه شبکه ملی اطلاعات باید تکالیفی را انجام دهد، گفت: «یکی از این تکالیف این است که بتوانیم زیرساخت‌های مناسبی را در شبکه ملی اطلاعات خصوصا در حوزه شبکه مترو و لایه‌های مختلف شبکه ایجاد کنیم تا تمام دست‌اندرکاران شبکه ملی و اپراتورها بتوانند از آن استفاده کنند.»

او ادامه داد: «امروز این تفاهم‌نامه‌ را امضا می‌کنیم تا بتوانیم در بحث توسعه شبکه مترو از تولید داخل استفاده کنیم. برای شرکت مخابرات باعث افتخار است که از این امکانات استفاده کند. امروز بالغ بر ۷۵ درصد از تجهیزات شرکت مخابرات از تولید داخل است. امیدواریم که باقی تجهیزات را هم بتوانیم از تولید داخل استفاده کنیم.»

صدری همچنین بیان کرد: «امروز تعهد می‌کنیم ۳ هزار میلیارد تومان برای توسعه شبکه و ایجاد زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات که بر عهده شرکت مخابرات ایران است، سرمایه‌گذاری کنیم. علاوه بر این پیشتر ۲ هزار میلیارد تومان در لایه‌های دسترسی خود مخابرات هزینه کردیم. در مجموع ۵ هزار میلیارد تومان در بخش مخابرات سرمایه گذاری می‌کنیم که ۳ هزار میلیارد تومان آن به شبکه ملی اطلاعات برمی‌گردد.»

به گفته صدری در دو سال گذشته هم شرکت مخابرات حدود ۱۰۰ میلیون یورو تجهیزات را که از خارج کشور تهیه می‌شد را در داخل تولید کرده است.

سیستم مخابرات کشور دچار تاخر است

در این مراسم همچنین ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: «ما در مرکز ملی معتقد هستیم که در سیستم مخابرات کشور دچار تاخر هستیم و باید این تاخر جبران شود. بخش عمده نیاز ارتباطی کشور هم از لحاظ پهنای‌باند و هم از لحاظ خدمات متنوع که ارائه می‌شود،باید روی شبکه ثابت کشور باشد.»

او ادامه داد: «اگر سرمایه‌گذاری سال‌های اخیر را بررسی کنید، متوجه می‌شوید که عدم توازنی بین سرمایه‌گذاری در بخش ثابت با سرمایه‌گذاری بخش همراه کشور وجود دارد. امیدوار هستیم که توافق امروز سبب شود که شبکه ثابت کشور در اولویت قرار بگیرد.»

او همچنین بیان کرد: «ما در مرکز فضای مجازی با همکاری وزارت ارتباطات تلاش کردیم و وزارت ارتباطات هم تلاش کرد تا بودجه‌ مناسبی را به توسعه شبکه مترو کشور اختصاص دهند.»

فیروزآبادی با اشاره به اینکه مجبور هستیم از تجهیزات داخلی استفاده کنیم‌؛ اما این اجبار خوبی است، گفت: « امروز در سطح خوبی از تکنولوژی هستیم و سیستم‌های خوبی در تجهیزات شبکه ثابت داریم. اگر شرکت‌ها به تعهدات خود در زمان مقرر عمل کنند، می‌توانیم امیدوار باشیم که یک جهش پررونق در این صنعت داشته باشیم. چون نقطه ضعفی که در شرکت‌های داخلی داریم، عدم پایبندی به زمان مقرر در قراردادها است.»

تاکید  بر بومی‌سازی تکنولوژی‌

در ادامه این نشست فرامرز رستگار، دبیر سندیکای صنعت مخابرات گفت: «همواره این سوال مطرح شد که شبکه ملی اطلاعات چیست. ما به عنوان متولی بخش صنعت بر خود تکلیف دانستیم که دریابیم شبکه ملی اطلاعات چیست. ما پس از برگزاری جلساتی با وزارت ارتباطات سیاست‌گذاری‌ها در این حوزه را مشخص کردیم و فهمیدیم که برای بومی‌سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات چه اقداماتی انجام دهیم.»

او ادامه داد: «پس از آن در مرحله اجرا به مجری شبکه ملی اطلاعات اعلام کردیم که می‌توانیم در اجرا و عملیات شبکه ملی اطلاعات با آنها همکاری کنیم و مورد استقبال هم قرار گرفت. بعد از جلسات مقدماتی دبیرخانه بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی شد.»

به گفته رستگار در این دبیرخانه جلسات بسیاری برگزار شد و اطلاعات حدود ۲۰ اپراتور را جمع‌آوری و نیاز شبکه ملی اطلاعات را احصا کردند. او همچین تاکید کرد: «براساس یک برنامه دو ساله، لیستی تنظیم شد و وضعیت تولید داخل را مشخص کردیم. در مواردی که هنوز دانش فنی لازم را نداریم، اعلام کردیم که فعلا از محصولات خارجی استفاده کنیم و در بخش ملاحظات برنامه فرصتی را برای خود در نظر گرفتیم تا انتهای سال ۱۴۰۰ اگر تحقیقات ما به مرحله تولید برسد آن را اعلام خواهیم کرد. بنابراین بین عرضه و تقاضا یک تعادل شکل گرفته است.»

رستگار در ادامه اضافه کرد: «تاکید ما بر بومی‌سازی بخش‌های تکنولوژی پیشرفته است و روی تکنولوژی‌های متوسط زمان نمی‌گذاریم و در این نمایشگاه هم سعی کردیم تکنولوژی‌هایی را ارائه دهیم که کاربران و اپراتورها خیلی در جریان آن دستاوردها نیستند.»

http://pvst.ir/8ma
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو