skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گوگل، مایکروسافت و اپل هرکدام پرسودترین گزارش سه ماهه خود را ارائه کردند

پرسودترین سه ماهه سال برای غول‌های تکنولوژی

۶ مرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

روز سه‌شنبه اپل، مایکروسافت و گوگل گزارش عملکرد خود در سه ماهه دوم سال جاری میلادی را منتشر کردند و هر سه رکوردی تازه را به ثبت رساندند. با وجود اینکه دولت چندی پیش قرارداد جدای (JEDI) با مایکروسافت را لغو کرد و یک قرارداد 10 میلیارد دلاری از این شرکت گرفته شد اما این شرکت پرسودترین سه ماهه خود را گزارش کرده است.

به گزارش پیوست، غول‌های تکنولوژی علی‌‌رغم فشار رگولاتوری‌ها و پرونده‌های متعدد ضدانحصار که در چند ماه گذشته در اروپا و آمریکا با آن مواجه بودند، عملکرد فوق‌العاده‌ای را به ثبت رساندند که در ادامه به آمار اپل، گوگل و مایکروسافت می‌پردازیم.

اپل؛ فراتر از انتظار وال‌استریت

اپل بزرگ‌ترین شرکت جهان از لحاظ حجم بازار، سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ را با بازده مالی 81.4 میلیارد دلاری به پایان رسانده و با رشد 36 درصدی نسبت به سال گذشته حتی از برآورد 73.3 میلیارد دلار که وال‌استریت پیش‌بینی کرده بود نیز عملکرد بهتری داشته است.

لوکا ماستری، مدیر ارشد امورمالی اپل در بیانیه خبری این شرکت گفت: «رکورد عملکردی که برای سه ماهه منتهی به ژوئن ثبت کردیم رکورد‌های تازه‌ای را برای هر بخش جغرافیایی شامل می‌شد. برای مثال رشد دو رقمی در بخش هر محصول و رکورد بیشترین تعداد دستگاه فعال. ما 21 میلیارد دلار جریان پولی در بخش اجرا داشتیم، حدود 29 میلیارد دلار را در طول این سه ماهه به سهامداران بازگرداندیم و سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای را برای کسب‌وکار خود و برای پشتیبانی از رشد بلند مدت داشتیم.»

فروش آیفون در این سه ماهه از 26 میلیارد دلار به 39.5 میلیارد دلار افزایش یافته و تلاش این شرکت در راستای تمرکز بیشتر روی 5G ادامه دارد؛ بازده مالی خدمات اپل از 13.1 میلیارد دلار به 17.5 میلیارد دلار در این سه ماهه رسیده است. اپل پیشنهادات خدماتی خود را توسعه داده و حالا شامل موزیک، تی‌وی پلاس، آرکید، نیوزپلاس و فیتنس پلاس است. اپل معتقد است که مدل درآمدی آینده این شرکت مبتنی بر خدمات است.

چین بازار پرسودی در این سه ماهه بود. اپل 14.76 میلیارد دلار در این منطقه فروش داشته که نسبت به سال گذشته 50 درصد رشد کرده است. فروش در بخش آمریکا نیز از 27 میلیارد دلار به 35.89 میلیارد دلار افزایش یافته است.

با وجود عملکرد فوق‌العاده اپل در سه ماهه منتهی به ژوئن، مدیر ارشد مالی این شرکت با اشاره به مشکلاتی از جمله نرخ مبادله خارجی از طریق دلار آمریکا، کاهش رشد خدمات و افزایش مشکلات زنجیره عرضه در بخش سخت‌افزار گفت: «ما رشدی کمتر از آنچه در سه ماهه منتهی به ژوئن دیدم را انتظار داریم.»

مایکروسافت؛ پرسود‌ترین سه ماهه تاریخ

پاندمی باعث شد تا بخش رایانش ابری رشد مضاعفی را تجربه کند و مایکروسافت یکی از بازیگران مهم این عرصه نتایج مالی فوق‌العاده‌ای را برای سه ماهه منتهی به ژوئن منتشر کرد.

فروش مایکروسافت در سه ماه منتهی به ژوئن به 46.2 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال گذشته 21 درصد رشد داشته و سود این شرکت با رشد 47 درصدی به 16.5 میلیارد دلار رسیده اس. به این ترتیب مایکروسافت پرسودترین سه ماهه مالی خود را به ثبت رساند. نتایج مایکروسافت نیز از انتظارات تحلیلگران فراتر رفته است.

با این وجود سرمایه‌گذاران تا حدی به عملکرد فراتر از انتظار این شرکت عادت کرده‌اند که با وجود عملکرد فوق‌العاده و فراتر از انتظار وال‌استریت، سهام این شرکت پس از گزارش آمار مالی حدود 2.5 درصد سقوط کرده است.

ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، در بیانیه‌ای گفت: «نتایج ما نشان می‌دهد که عملکرد خوبی داشته و نیاز‌های مشتریان را به گونه‌ای متفاوت در بازار‌های بزرگ و در حال رشد برآورده کرده‌ایم، ما باعث رشد شده‌ایم.»

حدود 250 میلیون نفر در ماه از ابزار تیمز (Teams) از مایکروسافت که یک ابزار همکاری در محل کار است استفاده می‌کنند. این اولین باری است که مایکروسافت تعداد کاربران این ابزار را فاش می‌کند.
بازده مالی این شرکت در بخش رایانش ابری تجاری که شامل آفیس 365، آژور و پیشنهادات دیگر این شرکت می‌شود 36 درصد رشد کرده و به 19.5 میلیارد دلار رسیده است. در حالی که پاندمی برخی کسب‌وکارها را با مشکل مواجه کرد اما بخش رایانش ابری تجاری 30 درصد رشد کرده است.

مایکروسافت مشتریان خود را به سمت خدمات اشتراکی برای محصولات آفیس از جمله ورد، اکسل و تیمز سوق داده است. این رویکرد در عین درآمدزایی دائمی، این فرصت را به فروشندگان می‌دهند که با ارتقا و دیگر خدمات نیاز‌های مشتری را با گذشت زمان برآورده کنند. این شرکت به تازگی از ویندوز 11 پرده‌برداری کرد که اولین به‌روزرسانی مایکروسافت برای سیستم‌عامل پرچمدارش در شش سال گذشته محسوب می‌شود.

استراتژی اشتراک محور مایکروسافت در دوران پاندمی که افراد بیشتری برای کار و مدرسه به کامپیوتر وابسته هستند جواب داده است. بازده مالی مایکروسافت برای بخش محاسبات فردی 9 درصد رشد کرده و به 14.1 میلیارد دلار رسیده است. فروش و نصب ویندوز‌های جدید کمی کاهش یافته و دلیل این موضوع را می‌توان کمبود چیپ و درنتیجه کاهش تولید کامپیوتر‌های جدید دانست. در حالی که فروش کنسول ایکس‌باکس افزایش یافته اما بازده مالی محتوای گیمینگ 4 درصد کاهش داشته که نشان می‌دهد یک سال پیش و زمانی که مردم در خانه بودند بیشتر به بازی مشغول بودند.

گوگل؛ رشد 62 درصدی بازده مالی

الفابت، شرکت مادر گوگل، درآمد خود در سه ماهه گذشته را به حدی افزایش داد که با درآمد یک سال این شرکت در سال‌های نه چندان دور برابری می‌کند. این حد از رشد برای شرکت‌هایی در این مقیاس به ندرت امکان‌پذیر است اما پاندمی غیرممکن‌ را برای ابرشرکت‌ها ممکن کرد.

غول جستجو و تبلیغات آنلاین روز سه‌شنبه آمار سود و درآمد خود را برای سه ماهه دوم گزارش کرد و به خوبی به اعتماد سرمایه‌گذارانی که سهام این شرکت را در یک سال گذشته دو برابر کردند پاسخ داد. آمار فوق‌العاده این شرکت باعث شد تا سهام الفابت پس از این گزارش تا حدی افزایش یابد.

براساس گزارش الفابت این شرکت 18.5 میلیارد دلار یا 27.26 دلار در ازای هر سهم در این سه ماهه سود کسب کرده است. تا سال 2015 الفابت این حجم از سود را حتی در طول یک سال هم تجربه نمی‌کرد. تحلیلگران انتظار این سطح از سوددهی را نداشتند و سود 19.14 دلار در ازای هر سهم برای این شرکت پیش‌بینی می‌شد. حتی خوش‌بین‌ترین تحلیلگران نیز سود 24.43 دلار در ازای هر سهم را پیش‌بینی کرده بودند.

سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل، «افزایش فعالیت آنلاین» را دلیل این نتایج خارج از انتظار دانست. بازده مالی الفابت با رشد 62 درصدی نسبت به سال گذشته به 61.88 میلیارد دلار رسید. افزایشی که پس از رشد سریع الفابت در سال 2005 و زمانی که این شرکت تنها یک استارت‌آپ محسوب می‌شد تا به امروز بی‌سابقه بوده است.

الفابت که حالا نزدیک به 2 هزار میلیارد دلار ارزش دارد مسیری طولانی از زمان استارت‌آپی خود طی کرده است. گوگل نیز همانند آمازون و فیسبوک دائما به دلیل اعمال قدرت غیرمنصفانه تحت فشار است که البته این شرکت تمام اتهامات را رد می‌کند. فشار قانونی روی این شرکت‌ها افزایش یافته و سود بی‌سابقه دوران پاندمی احتمالا توجه بیشتری را به این شرکت‌ها جلب می‌کند.

الفابت نیز همانند دیگر غول‌های تکنولوژی ابزار‌هایی را برای ارتباط، خرید، سرگرمی و دورکاری ارائه می‌کند. در سه ماهه دوم سال 2020 که اولین دوره همه‌گیری محسوب می‌شد، درآمد الفابت تا حدی به دلیل کاهش درآمد تبلیغات کمتر شد.

اما این شرایط ماندگار نشد و خریداران تبلیغات دوباره به این شرکت روی آوردند. این موضوع نه تنها موتور جستجوی گوگل بلکه وب‌سایت یوتیوب که بزرگ‌ترین پلتفرم اشتراک‌گذاری ویدیو است را نیز تقویت کرد. یوتیوب از زیرمجموعه‌های گوگل، رشد 84 درصدی را در بخش تبلیغاتی خود در این سه ماهه نسبت به سال گذشته تجربه کرد.

مدیران گوگل معتقدند که پاندمی باعث شده تا یوتیوب به وب‌سایت تجارت الکترونیک تبدیل شود. حتی بخش رایانش ابری که الفابت یک بازیگر کوچک در کنار آمازون و مایکروسافت محسوب می‌شود نیز عملکرد خوبی داشته و درآمد این بخش 50 درصد افزایش یافته و زیان آن کمتر شده است.

این سطح از رشد نیازمند نیروی کار بیشتری نیز بود. الفابت در یک سال گذشته 16 هزار نیروی جدید استخدام کرده و مجموع کارکنان این شرکت به 144 هزار نفر رسیده است.

منبع: TechCrunch, NYTimes

https://pvst.ir/ako

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو