skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی اندرویدباکس جی پلاس مدل GP9؛ ایرانی اما بدون محدودیت

امید اعظمی عضو تحریریه

۴ مهر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

شماره ۹۴

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

اندروید باکس‌ها از مدت‌ها قبل در بازار ایران حضور داشتند، اما شاید هیچ‌گاه مانند اکنون و بعد از ظهور VODها مورد توجه قرار نگرفتند. دستگاه‌های کوچک اندرویدی که با اتصال به هر مانتیور یا تلویزیونی، وظیفه هوشمند و کاربردی‌تر کردن نمایشگر را بر عهده دارند، حالا با حضور قدرتمند VODها در سبد مصرف خانواده‌های ایرانی، در حال تبدیل شدن به محصولی اساسی و کاربردی هستند. طبق آخرین آمار‌ها، فیلیمو و نماوا، دو نمونه از بزرگ‌ترین و پرمخاطب‌ترین سرویس‌های VOD ایرانی، به ترتیب و به ‌طور میانگین بیش از یک میلیون و بیش از X نفر کاربر فعال ماهانه دارند. این فقط آمار دو سرویس‌ VOD فعال ایرانی است و با در نظر گرفتن آمار مربوط به سایر سرویس‌ها، می‌توان حدس زد چه تعداد زیادی از کاربران و در نتیجه چه تعداد زیادی از خانواده‌های ایرانی در حال استفاده از این سرویس‌ها هستند. اما همه خانواده‌ها تلویزیون هوشمند ندارند بنابراین امکان استفاده از سرویس‌های VOD روی تلویزیون برای همه افراد خانواده وجود ندارد. اینجاست که نقش پررنگ اندروید باکس‌ها نمایان می‌شود. دستگاه‌های کوچکی که می‌توان بسیاری از اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های ایرانی و خارجی را روی آنها نصب کرد و روی تلویزیون یا هر نوع نمایشگر دیگری به نمایش گذاشت. در شماره‌های ۸۲ و ۸۶ ماهنامه پیوست، اندروید باکس‌های فیلیمو و نماوا را بررسی کردیم و حالا در این مطلب می‌خواهیم یکی دیگر از اندروید باکس‌های موجود در بازار ایران یعنی اندروید باکس جی‌پلاس مدل GP9 را معرفی کنیم.

نمایی از درگاه‌های ورودی پشت اندروید باکس جی‌پلاس
نمایی از درگاه‌های ورودی پشت اندروید باکس جی‌پلاس

جی‌پلاس برندی ایرانی از مجموعه ریشه‌دار و قدیمی گلدیران است که بسیاری محصولات آن را با محصولات LG اشتباه می‌گیرند. درست است که در گذشته برند LG حضوری فعال در بازار ایران داشت و این محصولات با ضمانت‌نامه رسمی و خدمات گلدیران به بازار عرضه می‌شد، اما حالا که تحریم‌ها باعث شده بسیاری از برند‌های خارجی از جمله LG حضورشان در بازار ایران بسیار کمرنگ شود گلدیران با محصولات ایرانی خود تحت برند جی‌پلاس سعی در پر کردن خلاء بازار محصولات الکترونیکی دارد. جی‌پلاس علاوه بر تولید محصولات لوازم خانگی، صوتی و تصویری، مانتیور، آل‌این‌وان و حتی گوشی موبایل، محصول دیگری به نام اندورید باکس دارد که رقیب اصلی اندروید ‌باکس‌های فیلیمو و نماواست. در این مطلب علاوه بر بررسی این محصول ایرانی، مشخصات و ویژگی‌های آن را با دو محصول ایرانی دیگر هم مقایسه می‌کنیم.

بدون انحصار، بدون محدودیت

شاید اتصال به اینترنت، امکان نصب اپلیکیشن‌های اندرویدی و همچنین امکان وب‌گردی روی تلویزیون‌های بزرگ مهم‌ترین ویژگی اندروید ‌باکس‌ها باشد، اما مساله‌ای که برای ایرانی‌ها اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند امکان نصب همزمان سرویس‌های VOD روی اندروید باکس‌هاست. اتفاقی که در اندروید باکس‌های نماوا و فیلیمو نمی‌افتد و کاربران فقط امکان استفاده از سرویس انحصاری این دو برند را دارند. اما در جی‌پلاس، محصول پیش رو، علاوه بر امکان نصب تمامی اپلیکیشن‌های ایرانی از طریق کافه‌بازار، نصب و استفاده همزمان از تمامی سرویس‌های VOD ایرانی، IPTVها و دیگر سرویس‌های پخش محتوای تصویری نیز امکان‌پذیر است. به این ترتیب در نصب و استفاده از سرویس‌های مشابه، جی‌پلاس هیچ محدودیتی ندارد و از آنجا که سخت‌افزار قوی‌تر و بهتری نسبت به دو رقیب ایرانی خود دارد، می‌تواند این برنامه‌ها را با سرعت بیشتر و به شکل بهتری هم اجرا کند.

همچنین علاوه بر امکان نصب اپلیکیشن‌های ایرانی، امکان نصب اپلیکیشن‌های خارجی از طریق پلی‌استور هم وجود دارد. از طرفی با نصب یک فیلترشکن مناسب، می‌توانید به سرویس‌های فیلترشده مانند یوتیوب هم دسترسی پیدا کنید و از امکانات بیشتر این اندروید باکس بهره‌مند شوید.

کنترل کافی نیست

در بحث رابط کاربری، اکثر اندروید باکس‌ها مشکلات مشابهی دارند. رابط‌های کاربری این دستگاه‌ها، چه رابط ‌کاربری پیش‌فرض باشد و چه از جانب خود برند‌ها توسعه یافته باشد، مشکلاتی مشابه در حرکت بین منوها و صفحات مختلف دارند. علت این مشکل هم واضح است: یک ریموت کنترل ساده برای کار کردن با سیستم‌عامل مانند اندروید TV کافی نیست. به همین دلیل برای داشتن تجربه‌ای لذت‌بخش بهتر است هنگام کار با اندروید باکس‌ها از ماوس و کیبورد استفاده کنید. شاید استفاده از ماوس و کیبورد جداگانه برای کار با اندروید‌ باکس فیلیمو و نماوا به دلیل وجود دو پورت USB کمی چالش‌برانگیز باشد اما حداقل در اندروید باکس جی‌پلاس، به دلیل وجود سه پورت، این مشکل وجود نخواهد داشت. اما جدا از بحث کنترل، در میان رابط‌ کاربری این دستگاه‌ها شاید کار کردن با رابط کاربری جی‌پلاس از دستگاه‌های دیگر راحت‌تر باشد.

رابط‌کاربری و محیط اندروید باکس جی‌پلاس
رابط‌کاربری و محیط اندروید باکس جی‌پلاس

جی‌پلاس پنج منوی اصلی دارد: خانه، برنامه‌ها، ویدئو، موسیقی و تنظیمات. در چهار منوی اول برنامه‌ها در اشکال مختلف نمایش داده می‌شوند. در منوی خانه می‌توانید برنامه‌های پراستفاده را بر اساس نیاز خود لیست کنید. در منوی اپ تمامی برنامه‌های موجود و نصب‌شده را مشاهده می‌کنید و در منوی ویدئو و موسیقی هم می‌توانید برنامه‌های مربوط به پخش محتوای صوتی و تصویری را جداگانه به آنها اضافه کنید. منوی تنظیمات هم دارای دو گزینه است:Droid Setting و Setting که در واقع هر دو یکی هستند و فقط در تعداد منو و در حالت کلی ظاهر متفاوتی با یکدیگر دارند. اما نکته جالب آنکه برخی از گزینه‌های منوی تنظیمات فقط در یکی از این دو کار می‌کند؛ برای مثال گزینه تغییر زبان دستگاه در تنظیمات «Setting» به درستی کار نمی‌کند و فقط از طریق Droid Setting می‌توانید زبان دستگاه را تغییر دهید. با این حال رابط‌ کاربری اندروید‌ باکس جی‌پلاس، ساده‌تر، کاربردی‌تر و سریع‌تر از رابط کاربری هوما روی نماوا و رابط ‌کاربری اندروید باکس فیلیمو است.


اندروید باکس جی‌پلاس در اجرای اپلیکیشن‌های ایرانی، اپلیکیشن‌های خارجی و بازی‌های سبک هیچ مشکلی ندارد و حتی محتوای 4K را هم به راحتی و بدون مشکل پخش می‌کند. البته جی‌پلاس ادعا می‌کند که این دستگاه محتوای 8K را هم به خوبی پردازش می‌کند اما از آنجا که هم تلویزیون 8K و هم محتوای 8K چندان کاربردی در میان جامعه فعلی ندارد از بررسی آن صرف نظرکردیم.
در این بررسی، اپلیکیشن‌های کافه‌بازار، تیوا، نماوا، فیلیمو، آپارات، کاناپه، تلوبیون و فیدیبو را اجرا کردیم که همه آنها بدون مشکل و راحت روی این دستگاه اجرا شدند. البته این نکته را نباید فراموش کنیم که کار با اپلیکیشن‌های مختلف به کمک ماوس و کیبورد بسیار ساده‌تر از ریموت کنترل دستگاه خواهد بود. اندروید باکس جی‌پلاس از پخش محتوای خارجی به وسیله USB هم پشتیبانی می‌کند و سرعت Read/Write آن روی پورت USB 3.0 واقعاً خوب و قابل قبول است.

پورت‌های USB 2 و USB 3 در کنار درگاه کارت حافظه SD
پورت‌های USB 2 و USB 3 در کنار درگاه کارت حافظه SD

کلام آخر

اندروید باکس جی‌پلاس مانند هر دستگاه دیگری ایرادات و مشکلات خودش را دارد، مشکلاتی مانند کندی عملکرد ریموت، کندی نسبی رابط کاربری و برخی محدودیت‌ها در تنظیمات دستگاه. اما این ایرادات آن‌قدر مشکل‌آفرین نیست که قابل ذکر باشد و فقط در استفاده‌های طولانی و مداوم ممکن است کاربران را اذیت کند. به همین دلیل نمی‌توان ایراد خاصی از عملکرد قابل قبول این دستگاه گرفت.

اندروید باکس جی‌پلاس مدل GP9 وزن سبک و ابعاد کوچکی دارد، رابط‌ کاربری ساده و کاربردی به همراه امکان نصب بسیاری از اپلیکیشن‌ها و بازی‌های اندرویدی ایرانی و خارجی و همچنین امکان استفاده همزمان از تمامی سرویس‌های VOD فارسی از جمله امکانات و قابلیت‌های این اندروید باکس ایرانی است. اگرچه اندروید باکس جی‌پلاس نسبت به دو رقیب دیگر خود یعنی فیدیبو و نماوا گران‌تر است اما این نکته را در نظر بگیرید که محدودیت‌های آن دو دستگاه را ندارد و علاوه بر سخت‌افزار قوی‌تر، قدرت اجرایی و عملکرد بهتر و سریع‌تری نیز دارد. در کل، این محصول را به کسانی که تلویزیون هوشمند ندارند اما می‌خواهند از سرویس‌های VOD روی تلویزیون خود استفاده کنند، یا با اتصال به اینترنت از اپلیکیشن‌های دیگری روی نمایشگر بزرگ استفاده کنند، پیشنهاد می‌کنیم.

این مطلب در شماره ۹۴ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۹۴ پیوست
دانلود نسخه PDF
https://pvst.ir/b10
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو