skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

«جوانه» شرکت سرمایه‌گذاری هلدینگ هزاردستان معرفی شد

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۱۴ مرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

هلدینگ هزاردستان امروز (۱۴ مردادماه) در مراسمی آنلاین فعالیت‌ها و برنامه‌های شرکت سرمایه‌گذاری خود به نام جوانه را معرفی کرد. این شرکت قرار است روی استارت‌آپ‌ها در مراحل ابتدایی و در حال رشد سرمایه‌گذاری کند. در این مراسم همچنین برنامه‌ای به نام «پیوند» معرفی شد. در این برنامه مشکلات و مسائل هلدینگ هزاردستان معرفی می‌شود و افراد و تیم‌ها می‌توانند راه‌حل‌های خود را برای حل این مشکلات ارائه دهند و ایده خود را به محصول اولیه تبدیل کنند و به این صورت وارد فرآیند سرمایه‌گذاری جوانه شوند.

به گزارش پیوست، جوانه شرکت سرمایه‌گذاری جسورانه هلدینگ هزاردستان (مالک کافه بازار و بلد و دیوار) است که از ابتدای سال جاری آغاز به فعالیت کرده و تاکنون روی دو استارت‌آپ دیتاآرت و سازیتو سرمایه‌گذاری کرده است.

مجید رضوی، مدیرعامل هلدینگ هزاردستان در این مراسم آنلاین در مورد هدف از راه‌اندازی جوانه گفت: «ما جوانه را یک بازویی برای رشد بیشتر هلدینگ هزاردستان می‌بینیم. طبق تجربه‌هایی که تاکنون داشتیم، این بود که در این حوزه محدودیت نیروی انسانی وجود دارد. تجربه‌های داخلی نیز داشتیم و استارت‌آپ‌های خود راه انداختیم. به این فکر رسیدیم تا با تیم‌هایی که خوب هستند وارد همکاری شویم.» او تاکید کرد این توانایی را داریم با این رویکرد بتوانیم تجربه‌های جدید را خلق کنیم و مواردی که احساس می‌شود به زمینه کاری آنها نزدیک است روی آنها سرمایه‌گذاری شود.

در مراسم آنلاین معرفی این شرکت، نیما نامداری، مدیرعامل شرکت جوانه درمورد عملکرد و نحوه فعالیت این شرکت گفت: «ما سعی می‌کنیم که در این شرکت مانند یک شرکت سرمایه‌گذار خطرپذیر کلاسیک عمل کنیم. یعنی یک سازوکار مشخص برای مراجعه تیم‌ها و منابع وجود دارد.» او ادامه داد: «در این شرکت یک کمیته سرمایه‌گذاری وجود دارد که ۵ نفر عضو آن هستند؛ مهدی امیری به عنوان مدیرعامل کافه بازار، شهرام شاهکار به عنوان مدیر ارشد اجرایی دیوار، حسام آرمندهی،رئیس هیات مدیره هلدینگ هزاردستان، مجید رضوی به عنوان مدیرعامل هلدینگ هزاردستان و من هم به عنوان مدیرعامل جوانه در این کمیته حضور داریم و دو هفته یکبار جلسات منظم برگزار می‌کنیم.»

او گفت: «هر تیمی که مراحل اولیه غربالگری را طی کرده، باید در کمیته سرمایه‌گذاری رای مثبت کمیته را برای جذب سرمایه‌ دریافت کند. ما یک توافق داخلی انجام دادیم تا با اجماع، برای تیم‌ها تصمیم‌گیری کنیم یا حداکثر یکی از پنج عضو مخالف سرمایه‌گذاری برای یک تیم باشد، چون اعتقاد داریم ما باید با اشتیاق یک تیم را به جوانه بپذیریم و به آن کمک کنیم.»

به گفته نامداری پس از اینکه کمیته سرمایه‌گذاری تصمیم می‌گیرد روی یک تیم سرمایه‌گذاری شود، کلیات مدل سرمایه‌گذاری را هم تعیین می‌کند، سپس تیم‌ها مراحل بعدی جذب سرمایه چون قطعی کردن ارزش و تنظیم قرارداد را انجام می‌دهند. او همچنین بیان کرد: «کمیته سرمایه‌گذاری هم فردی را به عنوان نماینده تعیین می‌کند و با تیم در ارتباط است و امکان دارد در آینده عضو هیات مدیره آن تیم شود یا متناسب با شرایط قرارداد همکاری خود را با آن تیم دنبال کند.»

آنطور که نامداری می‌گوید این تیم‌ها امکان دارد از دل گروه هزاردستان بیرون آمده باشند و فکر کنند ایده‌ای دارند و نیاز به جذب سرمایه‌ هست یا تیم‌های بیرونی خواستار سرمایه‌ باشند.

او در پاسخ به این سوال که جوانه روی چه تیم‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کند، گفت: «برای سرمایه‌گذاری روی تیم‌ها محدودیتی وجود ندارد. چون فکر می‌کنیم هم‌اکنون فضا به صورتی نیست بتوانیم گزیده عمل کنیم.»

نیما نامداری، مدیرعامل شرکت جوانه و از مدیران با سابقه در حوزه فین‌تک

نامداری در ادامه درمورد اینکه چه تفاوتی با سرمایه‌گذاران خطرپذیر در این حوزه دارند، بیان کرد: «کسانی که درگیر فرآیند سرمایه‌گذاری در جوانه هستند، خودشان پیشتر این راه را طی کردند و همه در مقطعی از زمان درگیر جذب سرمایه بودند. خود را می‌توانند جای بنیانگذاران استارت‌آپهای جوان بگذارند.چالش‌ها را می‌فهمند. یک مزیت دیگر امیدواری است.» او گفت: «این روزها با وجود اخبار بد، بی‌آبی و طرح صیانت همه حس می‌کنیم باید چیزی به خود تزریق کنیم تا امیدمان افزایش پیدا کند. هلدینگ هزاردستان از دل مجموعه‌‌ای از ناامیدی‌ها شکل گرفت. اعتقاد دارم افرادی که در هزاردستان فعالیت می‌کنند،بلد هستند که چگونه شمع امید را در دل خود روشن نگه دارند.»

نامداری بازار تیم‌‌ها را یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها برای ارزیابی اعلام کرد و گفت: «من اول در تیم‌ها این مورد را بررسی می‌کنم که اصلا بازاری که هدف قرار دادند، بازاری است که چقد جای رشد دارد. در جوانه تلاش می‌کنیم تا به تیم‌هایی کمک کنیم که بازار خود را بزرگتر می‌بینند. می‌دانیم سخت است و شرایط و اوضاع مملکت به صورتی است که این مورد را دشوار می‌کند؛اما باید تلاش کرد. تیم‌هایی که برای کسب‌وکار خود بازار جهانی را در نظر می‌گیرند،برای ما اولویت دارند.»

از سوی دیگر مهدی امیری، مدیرعامل کافه بازار هم در مورد این تفاوت گفت که تیم‌ها فارغ از پول آدم‌ها را برای شراکت انتخاب می‌کنند چون انتخاب ادم‌ها برای همکاری از اهمیت زیادی برخوردار است. او به تیم‌ها پیشنهاد داد تا درمورد افرادی که در جوانه مشغول به کار هستند تحقیق کنند تا افراد درست را برای همکاری انتخاب کنند.

مهدی امیری، مدیرعامل کافه بازار هم با اشاره به اینکه نوع نگاهی که به سرمایه‌گذاری دارند، برای او اهمیت دارد، گفت: «شرکت‌ها برای اینکه موفق شوند، باید چندین سال فعالیت کنند. اگر همواره بخواهند از جاهای مختلف سرمایه جذب کنند، کار برای آنها دشوار می‌شود. به همین خاطر باید بتوانند مدل درآمدی خود را تست کنند.»

همچنین شهرام شاهکار، مدیراجرایی دیوار درمورد اینکه در کمیته سرمایه‌گذاری چه معیارهایی برای انتخاب تیم‌ها در نظر دارند، گفت: «مهم‌ترین عاملی که می‌تواند شکست یا پیروزی یک کسب‌وکار را رقم بزند، تیم است. در نظر من تیم مهم‌ترین معیار است. درمورد تیم هم آن چیزی که برای من اهمیت دارد، این است که چقدر کنجکاو هستند و چقدر به مسئله‌ای که به دنبال حل آن هستند، اشتیاق دارند، نه به راه‌حل. هرچقدر به راه حل کمتر وابستگی داشته باشند، به نظر من باارزش‌تر است. باید دراین زمینه به قصه آنها گوش داد و این سوال را پرسید که چرا به دنبال حل چنین مسئله‌ای رفتند.»

شهرام شاهکار، مدیراجرایی دیوار

او ادامه داد: «من ترجیح می‌دهم تیم‌ها بیشتر از یک بنیانگذار داشته باشند. به خاطر اینکه اگر بنیانگذاران ارتباط خوبی با هم داشته باشند، مهارت‌های مکمل هم دارند و در شرایط سخت یکدیگر را پشتیبانی می‌کنند.»

«پیوند» راه‌حلی برای مشکلات هلدینگ هزاردستان

آرین افشار، مدیر سرمایه‌گذاری جوانه در ادامه این مراسم درمورد برنامه «پیوند» گفت: «در جوانه تمرکز ما روی سرمایه‌گذاری استارت‌آپ‌هایی است که در مراحل ابتدایی و در حال رشد هستند. ما با طراحی برنامه‌ای به نام پیوند مشکلات و مسائلی که در هلدینگ هزاردستان وجود دارد را معرفی کردیم و در این برنامه از پتانسیل افراد و تیم‌هایی که در اکوسیستم استارت‌اپی فعالیت می‌کنند، بهره می‌بریم.»

او در ادامه اضافه کرد: «به این صورت افراد ایده‌ و راه‌حل‌های خود را برای حل مشکلات ما ارائه می‌دهند و می‌توانیم از پتانسیل آنها بهره ببریم.»

او در توضیح اینکه چگونه افراد در پیوند پذیرش می‌شوند، بیان کرد: «افراد می‌توانند برای پذیرش در پیوند، از طریق وبسایت مسائل و ایده‌هایی که مطرح شده را ببیند و براساس تجربه و توانمندی و دانش یکی از مسائل را انتخاب کنند. سپس ایده و راهکارهای خود را برای ما ارسال می‌کنند. اگر ارزیابی خوبی از ایده‌های آنها داشتیم، وارد مرحله بعد می‌شویم.»

افشار بیان کرد: «در مرحله بعد به افراد بازه زمانی داده می‌شود تا ایده خود را در قالب یک ارائه به کمیته پذیرش عرضه کنند. بعد از پذیرش فرد یا تیم در این کمیته، آنها وارد فرآیندی می‌شوند تا ایده خود را به محصول اولیه تبدیل کنند. در این بخش دو سرویس اصلی به تیم‌ها ارائه می‌دهیم؛ اول معرفی یک راهبر که در کنار تیم به آنها کمک می‌کند تا مسیر بهتری را طی کنند، دوم حمایت مالی در پیوند است که حداقل و حداکثر حمایت ۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان است.»

او در ادامه اضافه کرد: «در پیوند هدف این است که افراد یا تیم‌ها محصول خود را ارائه دهند در صورتی که مورد پذیرش قرار گیرد، می‌تواند درخواست سرمایه‌گذاری خود را با اولویت به جوانه ارسال کنند. در صورتی که این حوزه مورد علاقه جوانه بود، بتوانند از فرآیند سرمایه‌گذاری جوانه بهره ببرند.»

به گفته افشار نحوه ورود آدم‌ها به پیوند محدودیتی وجود ندارد و هدف این است تا فرد یا تیمی که توانمندی و تجربه برای حل مسئله و مشکل دارد، در این برنامه خود را نشان دهد. او همچنین تاکید کرد که تمرکز روی آموزش و مربیگری نیست و در این راه افراد یا تیم‌ها می‌توانند از تجربه‌ افراد دیگر هم بهره‌مند شوند.

طرح صیانت خطر بزرگ برای بخش خصوصی است

حسام آرمندهی، رئیس هیات مدیره هلدینگ هزاردستان در این مراسم با بیان اینکه طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی یک خطر بزرگ برای بخش خصوصی است، گفت: «طرح صیانت بخش خصوصی را از بین می‌برد و البته این روند تازگی ندارد و این طرح می‌تواند تسریع ببخشد. براساس این طرح صندوقی دولتی تشکیل می‌شود. صندوقی که سالانه در بازار ده هزار میلیارد تومان  تزریق می‌کند،وجود سرمایه‌گذار بخش خصوصی معنا ندارد. وقتی مانع ایجاد کنیم و بخش دولتی وارد همه حوزه‌ها شود، باعث مهاجرت سرمایه‌گذاران می‌شویم.»

حسام آرمندهی، رئیس هیات مدیره هلدینگ هزاردستان

همچنی محمدرضا فرحی،بنیان‌گذار بیمه بازار هم در این برنامه در پاسخ به این سوال که وضعیت سرمایه‌گذاری با اجرای طرح صیانت چیست، گفت: «نیازی نیست ما در مورد این طرح چیزی بگوییم چون آنهایی که با ما همفکر هم نبودند گفتند که این طرح ایرادهای بسیاری دارد. مساله اساسی پیش‌بینی ناپذیری اقتصاد ایران است که باعث می‌شود که سرمایه گذار خطرپذیر کاهش پیدا کند. سال‌هاست که در ایران فضای اقتصاد پیش‌بینی ناپذیر بود. وقتی این پیش‌بینی ناپذیری افزایش پیدا کند سرمایه‌گذار خطرپذیر هم فراری می‌شود.»

https://pvst.ir/anw
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو