skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

یکی از گزینه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم

سیدمحمدصادق امامیان گزینه‌ احتمالی وزارت ICT کیست؟

میثم قاسمی تحریریه

۱۳ مرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰

در آخرین روزهای معرفی کابینه دولت سیزدهم به مجلس، همچنان نام‌های مختلفی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شنیده می‌شود که یکی از آنها سیدمحمد صادق امامیان است. امامیان که هم‌اکنون ریاست ساترا (رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی) را برعهده دارد؛ گرچه سابقه اجرایی کمی در کارنامه او می‌بینید؛ اما نشستن در جایگاه رگولاتوری صوت و تصویر، قدرت زیادی به او بخشیده است. آیا ابراهیم رئیسی او را به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خود معرفی خواهد کرد؟ برای آشنایی با دیدگاه‌ها و فعالیت‌های این گزینه احتمالی با ما همراه باشید.

سازوکار انتصاب مدیران در سازمان صداوسیما مشخص نیست و در عین حال برای افراد بیرون این سازمان، تغییر مدیران چندان اهمیتی ندارد؛ اما در سال‌های پایانی دهه ۹۰ و همزمان با تلاش صداوسیما برای نشستن در جایگاه رگولاتوری تولیدات صوتی و تصویری در اینترنت، ناگهان یکی از معاونت‌های این سازمان از اهمیت زیادی برخوردار شد.

سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) که چند سالی بیشتر از تاسیس آن نمی‌گذرد، اکنون به عنوان مهمترین مرکز صدور مجوز برای تولیدات صوتی و تصویری در اینترنت فعالیت می‌کند. همچنین این سازمان بر کار پلتفرم‌هایی مانند آپارات نیز نظارت دارد و بارها محتواهایی از این پلتفرم‌ها با تذکر ساترا حذف شده‌اند. سیدمحمد صادق امامیان دومین رئیس ساترا است.

افزایش قدرت

اولین جلسه شورای عمومی اندیشکده حکمرانی در پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف در مهر ۹۴

در دی ماه سال ۹۷ رسانه‌ها اعلام کردند رئیس سازمان صداوسیما، در حکمی سیدمحمد صادق امامیان را به ریاست ساترا منصوب کرده است. پیش از او لطف‌الله سیاهکلی ( گزارش دیدار و گفتگوی مفصل پیوست با او را در باشگاه مدیران بخوانید) این سمت را در اختیار داشت که هم‌اکنون نماینده مجلس است.

ساترا در سال ۹۴ براساس ابلاغیه رئیس جمهوری (به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی) تاسیس شد؛ اما پیش از آن تلاش‌های صداوسیما برای ایفای نقش رگولاتوری در حوزه صوت و تصویر اینترنتی آغاز شده بود و حتی گفته می‌شود این تلاش‌ها به دوره حضور مهدی اخوان بهابادی در صداوسیما باز می‌گردد.

نمایه

تولد: ۱۳۵۷- کرمانشاه

تحصیلات: کارشناسی برق از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، کارشناسی ارشد MBA از دانشگاه صنعتی شریف دکتری سیاستگذاری عمومی و حکمرانی از دانشگاه ادینبورگ انگلستان

سمت فعلی: رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی

سمت‌های پیشین: مدیر اندیشکده حکمرانی در پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف

با قدرت گرفتن ساترا، نه تنها VODها که شبکه نمایش خانگی نیز زیر مجموعه ساترا قرار گرفت و در حالی که در ابتدا مخالفت‌هایی با نظارت صداوسیما وجود داشت؛ اما در نهایت قدرت این نهاد بیش از هرجای دیگر بود و حتی وزارت ارشاد نیز نتوانست اختیارات خود در این زمینه را حفظ کرده و به کلی از دایره خارج شد. امامیان در گفت‌وگویی با پیوست، جایگاه ساترا را بدون مناقشه دانسته بود.

امامیان از مدیران اهل جنجال نیست؛ اما از قدرت خود به خوبی استفاده می‌کند.

مسدود شدن سایت‌های دانلود فیلم در سال ۹۸ که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آن را به علت شکایت ساترا عنوان کرده بود، ضربه شستی بود به مخالفان نظارت ساترا بر اینترنت. هرچند امامیان بعدتر عنوان کرد چنین شکایتی از سوی ساترا انجام نشده است.

امامیان در طول کمتر از ۳ سال ریاست خود بر ساترا، آرام و بدون عجله و با پشتوانه قدرت صداوسیما، دامنه اختیارات و نفوذ خود را آنچنان گسترش داده است که سال گذشته موضوع محاسبه ترافیک نیم‌بها از سوی پلتفرم‌های داخلی را دستمایه مقابله با وزارت ارتباطات کرد.

باید دید او که با تولید محتوای صوت و تصویر در اینترنت آشنا است، می‌تواند نظر مثبت ابراهیم رئیسی را برای نشستن بر صندلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جلب کند یا خیر.

https://pvst.ir/anr
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو