شهردار تهران: «شاتل سرویس» ۲۵۰ هزار سرویس ارائه کرده است
شهردار تهران با تحسین فعالیتهای «شاتل سرویس»، اعلام کرد این شرکت تاکنون ۲۵۰ هزار سرویس…
۱۵ آبان ۱۴۰۳
۴ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
در این مطلب میخوانید
سیستم روشنایی هوشمند یا ترموستاتی که با اپلیکیشن کنترل میشود در صورت فکر کردن به خانههای هوشمند اولین گجتی است که به ذهن هر کسی میرسد. اما اکثر مردم در مورد نحوه کار این فناوریها فکر هم نمیکنند چه برسد به نحوه کار آنها با یکدیگر. برخی از بازیگران بزرگ تکنولوژی مثل اپل، آلفابت، آمازون و سامسونگ، پلتفرمهایی عرضه کردهاند تا با گوشی چراغهای خانه هوشمند را خاموش و روشن کنید یا با الکسای آمازون بدون نیاز به حرکت، دمای ترموستات را تغییر دهید. با این حال مشتریان باید حواسشان به همخوانی محصولات مختلف با یکدیگر باشد. مشکل همخوانی و پیچیدگی تنظیمات از سرعت حرکت مردم به سمت تکنولوژی خانه هوشمند کاسته است؛ اما استاندارد جدیدی به نام مَتِر (Matter) قرار است شرایط را عوض کند.
به گزارش پیوست، به نقل از والاستریت ژورنال، با انتشار استاندارد مَتِر (Matter) در سال ۲۰۲۲، قرار است این استاندارد به عنوان زبان مشترک برای محصولات جدید و بسیاری از محصولات قدیمی خانههای هوشمند عمل میکند. با پیادهسازی این استاندارد میتوانید هر گجتی که میخواهید بخرید و آن را به هر اپلیکیشنی که دوست دارید وصل کنید. میتوانید آن را با هر دستیار صوتیایی کنترل کنید یا حتی از چند دستیار و اپلیکیشن در خانه استفاده کنید.
با اینکه استاندارد متر تنها در پشت صحنه فعال است، اما پیدایش آن به معنی دستگاههای ارزانتر و سادهتری است که هماهنگی بهتری با یکدیگر دارند.
عجیبترین موضوع این است؛ تمام نامهای بزرگ و مشهور با این طرح موافقاند، بنابراین گرفتار یک جهان جداگانه نخواهید شد. اگر از الکسا خسته شدید، میتوانید از هومپاد مینی استفاده کنید و نیازی به خرید یک محصول تازه نیست این زمان درست مانند زمانیاست که صنعت فیلمسازی در یک روز به سراغ VHS رفت.
مایکل ترنر، رئیس ارشد اکوسیستم خانه هوشمند گوگل، میگوید: «ما عمیقاً درک کردیم که اگر مشکلات بنیادی این صنعت را حل نکنیم، رشدی در کار نخواهد بود.»
در کنار غولهای تکنولوژی، ۲۲۰ شرکت دیگر هم از Matter پشتیبانی میکنند. طبق اعلام سازمان تحقیقاتی ABI، فروشندگان از حالا تا پایان دهه جاری، بیش از ۵.۵ میلیارد دستگاه خانه هوشمند سازگار با مَتِر را ارسال خواهند کرد.
مَتِر امن و خصوصیتر از دیگر سیستمهای خانه هوشمند طراحی شده و دلیلش تا حدی این است که یکسری کارها را بدون ارسال به ابر انجام میدهد و احتمالاً برای استفاده نیازی نیست دستگاههای قدیمی خود را دور بیندازید.
البته این بدان معنا نیست که شرکتها برای حفظ مشتری تلاش نمیکنند. مَتِر تنها قابلیتهای ساده را شامل میشود و ویژگیهای پیشرفته محدود به شرکتهاست. درست همانطور که ایرپاد همخوانی بهتری با دستگاههای اپل دارد.
متر در داخل خانه، قفل درها، حسگرهای حرکتی، کیفیت هوا، ترموستات، نور، در گاراژ، پرده و میزان تاریکی، پریزهای هوشمند و تلویزیونها را کنترل میکند. اما محصولات پیچیدهتری مثل دوربینهای هوشمند، جاروبرقیهای روباتی و تجهیزات منزل در ابتدای کار، پشتیبانی نمیشوند.
هدف متر سادهسازی و تسریع راهاندازی است. قابلیت Pair گوگل به شما اجازه میدهد تا یک دستگاه تازه را طی چند ثانیه به شبکه، اپلیکیشن گوگل هوم (Google Home) و دیگر اپلیکیشنها وصل کنید.
وقتی توسعهدهندگان بخواهند قابلیت جدیدی را به محصول خانه هوشمند خود اضافه کنند، باید منابع کافی در اختیار آن قرار دهند تا نرمافزار را برای تمامی پلتفرمها بهروزرسانی کند. اما با استفاده از متر، در بیشتر موارد تنها یک مرتبه تغییر نیاز است و در نتیجه هزینه توسعهدهندگان کمتر میشود.
وقتی محصول سازگار با مَتِر خود را تهیه کنید، راهاندازی ساده و تنها با اسکن یک کد QR انجام میشود. ترنر میگوید: «هدف این است که تنظیمات اولیه را برای اکثر دستگاهها مثل لامپ، پریز، کلید و حسگرها آنقدر ساده کنیم که تنها چند ثانیه زمان ببرد.»
شما میتوانید به همخانههایتان اجازه دسترسی بدهید و آنها با الکسا و شما با سیری لامپها را خاموش و روشن کنید و اگر چندین دستگاه مختلف دارید، شاید همه آنها با هم همخوانی پیدا کنند.
آدام رایت، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی IDC، میگوید، در حال حاضر اکثر مردم دستگاههای خانه هوشمند را برای یک «نیاز مشخص» خریداری میکنند اما با همخوانی بیشتر از طریق متر، اوضاع احتمالاً به زودی تغییر میکند.
دستگاههای خانه گوگل و آمازون دائماً با ابر در ارتباط هستند، برعکس هومکیت اپل که به گونهای طراحی شده تا بدون نیاز به اینترنت کار کند. دستورهای خانه هوشمند در خانه انجام میپذیرند که باعث میشود پاسخها سریعتر و خصوصیتر باشند. متر رویکردی شبیه به هومکیت دارد. اگر اینترنت قطع شود، محصولات متر همچنان به کار خود ادامه میدهند، درست مثل پرینتر بیسیمی که بدون اینترنت هم کار میکند.
جکلین روی، سخنگوی اپل، میگوید: «تمامی اکسسوریهای خانه هوشمند همان سطح امنیت، حریم خصوصی و سادگی حال حاضر اکسسوریهای هومکیت را خواهند داشت.»
تیم بوت، مدیر محصول و برند شرکت ایو (Eve)، میگوید در گذشته سیستمهای GmbH ایو با پریزها و حسگرهای هوشمند گوگل و آمازون همخوانی نداشتند زیرا وابسته به ابر بودند. ایو علاقهای به مسئولیت دادههای کاربران نداشت. با استفاده از متر، دادهها حتی در صورت استفاده از پلتفرمهای گوگل یا آمازون هم داخل خانه میماند.
آمازون و دیگر شرکتها برای برخی فناوریهای دیگر همچنان از ابر استفاده خواهند کرد. به گفته کریس دسنزو، مهندس آمازون که روی دستگاههای خانه هوشمند و الکسا کار میکند، اسپیکرهای هوشمند قدیمی که با الکسا کار میکنند، بدون ابر امکان پردازش دستور را نداشتند. به نظر او رایانش ابری «جزء مهمی از زیرساخت بسیاری از دستگاهها و خدمات خانه هوشمند امروزی است».
اگر به تازگی تجهیزات خانه هوشمند خریداری کردهاید، نیازی به خرید دوباره نیست. حداقل نیازی به خرید از صفر نیست.
جورج ییانی، همبنیانگذار کسبوکار لامپهای هوشمند فیلیپس هیو، که در حال حاضر در بخش تحقیق و توسعه شرکت مادر Signify NV فعال است، میگوید وقتی نرمافزار پلهای میانجی لامپها بهروزرسانی شوند، تمام لامپهای هوشمند فیلیپس هیو با متر همخوانی خواهند داشت.
اکثر محصولات جدید غولهای تکنولوژی با استاندارد جدید همخوانی خواهند داشت. وایفای نست (Nest Wifi) جدید گوگل و صفحهنمایشهای هاب این شرکت به نقاط اتصال متر تبدیل میشوند و صفحهنمایشهای نست و اسپیکرها هم باید برای کنترل دستگاههای مجهز به متر بهروزرسانی شوند. تازهترین ترموستات نست هم با متر سازگاری دارد..
تقریباً تمامی دستگاههای آمازون هم امکان راهاندازی و کنترل متر را دارند. هومپاد مینی اپل و نسل دوم تلویزیون 4K اپل نیز همانند هاب v3 سامسونگ برای دستگاههای هوشمند، به عنوان هابی برای متر عمل میکنند.
محصولاتی که امکان بهروزرسانی ندارند، مثل قبل به کارشان ادامه میدهند اما خبری از سازگاری نیست.
به رغم کاستیهای اولیه، متر کلیدی مهم برای هوشمندسازی خانهها، حتی خانه کسانی است که مهندساند و دیگر نیازی به علم یا تخصص دکتری در حوزه مهندسی برق نیست.
سمنتا فین، نماینده ارشد توسعه کسبوکار و بازاریابی در بخش اشیای هوشمند سامسونگ (at Samsung’s SmartThings)، میگوید: «میدانیم که با کلید لامپ در رقابتیم، پس اگر به اندازه یک کلید، سهل و ساده نباشیم، پیشرفتی نخواهیم کرد.»
منبع: WSJ