وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: کارگروهی برای بررسی مشکلات مخابرات تشکیل شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران پیشنهاد کرد…
۱۴ شهریور ۱۴۰۰
درخواست رئیس کمیسیون تامین کالا و تجهیزات فاوای سازمان نصر تهران از وزیر ارتباطات دولت آینده:
۳۱ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
رئیس کمیسیون تامین کالا و تجهیزات فاوای سازمان نصر تهران با اشاره به اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات، موفقیت و پشرفت این حوزه را باعث شکوفایی و موفقیت در تمام حوزههای دیگر میداند و از وزیر ارتباطات دولت سیزدهم انتظار دارد اهمیت حوزه آیتی را برای کل کشور روشن کند.
به گزارش پیوست، سیامک غنیمیفرد با اعلام اینکه امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، حکم وزارت نفت برای کشور را دارد و این حوزه میتواند منبع درآمد اصلی کشور باشد، در این باره میگوید: «فناوری اطلاعات و ارتباطات شالوده همه کارهاست. از صدور کارتهای ملی و کارت سوخت گرفته تا ثبتنام دانشگاهها، اتوماسیونهای اداری و سازمانی و سیستم هوشمند سلامت کشور، همه واسطه به فناوری اطلاعات است. اگر فناوری اطلاعات را از صنایع مختلف حذف کنیم، امکان حیات و ادامه برای هیچکدام فراهم نخواهد بود. بنابراین سیاست وزیر آینده باید این باشد که اهمیت این حوزه را برای کل کشور روشن کند.»
رئیس کمیسیون تامین کالا و تجهیزات فاوای سازمان نصر تهران انتظار دارد وزیر ارتباطات دولت آینده، تامین کالای صنعت آیتی را به چشم تامین کالاهای سایر صنایع نگاه نکند. او خطاب به وزیر آینده میگوید: «اینگونه فکر نکنید که پیروزی و موفقیت کشور ایران در این است که حتما یکی از کالاهای اساسی حوزه آیتی را بهصورت فیزیکی در داخل کشور تولید کنیم. این پیروزی نیست.»
به گفته غنیمیفرد، سیر تحولات صنعت آیتی بسیار پرشتابتر و متفاوتتر از سایر صنایع است و زمانی تولید فیزیکی کالای آیتی برای ما مفید خواهد بود که علاوه بر همگام بودن با سرعت رشد تکنولوژی، فقط به دنبال مونتاژ قطعات نباشیم و اصلا هم به بازار داخلی فکر نکنیم.
او میگوید اگر تولید کالا صرفا برای بازار داخلی باشد، آنقدر میزان تولید پایین خواهد بود که تبدیل به کاری پرهزینه و زیان ده میشود. درحالی که اگر تولید با هدف صادرات باشد، میتواند باعث پیشرفت و توسعه شود.
غنیمیفرد معتقد است امکان صادرات شرط موفقیت در تولید داخلی است. او با مثالی از صنعت خودروسازی توضیح میدهد: «شرکتهای خارجی مانند تویوتا، هرچند سال یکبار طراحی بدنه تمام خودروهای خود و به طبع آن تمامی خطوط تولیدشان را تغییر میدهند اما در ایران خط تولید یک مدل ماشین بدون هیچ تغییری برای چند دهه ادامه پیدا میکند یا مدل دیگر، تنها تفاوتش در طول چندین سال تولید، مدل چراغهایش است.»
او عدم امکان صادرات خودرو را یکی از دلایل احتمالی نبود نوآوری و تنوع در تولید خودرو داخلی میداند و میگوید: «به احتمال زیاد برای خودروساز صرف نمیکند که قالبهای خود را هرچند سال یک بار عوض کند.»
غنیمیفرد با بیان این مثالها و با اشاره به سرعت بسیار بالای توسعه و پیشرفت صنعت آیتی نسبت به سایر صنایع اعلام میکند اگر با این دید دنبال تولید کالای آیتی باشیم هیچ اتفاق مثبتی رخ نمیدهد.
او با توجه به عدم امکان تولید قطعاتی مانند CPU و RAM در کشور، به عنوان مثال از مودم به عنوان کالایی یاد میکند که امکان تولید آن در کشور فراهم شده و میگوید: «حتی در تولید مودم هم تاریخ مصرف وجود دارد و نمیتوانیم بیشتر از یکی دو سال از یک مودم تولید کنیم چرا که حتی تکنولوژی مودم هم هر چندسال یک بار عوض میشود.»
رئیس کمیسیون تامین کالا و تجهیزات فاوای سازمان نصر تهران معتقد است با طرز فکر مسئولان فعلی نمیتوان خیلی به پیشرفت و تولید امیدوار بود. او در این خصوص ماجرای تولید CPU در داخل و ماجرای تولید مودم را مثال میزند و میگوید: «طرز فکر مسئولان فعلی آنقدر غیرمنطقی است که بهجای پیشرفت باعث پسرفت و عقبماندگی کشور از سایر کشورها میشود. برای مثال وقتی یک مودم در داخل کشور تولید میشود واردات تمام مودمها را ممنوع میکنند. وقت و انرژی تمام افراد که باید برای توسعه و بالا بردن بهرهوری کشور صرف میشد باید برای برداشته شدن این ممنوعیت غیرمنطقی و نادرست صرف شود.»
او همچنین با اشاره به ماجرای ممنوعیت واردات CPU این ماجرا را برخلاف آن چه اشتباه عنوان شده بود، نوعی فساد میداند و میگوید: «مگر میشود نماینده وزارت نداند CPU چیست یا مگر میشود نداند تولیدکنندگان CPU در دنیا از تعداد انگشتان دو دست کمتر هستند. پس نمیتوان گفت این ممنوعیت از روی بیسوادی یا اشتباه کارگزار بوده بلکه میتوان از شواهد اینطور برداشت کرد که یک فسادی در کار است.»
غنیمیفرد از وزیر ICT دولت بعدی انتظار دارد که جلوی ورود تکنولوژی و فناوریهای پیشرفته به کشور را نگیرد. به نظر او تمرکز صرف بر تولید فیزیکی کالای فاوا، کشور را به بیراهه و عقب افتادن از پیشرفت و توسعه فناوری میبرد. غنیمیفرد امیدوار است وزیر آینده با تغییر این نگاه بتواند جلوی تصمیمات غلط و سوءاستفاده از شعار تولید را بگیرد و در عین حال هم از تولید و هم از واردات حمایت کند.
او میگوید: «تمرکز افراطی بر تولید فیزیکی کالاها نباید مانع بهرهمندی کشور از فناوری نوین بشود. توسعه و رونق تولید بخش فاوا باید در ترویج هرچه بیشتر بهکارگیری فناوریهای نوین در همه امور باشد. چرا که میزان بهرهوری و سودآوری که استفاده از فناوریهای پیشرفته حوزه ICT برای کشور ایجاد میکند چندین برابر منافعی است که از ممنوعیت واردات به بهانه تولید داخل نصیب کشور میشود.»
او در این باره توضیح میدهد: «کشورهای پیشرفته و دارای تکنولوژیهای روز دنیا هم برای رقابت، خودشان از آخرین تجهیزات روز دنیا استفاده میکنند. نمیشود جلوی ورود تکنولوژی و فناوریهای پیشرفته دنیا به کشور را بگیریم و در عین حال انتظار داشته باشیم کالایی با فناوری پیشرفته تولید و به بازار عرضه شود.»