جلیلی، ولوی و شریفخانی سه گزینه احتمالی دیگر برای وزارت ICT دولت سیزدهم
در آخرین ساعات روز چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ و در حالی که تنها چند ساعت…
۱۳ مرداد ۱۴۰۰
یکی از گزینههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم
۱۲ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
تلاش برای کاهش متوسط سن هیات حاکمه در ایران باعث شد نام جوانان زیادی در میان گزینههای وزارت دولت سیزدهم قرار داشته باشد که یکی از آنها عیسی زارعپور، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه است. او که پیش از این در زمان احمدینژاد در دولت حضور داشته، اکنون یکی از گزینههایی است که نامش برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شنیده میشود و حتی برخی از گمانهزنیها تا آنجا پیش رفتهاند که همکاران او در وزارت ارتباطات دولت آینده را نیز مشخص کردهاند. مشخص نیست آیا رئیسی میخواهد زارعپور را از قوه قضاییه به قوه مجریه ببرد یا خیر؛ اما برای آشنایی با دیدگاهها و فعالیتهای این گزینه احتمالی با ما همراه باشید.
در جریان مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری دور سیزدهم، ابراهیم رئیسی راهاندازی سامانههای الکترونیکی قوه قضاییه در دوران ریاست خود بر این قوه را به عنوان سند نوع نگاه خود به فضای مجازی عنوان کرد. راهاندازی این سامانهها از دوره ریاست حمید شهریاری بر مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه؛ اما اکنون و در دوران ریاست عیسی زارعپور بر تعدادشان افزوده شده و مورد توجه رسانهها قرار گرفتهاند.
از عیسی زارعپور، اخبار و اطلاعات زیادی در دست نیست. شاید یکی از دلایل آن، جوان بودن او باشد. زارعپور که متولد سال ۵۹ است در دولت احمدینژاد، اولین رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد شد.
او در آن زمان کمتر از ۳۰ سال سن داشت و در سخنان خود بر فراهم کردن شرایط برای استفاده خانوادهها از فضای مجازی و سالمسازی این فضا تاکید زیادی میکرد. او همچنین درباره صفحه پیوند (صفحهای که به دلیل فیلتر بودن یک سایت به کاربر نشان داده میشود) گفته بود: «صفحه پیوندها، سایتهای مفید را به مردم معرفی میکند و گرچه این صفحه در هنگام فیلترینگ به نمایش در میآید، اما بررسیها نشان داده که بیش از ۳۰ درصد مراجعات به این صفحه بر اثر جستوجوی مردم برای یافتن سایتهای مفید بوده است. این سایت هر لحظه به روز میشود و تاکنون حدود ۲ هزار لینک سایتهای مفید در آن قرار گرفته است.»
نمایه
تولد: ۱۳۵۹- اسلام آباد غرب (کرمانشاه)
تحصیلات: کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، گرایش نرمافزار از دانشگاه صنعتی شریف، دکتری علوم و مهندسی کامپیوتر از دانشگاه نیوساوت ولز استرالیا- پسا دکتری از دانشگاههای نیوساوت ولز استرالیا و صنعتی شریف
سمت فعلی: رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه
سمتهای پیشین: ریاست مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مشاور وزاری وزیر ارتباطات و بهداشت در حوزه آیتی در دولتهای نهم و دهم
زارعپور در سال پایانی دولت احمدینژاد تصمیم گرفت برای ادامه تحصیل از ایران خارج شود. بنا بر آنچه در رزومه او آمده، بین سالهای ۹۱ تا ۹۴ در دانشکده علوم و مهندسی کامپیوتر دانشگاه نیوساوت ولز سیدنی استرالیا دوره دکترای خود را در رشته علوم و مهندسی کامپیوتر با گرایش شبکه (شبکههای رایانهای در ابعاد نانو) گذرانده و بلافاصله دوره پسا دکترا را در همین دانشگاه با گرایش نسل جدید شبکههای رایانهای طی کرده و سپس همین دوره را با گرایش تحلیل دادههای زیستی در دانشگاه صنعتی شریف گذرانده است. دوران تحصیل او در سال ۹۶ به پایان رسیده و به ادامه کار در دانشگاه علم و صنعت پرداخته است.او از اسفند ۹۸ رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه شد.
زارعپور در مراسم معارفه خود گفت: «من از قبول مسئولیت بعد از دوران دکتری فراری بودم… زمانی که موضوع فعالیت در قوه قضاییه پیشنهاد شد زانوهایم به لرزه افتاد چرا که قوه قضاییه جایی است که میتواند باعث رضایتمندی مردم از نظام شود… مردم طعم شیرین فناوری را در زندگی خود چشیدهاند و همه کارهای خود را از این طریق انجام میدهند که البته آسیبهایی را در کنار خود دارد که من معتقدم ناشی از عدم فرهنگسازی درست است.»
او از همان زمان بر افتتاح سامانههای مختلف در قوه قضاییه تمرکز داشته و فروردین امسال درباره هوشمندسازی این قوه گفت: «ما چهار محور اصلی برای هوشمندسازی قوه قضاییه ترسیم کردهایم. محور اول تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی است… محور دوم افزایش شفافیت، سرعت و دقت رسیدگیهای قضایی است… محور سوم استفاده از فناوری برای اجرای سریع و موثر احکام است… محور چهارم شفاف کردن فضای فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی برای مردم با دادههایی که در اختیار قوه قضاییه است.»
همچنین زارعپور در اسفند سال گذشته از آنلاین شدن ارتباط قوه قضاییه با پلیس و حذف کاغذ خبر داده بود.
اکنون او با ۶ سال سابقه حضور در ردههای میانی دولت و کمتر از یک سال و نیم ریاست مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه یکی از گزینههای احتمالی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.