skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

برخی استارت‌آپ‌ها داوطلبانه وام دریافتی از صندوق نوآوری را اعلام کردند+به‌روزرسانی

سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۱۰ خرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰

نزدیک به یک ماه از اعلام صندوق نوآوری و شکوفایی به معرفی شرکت‌های استارت‌آپی که از این صندوق وام دریافت کرده‌اند، می‌گذرد اما هنوز اسامی این شرکت‌ها به صورت شفاف و رسمی اعلام نشده است. مدیرعامل این صندوق دلیل آن را عدم تمایل استارت‌آپ‌ها به بردن نامشان ذکر کرده بود، حال برخی استارت‌آپ‌ها در گفت‌وگو با پیوست و برخی دیگر در توئیتر در اقدامی داوطلبانه دریافت کردن یا دریافت نکردن وام از این صندوق را اعلام کرده‌اند.

به گزارش پیوست، در پرونده شماره ۸۹ پیوست که به بهانه یک دهه فعالیت استارت‌آپها در کشور زیر و بم حضور آنها در بازار مورد بررسی قرار گرفته بود در یکی از گفت‌وگوهای این پرونده علی وحدت، رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد که نزدیک ۱۳ هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های استارت‌آپی که مجوز دانش بنیانی داشته‌اند قرار گرفته است. براساس گفته‌های وحدت طی ۳ سالی که او در این صندوق فعال است تمام شرکت‌های بزرگ و شناخته شده استارت‌آپی ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کرده‌اند. اما وحدت در این گفت‌وگو نامی از این شرکت‌ها به میان نیاورد؛ چراکه به گفته او این اطلاعات، اطلاعات محرمانه شرکت‌هاست و آنها نمی‌خواهند نامشان به عنوان وام‌گیرنده منتشر شود.

بعد از این اظهارت بسیاری از فعالان استارت‌آپی در شبکه‌های اجتماعی نسبت به این گفته‌ها واکنش نشان دادند و از این عدم شفافیت انتقاد کردند. با بالا گرفتن این انتقادها هم اواسط اردیبهشت ماه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران و سازمان فناوری اطلاعات هر کدام با انتشار نامه‌‌ای جداگانه به صندوق نوآوری از این صندوق درخواست کردند تا نام شرکت‌های دریافت کننده تسهیلات را به صورت شفاف اعلام کند. به دنبال این اتفاق هم رئیس این صندوق اعلام کرده که به زودی پس از استعلام از نهادهای نظارتی اسامی شرکت‌های دریافت کننده تسهیلات را اعلام خواهیم کرد. حالا با گذشت تقریبا ۲۵ روز این اسامی هم‌چنان از دید عموم مردم پنهان مانده است.

به دنبال این اتفاق پیوست در تماس با برخی از شرکت‌های بزرگ استارت‌آپی توانست میزان دریافت یا عدم دریافت وام آنها از صندوق را به دست بیاورد. هرچند در این بین برخی شرکت‌ها اعلام کردند که حاضر به اعلام نظر در این مورد نیستند و نمی‌خواهند وارد حاشیه‌های رسانه‌ای شوند.

 

در ابتدا حسام آرمندهی، رئیس هیات مدیره گروه فناوری هزاردستان در گفت‌وگو با پیوست اعلام می‌کند که هیچکدام از شرکت‌های تحت مدیریت گروه توسعه فناوری اطلاعات هزاردستان و خود هلدینگ تابه حال تسهیلاتی از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت نکرده‌اند.

در همین زمینه محمد خلج، مدیرعامل تاکسی اینترنتی اسنپ هم در گفت‌وگو با پیوست می‌گوید:  «ما وامی از صندوق برای شرکت دریافت نکردیم و اعتباری که بواسطه ی شرایط کرونا تخصیص داده شد برای راننده‌ها به‌صورت وام شرایط کرونا استفاده شد.» به گفته او این مبلغ هم اواسط سال قبل تسویه  و به صندوق برگشت داده شده است. او در توضیح بیشتر ادامه داد: «شرکت وامی دریافت نکرده و برای راننده‌ها اعتبار تخصیص داده شد که این مبلغ حدود ۱۵ میلیارد بوده که اصل و‌سودش با صندوق تسویه شده است.»

نازنین دانشور، مدیرعامل سرویس تخفیف گروهی آنلاین تخفیفان و نت برگ نیز در گفت‌وگو با پیوست اعلام می‌کند که تا کنون به دلیل داشتن مشکل ضامن تاکنون وامی از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت نکرده است.

شفافیت از طریق توئیتر

حالا چند روز است که در توئیتر به دلیل تاخیر صندوق نوآوری و شکوفایی در انتشار لیست شرکت‌های نوآوری که از این صندوق وام دریافت کرده‌اند، مدیر‌های شرکت‌های استارت‌آپی دیگر شرکت‌های استارت‌آپی را به شفافیت و بیان میزان وامی که دریافت کرده‌اند دعوت می‌کنند. در این بین زرین‌پال اولین شرکتی بود که به این کارزار وارد شد. مصطفی امیری، مدیرعامل این شرکت فعال در حوزه فین‌تک در توییتی اعلام کرد که «طی ۱۱ سال فعالیت در زرین‌پال و جاهایی که به عنوان هیات مدیره حضور داشته است، تنها یک مورد وام از صندوق دریافت کرده و که آن هم ۳۰۰ میلیون تومان در سال ۹۸ در زرین‌پال بوده است.»

اما حمید محمدی، مدیرعامل بزرگترین خرده فروشی آنلاین کشور یعنی دیجیکالا هم در رشته‌توییتی اعلام کرده است که در دو نوبت اقدام به وام از صندوق نوآوری و شکوفایی کرده است. اولی در تاریخ اسفند سال ۹۸ به  مبلغ ۳۰ میلیارد تومان و با نرخ بهره ۱۲ درصد که تمام اقساط آن در یک سال تسویه شده و  دومی در تاریخ آذر ۹۹ به مبلغ ۸ میلیارد تومان که در حال پرداخت اقساط آن هستند.

مدیر تسکولو هم در یک توییت اعلام کرده است که این سرویس مدیریت پروژه آنلاین از ابتدا تا امروز یک مورد وام در سال ۹۵ از صندوق دانش‌بنیان گرفته‌اند که رقم آن ۸۷ میلیون تومان بوده است.

سیب اپ فروشگاه آنلاین فروش اپلیکیشن هم از دیگر شرکت‌هایی است که موفق به دریافت وام از صندوق نوآوری شده است. به گفته مدیر این مجموعه  سیب اپ طی ۶ سال فعالیت در سال ۹۷ مجبور به دریافت وام  از صندوق شده که در نهایت یک وام ۳۰۰ میلیون تومانی به آنها تعلق گرفته است.

نوبار، پارسکدرز، جابینجا و پی‌پینگ هم از جمله استارت‌اپ‌هایی بوده‌اند که در این کارزار توئیتری شرکت و اعلام کرده‌اند تا کنون هیچ وامی از صندوق دریافت نکرده‌اند.

به‌روزرسانی

مجید حسینی‌نژاد، بنیان‌گذار علی‌بابا نیز در رشته‌ توییتی میزان وام دریافتی این شرکت را اعلام کرد. طبق گفته او با شیوع ویروس کرونا و آسیب‌های جدی که به صنعت گردشگردی وارد شد علی‌بابا دو فقره وام به منظور جبران خسارت‌های وارد شده از صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری دریافت کرده است.

حسینی نژاد اعلام کرد که اولین وام به میزان ۱۵ میلیارد تومان در اسفندماه ۹۸ با بهره ۱۲ درصد و با مدت زمان برگشت ۳ ماهه به این شرکت پرداخت شده است که با یکبار تمدید در دوره بازگشتش این میزان وام کاملا بازگشت داده شده است. در مجموع مصوب شده بود تا ۳۰ میلیارد تومان دیگر نیز با بهره ۱۵ درصد به صورت وام در اختیار این شرکت قرار گیرد که از این میزان تا کنون ۱۵ میلیار تومان آن پرداخت شده است و ۱۵ میلیارد دوم هنوز به علی‌بابا اختصاص نیافته است.

https://pvst.ir/a7b
سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

    سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو