نگاهی به پرونده وزارت دادگستری آمریکا علیه ویزا؛ انحصار در بازار شبکههای پرداخت بانکی
وزارت دادگستری ایالات متحده در ۲۴ سپتامبر امسال، پرونده آنتیتراست جدیدی را علیه شرکت ویزا…
۲۱ مهر ۱۴۰۳
۱۲ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
کمیته نظارت بر عملکرد شرکتهای بازاریابی شبکهای و کسبوکارهای مجازی وزارت صمت، پروانه کسب تیمچه، وینیلند و دیسمارکت را لغو کرد و از اتحادیه کسبوکارهای مجازی نیز خواست تشریفات لغو پروانه این سه فروشگاه اینترنتی را انجام دهد، در غیر این صورت مسئولیت ادامه فعالیت این مجموعهها بر عهده اعضای هیات مدیره اتحادیه خواهد بود.
به گزارش پیوست، تقریباً یک سال و نیم پس از اینکه فروشگاه اینترنتی تیمچه آغاز به کار کرد، کمیته نظارت بر عملکرد شرکتهای بازاریابی شبکهای و کسبوکارهای مجازی وزارت صمت، پروانه کسب این فروشگاه اینترنتی را طی نامهای لغو کرد. پیش از این، اینماد تیمچه در تیرماه سال ۱۴۰۰ تعلیق شده بود.
در این نامه که سرپرست دفتر خدمات عمومی وزارت صمت، غلامعلی مهدوی، خطاب به اتحادیه کسبوکارهای مجازی نوشته، پروانه کسب دو کسبوکار اینترنتی دیگر به نامهای وینیلند و دیسمارکت که هر دو در زمینه خردهفروشی آنلاین فعالیت میکردند نیز لغو شده است.
از جزئیات تخلفات وینیلند و دیسمارکت اطلاعات کمتری در دست است. مدیر سایت وینیلند فردی به نام مهدی احمدعمویی است که کاربران متعددی در شبکههای اجتماعی اعلام کردهاند بعد از ثبت سفارش و پرداخت هزینه، یا سفارش بدون بازگشت مبلغ به آنها تحویل داده نشده یا با تاخیرهای طولانی به دستشان رسیده است.
در مورد دیسمارکت هم اطلاعاتی در دست نیست؛ فقط در سایت اتحادیه کسبوکارهای مجازی، مجوز این کسبوکار به نام فردی به نام حمید مقدم ثبت شده است.
این وزارتخانه همچنین از اتحادیه کسبوکارهای مجازی خواسته است طبق قانون نظام صنفی، نسبت به انجام تشریفات ابطال پروانه این کسبوکارها اقدام کند و نتیجه را نیز اعلام کند.
چندی پیش، تاخیرهای طولانی در ارسال کالا و تامین نشدن کالا از سوی تیمچه و همچنین تاخیر این فروشگاه اینترنتی در تسویهحساب با تامینکنندگان کالا نارضایتی کاربران را برانگیخته بود.
وزارت صمت همچنین هشدار داده در صورتی که این کسبوکارها با پروانه کسب اتحادیه کسبوکارهای مجازی به فعالیت خود ادامه دهند، مسئولیت ادامه فعالیتشان با اعضای هیات مدیره اتحادیه خواهد بود.
همچنین در بخش دیگری از این نامه عنوان شده تیمچه کماکان از طریق درگاههای واسط پرداخت در حال فعالیت است و مجدداً مرتکب تخلف دیگری شده که در نامه دیگری تفهیم شده است.
مدیر واحد نظارت اینماد، اوایل اردیبهشت امسال از ابطال اینماد تیمچه خبر داده و به پیوست گفته بود: «کسبوکار تیمچه با دامنه timcheh.com در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۹۹ موفق به دریافت اینماد شده و در تیر ۱۴۰۰ به دلیل تخلفات متعدد از جمله تعدد شکایات و عدم پاسخگویی مناسب، اینماد کسبوکار مذکور تعلیق و درگاههای پرداخت رسمی متصل به اینماد آن مسدود شده است.»