آیا امواج رادیویی 5G زیانده هستند؟ هرچه آنتن نزدیکتر، بهتر
تشعشع امواج رادیویی و به خصوص آنتنهای تلفن همراه معمولاً نگرانیهایی را در میان مردم…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۲۹ تیر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۵ آذر ۱۴۰۱
وزیر ارتباطات پس از۸ روز نسبت به اجباری شدن حالت Safe Search در گوگل واکنش نشان داد و گفت: امکانی را فعال کردهایم که صرفاً دسترسی به محتواهای مستهجن، غیراخلاقی و بسیار خشن توسط خود موتورهای جستوجو محدود شود تا نگرانی خانوادهها برطرف شود. نه قفل کودکی است و نه جستوجوی دیگری مورد خدشه واقع شدهاست. خیلی از کشورها این کار را کردهاند.
به گزارش پیوست، بیش از یک هفته است کاربران اکثر اپراتورهای اینترنت در ایران برای استفاده از موتورهای جستوجوی گوگل و بینگ مجبور به استفاده از حالت Safe Search که برای کودکان زیر ۱۳ طراحی شده هستند.
این محدودیت همزمان با مطرح شدن طرح سیمکارت کودک از سوی وزارت ارتباطات اعمال شد و باعث نگرانی و اعتراض کاربران و متخصصان شد اما وزارت ارتباطات طی این مدت واکنشی نشان نداد. امروز اما وزیر ارتباطات سکوتش را شکست و در حاشیه جلسه هیات دولت به خبرنگاران گفت که دسترسی به محتوای مستهجن و خشن را محدود کردیم.
زارعپور محدودیت دسترسی کودکان به محتوای مستهجن و خشن را یکی از نگرانیهای به حق خانوادههای ایرانی عنوان کرد و گفت: این حالت نه قفل کودک است و نه خدشهای به جستوجوهای دیگر وارد میکند. کشورهای دیگری هم این امکان را فعال کردهاند.
عیسی زارعپور در رابطه با این محدودیت توضیح داد: این مساله یکی از نگرانیهای جدی و به حق خانوادههای ایرانی است. آنها در جلسات مختلف به ما گفتهاند که دسترسی به چنین محتواهایی که در کشور ممنوع شود به آسانی صورت نگیرد.
او ادامه داد: ما به کمک اپراتورهای ارتباطی امکانی را فعال کردهایم تا صرفاً دسترسی به محتواهای مستهجن، غیراخلاقی و بسیار خشن توسط خود موتورهای جستوجو محدود شود تا این نگرانی خانوادهها برطرف شود. نه قفل کودکی است و نه جستوجوی دیگری مورد خدشه واقع شدهاست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم این مساله را اتفاقی رایج در دیگر کشورها خواند. او گفت: چنین محتواهایی در جمهوری اسلامی ایران و خیلی کشورهای دیگر خط قرمز است. خیلی کشورها در دو سه سال اخیر این امکان را فعال کردهاند تا فضای مجازی به ویژه برای خانوادهها سالم شود.
قابلت Safe Search گوگل برای محدودیت دسترسی کودکان زیر ۱۳ سال به محتواهای خشونتآمیز و مستهجن ایجاد شده است و کاربران در سایر کشورها میتوانند به صورت دستی و با اختیار خود آن را برای فرزندشان فعال کنند. این اختیاری است که برای خانوادهها و والدین فراهم شده و دولتها و اپراتورها خود اقدام به فعال کردن این بخش نمیکنند. محدودیت ایجادشده در ایران اما اجازه غیرفعال کردن دستی Safe Search را به اکثر کاربران نمیدهد.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بهجای فعال کردن گزینه جستوجوی امن به صورت هماهنگ برای تمامی کاربران ایرانی میتوانست با فرهنگسازی درست و آموزش به خانوادهها این امکان را برای والدین ایجاد کند تا آنان خود گزینه جستوجوی امن را برای فرزندانشان فراهم کنند.
فعال شدن گزینه جستجوی امن برای همه سیستم جستجو را با اختلال مواجه میکند و امکان دسترسی به تمامی گزینههای جستجو را نمیدهد. مثلاً برخی کاربران در شبکههای اجتماعی از محدودیت در دسترسی به محتواهای پزشکی نیز خبر دادهاند. میلاد افشاری، متخصص شبکه و اینترنت در اینباره به پیوست گفته بود: این اتفاق ممکن است روی سرویسهای دیگر نیز تاثیر بگذارد. مثلا به شدت در سرویسهای SEO سایتها تاثیر منفی میگذارد و سایتها و کسبوکارها را تحت تاثیر قرار میدهد.