skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کیف پول ارز دیجیتالی چیست؟

۳۰ فروردین ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۶ آذر ۱۴۰۱

کیف پول ارز دیجیتال چیست

در این مطلب می‌خوانید

    نحوه نگهداری دارایی‌ها همیشه به اندازه خود دارایی، مساله‌ای بااهمیت است. دارایی‌های دیجیتالی رمزنگاری‌شده مانند رمزارزها نیز نیاز به محلی امن برای ذخیره‌سازی دارند. برای ذخیره رمزارزها کیف پول‌هایی بر مبنای سازوکار بلاک‌چین ساخته شده است. این کیف‌ پول‌ ارز دیجیتال به کاربران امکان مدیریت و ذخیره رمزارزها را می‌دهد.

    کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ آشنایی با انواع کیف پول ارز دیجیتال را در پیوست بخوانید تا بتوانید بهترین کیف پول را انتخاب کنید.

    سازوکار بلاک‌چین به‌گونه‌ای است که هر کاربر مالک دارایی خود است و به همین دلیل مسئولیت حفظ و نگهداری این دارایی هم به عهده کاربر است. در بلاک‌چین هویت افراد براساس آدرس کیف پول آنها شناخته می‌شود. با توجه به دلایل ذکر شده، استفاده نادرست یا اعتماد به کیف پول ارز دیجیتال بدون داشتن آگاهی می‌تواند ضررهای جبران‌ناپذیری به‌دنبال داشته باشد.

    کیف پول بلاک‌چین چیست؟

    کیف پول‌های الکترونیکی به کاربران امکان ذخیره دارایی‌های دیجیتالی را می‌دهد. اما کیف پول‌های بلاک‌چینی امکان ذخیره و مدیریت رمزارزها را فراهم می‌کنند. کاربران با استفاده از این کیف پول‌ها می‌توانند دارایی‌هایی همچون بیت‌کوین، اتریوم، سولانا و غیره را نگهداری و مدیریت کنند.

    ساخت یک کیف پول بلاک‌چینی رایگان است و تمام فرایند راه‌اندازی حساب کاملاً به‌ صورت آنلاین انجام می‌شود. کیف‌ پول‌های بلاک‌چینی به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

    • حضانتی (custodial)
    • غیرحضانتی (non-custodial)

    کیف پول‌های حضانتی شباهت زیادی به سازوکار بانکداری دارند. در سیستم بانکداری با وجود تعلق دارایی به کاربران، هنگام واریز و برداشت بانک می‌تواند اجازه تراکنش را صادر نکند. در کیف پول‌های حضانتی هم این کار امکان‌پذیر است و شرکت یا توسعه‌دهندگان این کیف پول‌ها می‌توانند متناسب با شرایط دسترسی کاربران را مسدود کنند. اما کیف پول‌های حضانتی به‌ دلیل متمرکز بودن می‌توانند امکاناتی را در اختیار کاربران قرار دهند.

    ساخت یک کیف پول حضانتی معمولاً نیازمند یک ایمیل و انتخاب پسورد است. پس از وارد کردن این اطلاعات ایمیلی به منظور تایید به کاربر ارسال می‌شود و پس از آن حساب کاربر ساخته و یک شناسه منحصربه‌فرد، مشابه شماره‌حساب بانکی به او ارائه می‌شود و کاربران با دانلود اپلیکیشن می‌تواند به کیف پول الکترونیکی خود دسترسی پیدا کند.

    در مقابل کیف پول‌های غیرحضانتی تنها رابط گرافیکی برای ارائه تجربه کاربری بهتر با بلاک‌چین هستند. این کیف پول‌ها دسترسی به دارایی کاربران ندارند و هویت افراد در کیف پول‌های غیرحضانتی ثبت نمی‌شود بلکه کاربران بر اساس آدرس کیف پول‌شان شناخته می‌شوند.

    رابط کاربری کیف پول‌های بلاک‌چینی به‌ گونه‌ای طراحی شده که کاربران دسترسی راحتی به موجودی دارایی‌های رمزنگاری‌شده، قیمت بر اساس ارز‌های فیات، انجام تراکنش‌ها و همچنین بخش‌هایی برای اخبار و آموزش‌های مورد نیاز داشته باشند.

    کیف پول بلاک‌چینی چگونه کار می‌کند؟

    کاربران با استفاده از کیف پول بلاک‌چینی می‌توانند درخواستی برای مقدار مشخصی از دارایی رمزارزی به شخص دیگری ارسال کنند. کیف پول در مقابل این درخواست آدرسی منحصر‌به‌فرد ایجاد می‌کند که قابل ارسال به شخص ثالث بوده و حتی امکان تبدیل به کد QR را دارد (کد QR شبیه یک بارکد است که اطلاعات مالی را ذخیره می‌کند و توسط تلفن هوشمند هم قابل خوانش است).

    در برخی از کیف پول‌ها امکان مبادله رمزارزها نیز وجود دارد. به این امکان سواپ گفته می‌شود و کاربران می‌توانند با استفاده از آن بدون خارج کردن سرمایه خود از کیف پول، اقدام به مبادله رمزارزها کنند. در این روش کارمزد به‌ وسیله ولت تعیین می‌شود و معمولاً نسبت به کارمزد واقعی، بیشتر است.

    کیف پول‌های حضانتی همچنین امکان خرید رمزارز را هم ارائه می‌دهند. این قابلیت در همه کشورها در دسترس نیست اما در جاهایی که از این قابلیت پشتیبانی می‌شود کاربران می‌توانند با استفاده از حساب بانکی خود اقدام به خرید رمزارز کنند.

    کارمزد کیف پول‌های بلاک‌چینی

    از دیگر نکات مهم در مورد کیف‌ پول‌ها کارمزد است. کارمزد تراکنش دلیل و انگیزه ماینرها برای پردازش تراکنش‌ها به‌ حساب می‌آید. در چنین شرایطی کارمزد بیشتر به معنای پردازش و نهایی شدن هرچه سریع‌تر تراکنش است و معمولاً کیف پول‌ها سه گزینه (کارمزد بالا، متوسط و کم) پیش روی کاربران می‌گذارند. با توجه به سایز تراکنش و شلوغی شبکه معمولاً عدد کارمزد متغیر است. در حالتی که بیشترین کارمزد پیشنهادی کیف پول به‌ وسیله کاربر انتخاب شود احتمالاً تراکنش در کمتر از یک ساعت نهایی می‌شود. در حالت دوم و پرداخت هزینه متوسط، زمان نهایی شدن تراکنش احتمالاً بیشتر از یک ساعت طول می‌کشد. در صورت انتخاب گزینه آخر پردازش تراکنش ممکن است با تاخیر زیاد یا حتی رد شدن مواجه شود. همچنین برخی از کیف پول‌ها امکان انتخاب دستی را هم فراهم کرده‌اند. به‌ گونه‌ای که هر فرد هنگام ساخت یک تراکنش می‌تواند انتخاب کند که چه مقدار می‌خواهد بابت پردازش تراکنش‌اش هزینه کند.

    امنیت کیف پول‌های بلاک‌چینی

    همان‌طور که گفته شده امنیت در بحث دارایی‌ها از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. رمزارزها به کاهش سانسور و افزایش شفافیت شناخته می‌شوند. کیف پول‌هایی که برای نگهداری این سکه‌های دیجیتالی مرموز استفاده می‌شود باید از امنیت بالایی برخوردار باشد. به‌ همین دلیل این کیف پول‌ها دارای چندین سطح امنیتی برای محافظت از سرمایه کاربران هستند.

    • رمزهای عبور: مانند هر خدمت دیجیتالی دیگری کیف پول‌های رمزارزی هم برای محافظت از دارایی کاربران نیاز به رمز عبور دارند. اما برخلاف دیگر خدمات دیجیتالی در فضای بلاک‌چین رمزعبور فقط در اختیار کاربر است و در صورت گم شدن امکان بازیابی آن وجود ندارد. این روش باعث می‌شود کسی به‌ جز شخص صاحب حساب نتواند به دارایی‌ها دسترسی پیدا کند. اما در صورت مفقود شدن رمز عبور راه دیگری برای دسترسی به حساب وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.
    • Mnemonic Seeds: کلمات Seeds یک رشته تصادفی از کلمات انگلیسی است که عملکردی مشابه رمز عبور دارد. اگر کاربر دسترسی به تلفن یا دستگاه خود را از دست بدهد، می‌تواند از Seed برای بازیابی کیف پول استفاده کند. مانند گذرواژه‌ها، کلمات Seeds کاربران در کیف پول ذخیره نمی‌شود. این کلمات از استانداردهای صنعتی پیروی می‌کنند، به این معنی که کیف پول‌ها را می‌توان حتی در صورت از دسترس خارج شدن ارائه‌دهنده کیف پول هم بازیابی کرد.
    • روش‌های امنیتی اختیاری: علاوه بر محافظت‌های مزبور، چندین تدابیر امنیتی اختیاری نیز وجود دارد. این روش‌ها اجباری نیستند و صرفاً می‌توانند به امن‌تر شدن کیف پول کمک کنند. برخی از کیف پول‌ها (غیرحضانتی) به کاربران اجازه احراز هویت دومرحله‌ای یا تعریف IP برای جلوگیری از ورود غیرمجاز را می‌دهند. همچنین امکان مسدودسازی دسترسی از طریق شبکه Tor نیز در بعضی از کیف پول‌هامهیاست. با فعال کردن این امکان، دسترسی هکرهایی که با این روش IP خود را مخفی کرده‌اند مسدود می‌شود.

    سوالات متداول

    کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

    کیف پول‌های بلاک‌چینی امکان ذخیره و مدیریت رمزارزها را فراهم می‌کنند. کاربران با استفاده از این کیف پول‌ها می‌توانند دارایی‌هایی همچون بیت‌کوین، اتریوم، سولانا و... را نگهداری و مدیریت کنند.
    https://pvst.ir/c74

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو