skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رکورد تراکنش‌های خرید در آخرین پنجشنبه قرن زده شد

۱ فروردین ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۴ فروردین ۱۴۰۱

افزایش میزان خرید ©عکس از ایرنا

آخرین پنجشنبه سال ۱۴۰۰، یا آخرین پنجشنبه قرن، رکورد تراکنش‌های خرید زده شد و میزان تراکنش‌های کارتی نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ طبق اعلام بانک مرکزی ۲۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش پیوست، اسفند امسال در مقایسه با اسفند دو سال گذشته که مردم از ترس کرونا بیشتر سعی می‌کردند در خانه‌های خود بمانند و اگر به کالایی نیاز دارند به صورت آنلاین خرید کنند، شهر شبیه به روزهای بدون کرونا شده بود. تزریق دُزهای دوم و سوم واکسن ترس همه‌گیری را کاهش داده بود و این کاهش ترس در تمامی بخش‌های شهری نمود یافته بود.

مشخص‌ترین نمود آن افزایش میزان ترافیک شهرهای مختلف مخصوصاً تهران در روزها و هفته‌های پایانی سال بود و شاید بتوان به‌ گونه‌ای افزایش ترافیک پایان سال را به خریدهای نوروزی ارتباط داد، چراکه طبق اعلام بانک مرکزی، تعداد تراکنش‌های شاپرکی که به صورت مستقیم نشان‌دهنده خرید مردم است در چهارشنبه آخر سال ۱۵۸ میلیون، پنجشنبه ۱۶۸ میلیون و جمعه به ۱۳۹ میلیون رسید.

داوود محمدبیگی، مدیر اداره نظام‌های پرداخت، در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با تایید این آمار اعلام کرد، در پنجشنبه پایان سال یعنی ۲۶ اسفند، تعداد تراکنش‌های کارتی به ۲۵۰ میلیون تراکنش رسیده است که از این تعداد ۱۶۸ میلیون تراکنش مربوط به خریدهای خرد بوده است.

او با مقایسه آمار سال ۱۴۰۰ با سال ۱۳۹۹ اعلام کرد: تعداد تراکنش‌های خرید خرد نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است. او یکی از شاخص‌های توسعه کسب‌وکارهای خرد را افزایش میزان تراکنش‌های کارتی خرد عنوان کرد و گفت از همین رو می‌توان برآورد کرد که وضعیت کسب‌وکارهای خرد در روزهای پایانی سال بهتر از سال‌های گذشته بود‌ه‌ است.

همچنین مدیر روابط عمومی بانک مرکزی نیز در توییتی نوشت، تعداد تراکنش‌های شتابی نیز در چهارشنبه ۲۵ اسفند به ۲۳۲ میلیون، در پنجشنبه به ۲۴۸ میلیون و جمعه به ۱۹۶ میلیون تراکنش رسیده است.

بنا بر توییت مصطفی قمری‌وفا، ضریب موفقیت یا درصد پایداری سوییچ‌های پرداخت در روزهای پایانی سال ۹۹.۹۹ درصد بوده است.

به نظر می‌رسد تاکید بانک مرکزی بر پایداری سوییچ‌های پرداخت و بانکی و همچنین ضریب موفقیت تراکنش‌ها به دلیل انتقادی است که طی اسفندماه از سوی پرداخت‌یارها و همچنین PSPها به این رگولاتور پولی به دلیل اتصال دستگاه‌های POS به پرونده مالیاتی وارد شده بود. به عقیده فعالان حوزه پرداخت، درست زمانی که آنان باید روی پایداری شبکه تمرکز می‌کردند مجبور به اتصال پرونده مالیاتی مشتریان خود به دستگاه‌های کارتخوان و درگاه‌های پرداخت شده بودند. از سویی به دلیل متصل نشدن برخی از دستگاه‌های کارتخوان و درگاه‌های پرداخت به پرونده مالیاتی برخی از درگاه‌ها از سوی شاپرک قطع شد که همین امر نیز اعتراض فعالان این حوزه را به دنبال داشت چراکه از نظر آنان، این اقدامات در روزهای پایانی سال موجب آسیب دیدن کسب‌وکارهای خرد می‌شد.

بسیاری از فعالان حوزه پرداخت نگران بودند تغییراتی که از سوی آنان اعمال می‌شود و تمرکزشان روی پرونده مالیاتی منجر به عدم پایداری شبکه شود و مردم در روزهای پایانی سال برای پرداخت‌های خود دچار مشکل شوند.

https://pvst.ir/c35

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو