مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۰ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
رمزارزها در ابتدا به عنوان جایگزینی برای نهادهای مالی سنتی مطرح شد، اما اکنون آنقدر فراگیر شده است که مسترکارت با قدمتی بیش از ۵۰ سال، امکان دسترسی به کیف پول های رمزارزها، اعتبارهای پس پرداخت و کارت های اعتباری مبتنی بر رمزارز را برای مشتریان خود فراهم کرده و حتی برنامه های تشویقی مشتریهای وفادار خود را بر اساس رمزارز تعریف کرده است. این ابزارها بخشی از همکاری مسترکارت با باکت است که روز دوشنبه اعلام شد. باکت (Bakkt) یک پلتفرم خریدوفروش دارایی های دیجیتال مانند رمزارزها است.
به گزارش پیوست، حالا بانکها و موسسات مالی که کارتهای اعتباری و کارتهای پس پرداخت مسترکارت را ارائه میکنند این امکان را برای مشتریان خود فراهم کردهاند که در ازای بازپرداخت اعتبارات دریافتی، پاداش وفاداری را به صورت بیتکوین دریافت کنند. براساس توافق مسترکارت با باکت (Bakkt)، رستورانها، خرده فروشان و کلیه فروشگاه میتوانند به جای طرح وفاداری سنتی از روش جدید و مبتنی بر رمزارز استفاده کنند. همچنین مشتریان میتوانند امتیازهایی که تا الان جمع کردهاند را نیز به بیتکوین تبدیل کرده و در کیف پول باکت نگهداری کنند.
این قابلیت راهکار جدیدی است که به دارندگان بیش از ۲.۸ میلیارد مسترکارت امکان سرمایهگذاری و حضور در بازار رمزارزها را خواهد داد. البته بازار رمزارزها با وجود جذابیت، خطراتی را هم به همراه دارد. این بازار پر نوسان بر خلاف بازار فیات یا پول رایج بالا و پایین زیادی دارد. پیشنهاد مسترکارت کمی از این خطرات میکاهد و ورود به بازار کریپتو را سادهتر میکند. با استفاده از این قابلیتها دیگر نیازی به یک پلتفرم جداگانه رمزارزی نیست.
مسترکارت پیشتر هم خدماتی در زمینه رمزارزها ارائه کرده است. در حال حاضر این شرکت چندین کارت مختلف برای علاقهمندان به رمزارز دارد. دبیتکارتها و کارتهای پیش پرداخت پلتفرمهایی مثل Uphold و BitPay به کاربران اجازه میدهد تا رمزارز خود را به ارز سنتی تبدیل کنند. از سوی دیگر مسترکارتی شرکت گمینی (Gemini) مسترکارتی ارائه کرده است که در ازای استفاده از کارت و اعتبار آن به کاربران رمزارز پاداش میدهد.
علاوه بر این مسترکارت در ماه سپتامبر اولین توکن غیرمثلی یا داراییهای غیرهمتا خود را هم ارائه کرد؛ حالا با وارد شدن بیتکوین به سیستم پرداختهای این شرکت مردم بیشتری امکان استفاده و تجربه رمزارز را دارند و میتوانند پاداش خود را با بیتکوین دریافت کنند. طبق اعلام مسترکارت، این تغییرات بیش از ۲۰ هزار موسسه مالی از جمله بانکها و اتحادیههای اعتباری را تحت تاثیر قرار میدهد.
طبق اعلام این شرکت اطلاعات دقیق درمورد زمان ارائه این قابلیتها به زودی به اطلاعات مشتریان خواهد رسید.
نانسی گوردون، نماینده ارشد بخش پرداختها و پاداشها در شرکت باکت، در بیانیهای گفت: «امروز که برندها و فروشگاهها سعی دارند مشتریان جوانتر را جذب خود کنند و تراکنشهای مطلوب آنها را ارائه کنند، این پیشنهادات جدید فرصت ویژهای است تا به تقاضای روز افزون برای رمزارزها و روشهای پرداخت و پاداش انعطاف پذیر پاسخ دهیم.»
این بیانیه در حالی منتشر شده که شرکتهای کارت اعتباری کم کم رویکرد منفی خود نسبت به رمزارز را کنار گذاشته و به دنبال راهی برای حضور در این بازار پرطرفدار هستند. در نیمه اول سال ۲۰۲۱، مشتریان ویزا از طریق کارتهای اعتباری بیش از یک میلیارد دلار رمزارز خرج کردند. ویزا این کارتهای اعتباری را در همکاری با سه پتفرم رمزارزی یعنی Circle، BlockFi و کوینبیس ارائه کرده است. دیگر شرکتهای ارائه دهنده اعتبارات هم قابلیتهایی را در زمینه رمزارزها پیشنهاد کردهاند. اواخر سال گذشته، American Express روی یک پلتفرم رمزارزی به نام FalconX سرمایه گذاری کرد؛ در همین دوران شرکت Discover Financial هم که پلتفرم Discover Card را اداره میکند شروع به استخدام متخصصان رمزازی کرد تا به زودی امکاناتی را در این زمینه ارائه کند.
شرکتهای کارت اعتباری تنها یک مثال از موسسات سنتی هستند که راه را برای ورود مردم معمولی به جهان رمزارز هموار کردهاند. در ماه آوریل، صرافی رمزارزی کوینبیس به عنوان اولین شرکت کریپتو سهام خود را به صورت عمومی عرضه کرد و درنتیجه مردم توانستند بدون خرید رمزارز در جهان کریپتو سرمایهگذاری کنند. پلتفرم باکت از همکاران جدید مسترکارت هم ابتدای همین ماه سهام خود را به صورت عموم عرضه کرده است. همچنین هفته گذشته اولین صندوق قابل معامله یا ETF بیتکوین هم فعالیت خود را آغاز کرد. ETP یا صندوق قابل معامله در واقع سبدی از اوراق بهادار است که با قیمت آینده بیتکوین در ارتباط است. پلتفرمهای پرداخت از جمله پیپل، ونمو (که متعلق به پیپل است) و اسکوئر همگی از تراکنشهای رمزارزی پشتیبانی میکنند و اسکوئر حتی ممکن است بخش ماینینگ یا استخراج بیتکوین را هم راهاندازی کند.
موضوع دیگری که باعث قدرت گرفتن رمزارزها و کاهش نگرانیها شده، سرمایه گذاری بیشتر در بحث امنیت و مبارزه با کلاهبرداری است. کلاهبرداری و پولشویی یکی از انتقادات دیرینه دولتها و مردم به رمزارزها است و عدم نظارت یک نهاد متمرکز، استفاده از رمزارزها را برای پولشویی و جابجایی پولهای کثیف به گزینه مناسبی تبدیل کرده است. رمزارزهایی مثل بیتکوین، برخلاف ارزهای سنتی تحت کنترل هیچ دولتی نیستند و قوانین هیچکدام تبعیت نمیکنند. از سویی به دلیل رمزنگاری، امکان ردیابی و بازگرداندن تراکنشهای رمزارزی وجود ندارد. مسترکارت درست چند روز پیش از اینکه خبر افزایش فعالیتهایش در زمینه رمزارزها را منتشر کند شرکت CipherTrace را خریداری کرد. این شرکت که خودش را با شعار «اولین تیم موشکافی بلاکچین» تبلیغ میکند با پشتیبانی سازمان امنیت ملی آمریکا راهاندازی شده است. پیپل نیز به دنبال استخدام متخصصانی در زمینه رمزارزها است و قصد دارد روی موضوعاتی مثل پولشویی و تامین مالی تروریسم تمرکز کند.
رمزارزها به قدری در بین تبهکاران شهرت یافتهاند که شاخهای به نام خدمات مارشال آمریکا که داراییهای ضبط شده را مدیریت میکند برای ذخیره و نگهداری رمزارزهای توقیف شده به بانکها روی آورده است. افزایش امکانات و قابلیتهای شرکتهای اعتباری از جمله مسترکارت حاکی از آن است که این شرکت ها قصد دارند محبوبیت این صنعت را بین دارندگان کارت اعتباری سنتی بیشتر کنند.
اکثر دارندگان رمزارز اعتراضی به ورودی شرکتهای متمرکز و بزرگان اقتصاد سنتی به این صنعت ندارند. ورود بازیگران بزرگی مثل مسترکارت و پیپل به این حوزه باعث افزایش شهرت و درنتیجه افزایش سرمایه بازار رمزارزها میشود.
منبع: Vox