skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

با من بخند عزیزم

۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

شماره ۱۰۰

اسفندماه ۹۱، زمانی که اولین شماره پیوست منتشر شد، برای ما که دستی بر آتش داشتیم رسیدن به شماره ۱۰۰ بیشتر شبیه رویا بود، اما این رویا هم‌اکنون محقق شده است. رویایی که همزمان شد با آغاز قرن.

قرنی که بر پایه فناوری بنا شده و ذهن امروز ما نمی‌تواند آنچه را در پایان صد سال، مردمان آن زمان تجربه می‌کنند تصور کند. دوره‌ای که آغازش متاورس است و پایانش نامشخص.

آنچه اتفاق خواهد افتاد برای عقل و تخیل امروزی ما چیزی بیشتر از داستان‌های ژول‌ورن نیست؛ داستان‌هایی که به تدریج بُعد رویاگونه خود را از دست دادند و تبدیل به واقعیت‌هایی شدند که تجربه‌شان کردیم. هرچند حالا نوبت دنیس ویلنو (Denis Villeneuve) و اسپایک جونز (spike jones) و الکس گارلند (Alex Garland) باشد تا شاید کمی ذهن ما را غلغلک دهند و تصورمان را از دنیایی که در سال‌های آینده انتظار ما و نسل‌های بعد را می‌کشد، پررنگ‌تر کنند. دنیایی که بی‌شک هوش مصنوعی و روبات‌ها نقش اصلی آن را بازی خواهند کرد و واقعیت و مجاز جای خود را عوض خواهند کرد.

اما پیش از قدم گذاشتن به آینده، برای مرور فناوری در صد سال گذشته، در شماره ۱۰۰ پیوست سعی کردیم با نگاهی کلان تاثیر فناوری اطلاعات را در حوزه‌های مختلف بررسی کنیم. در این شماره هرچند نگاهی تاریخی به تحولات فناوری انداخته‌ایم اما تمام سعی خود را به کار برده‌ایم که تاریخ‌نگاری نکنیم چراکه تاریخ‌نگاری کار ما نیست. تلاش کرده‌ایم با نگاهی میان‌رشته‌ای، تاثیر فناوری اطلاعات را بر بخش‌های مختلف بررسی کنیم. اینکه فناوری اطلاعات و ارتباطات چگونه زندگی و ارتباطات ما تحت تاثیر خود درآورد و چگونه مدرسه‌ و دانشگاه ما را تغییر داد. چه شد که تجارت تغییر ماهیت داد و اقتصاد به سمت اقتصاد پلتفرمی حرکت کرد و بانکداری از شعبه‌های چند صد متری به موبایل‌ها منتقل شده و نه تنها شکل پول تغییر کرده بلکه ماهیتش نیز در حال تغییر است.

حال ما در این میانه ایستاده‌ایم. میانه‌ای که یک پا در دنیای قدیم داریم و یک پا در دنیایی که هیچ‌ تصوری از آن نداریم. آنچه از آن می‌دانیم انبوهی از ناشناخته‌هاست؛ ناشناخته‌هایی که می‌توانند هم جذاب باشند و هم ترسناک. اما بی‌شک صد سال دیگر کسانی خواهند بود که به امروز ما نگاه کنند و به ترس‌های ما بخندند همان‌طور که ما امروز به ترس‌های پیشینیان خود می‌خندیم.

این مطلب در شماره ۱۰۰ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۱۰۰ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/c8v

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

یک دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو