skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

یکی از گزینه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم

ابراهیم محمودزاده گزینه احتمالی وزارت ICT کیست؟

میثم قاسمی تحریریه

۴ مرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰

حضور یک جوان در کابینه سالخورده حسن روحانی، باعث شد برخی تصور کنند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید حتما وزیری جوان داشته باشد. این در حالی است که برای انتخاب وزیر باید مولفه‌های متعددی را در نظر داشت که یکی از آنها جوانی و انرژی است. هرچند همچنان معلوم نیست که کدام یک از گزینه‌های مطرح شده جوان، میانسال و پیر بر مسند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواهد نشست اما همین موضوع باعث شده است نام ابراهیم محمودزاده نیز به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت آینده مطرح شود. محمودزاده که کمتر از یک سال پیش به عنوان رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران منصوب شد، سابقه‌ای طولانی در فاوا دارد. برای آشنایی با دیدگاه‌ها و فعالیت‌های این گزینه احتمالی با ما همراه باشید.

متولدین اوایل دهه ۶۰ و پیش از آن احتمالا تبلیغ صاایران که در دهه ۷۰ از تلویزیون پخش می‌شد را به خاطر دارند. تبلیغی با شعار «صاایران هر روز بهتر از دیروز» که لوازم خانگی این شرکت بزرگ دولتی را تبلیغ می‌کرد. نهادی وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که سابقه تاسیس آن به پیش از انقلاب باز می‌گردد. با این وجود تبلیغات صاایران ناگهان از تلویزیون رفت و لوازم خانگی تولیدی با این برند نیز دیگر به بازار نیامد. چند سال بعد، صاایران به عنوان یکی از سهامداران اپراتور دوم تلفن همراه کشور به صحنه بازگشت و این بار پرقدرت ظاهر شد. این تغییر روند در فعالیت‌های صاایران، محصول تغییرات مدیریتی در هیات مدیره این شرکت بود که بعدها به مدیرعامل جدید آن یعنی ابراهیم محمودزاده را سپرده شد.

تغییرات در صاایران

محمودزاده سال‌ها مدیرعامل صاایران و رئیس هیات مدیره ایرانسل بود.

ابراهیم محمودزاده به مدت یک دهه مدیرعامل صاایران بود. شرکتی دولتی که از دیرباز در زمینه تولید قطعات الکترونیکی فعالیت داشته و یک هلدینگ بزرگ در این صنعت به شمار می‌رود. تغییر خط مشی صاایران از بازار مصرف‌کننده نهایی به سمت تولید تجهیزات زیرساختی را او در گفت‌وگویی که سال‌ها پیش با هفته‌نامه عصر ارتباط انجام داده بود اینطور توضیح داده است: «مطالعات ما درباره نیاز مشتریان اصلی این موضوع را به ما دیکته کرد که ما باید از مصرف‌کننده نهایی که در آن فعال بودیم به سمتی برویم؛ که تنها یک شرکت بزرگ با داشتن تکنولوژی پایه، با داشتن ارتباطات قوی با بیرون، با داشتن ضمانت‌های بزرگ مالی و تضمین‌های رقابتی می‌تواند کار کند.»

نمایه

تولد: ۱۳۳۴- دامغان (سمنان)

تحصیلات: کارشناس مهندسی الکترونیک از دانشگاه ایالتی واشنگتن، کارشناسی ارشد MBA از سازمان مدیریت صنعتی، دکترای تخصصی مدیریت استراتژیک تکنولوژی از دانشگاه عالی دفاع ملی

سمت فعلی: رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران

سمت‌های پیشین: مدیرعامل صاایران، رئیس هیات مدیره ایرانسل، معاون وزیر دفاع در حوزه‌های طرح و برنامه و بودجه و آماد، رئیس شورای عالی (هیات مدیره) صاایران، رئیس هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری غدیر، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا)

بدین ترتیب صاایران از بازار لوازم خانگی رفت و مدتی بعد یکی از دو سهامدار ایرانی اپراتور دوم تلفن همراه ایران یعنی ایرانسل شد. در این دوره بود که محمودزاده نزدیک به ۱۰ سال رئیس یا عضو هیات مدیره ایرانسل بود.

پیش از آن مانند بیشتر مدیران وزارت دفاع، کمتر نامی از او در رسانه‌ها مطرح می‌شد. در حالی که سه دوره معاونت وزیر دفاع در حوزه‌های طرح و برنامه و بودجه و آماد، ریاست شورای عالی (هیات مدیره) صاایران و چندین سمت دیگر در این مجموعه را عهده‌دار بوده است.

سکوت و ساتا

بازدید مدیرعامل ساتا از شرکت پتروشیمی پردیس

محمودزاده در دوره حضور در هیات مدیره ایرانسل نیز کمتر با رسانه‌ها مصاحبه کرد. او در همان گفتگوهای سالانه‌اش با عصر ارتباط تاکید می‌کند به عنوان یک مدرس رشته مدیریت، روش‌های مختلفی را در مواجهه با منتقدان به دانشجویانش آموزش می‌دهد؛ اما خود ترجیح می‌دهد سکوت را انتخاب کند. «به نظر من وارد معرکه سوال و جواب شدن در سطح کشور به جز مسائل حاشیه‌ای که ایجاد می‌کند باعث وقفه در انجام امور هم می‌شود. طی ۳ سال گذشته من تنها یک مصاحبه انجام داده‌ام.» این جملات در مصاحبه مفصلی در سال ۸۹ عنوان شده و پس از آن نیز او ترجیح می‌دهد کمتر مصاحبه کند.

او در این سال‌ها همچنان عضو هیات مدیره شرکت‌های مختلفی بوده است که همگی در زیرمجموعه وزارت دفاع به شمار می‌روند تا اینکه در سال ۹۶ به عنوان مدیرعامل و رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) منصوب شد. ساتا یکی از بزرگترین نهادهای عمومی کشور است که هلدینگ‌های بزرگی در صنایع مختلف، زیرمجموعه آن هستند.

حضور محمودزاده به عنوان یک مدیر غیر نظامی در ساتا، ۳ سال طول کشید تا اینکه او در پاییز ۹۹ به مخابرات رفت.

در مخابرات ایران

محمودزاده، هیات مدیره مخابرات را پرنفوذتر از گذشته کرد.

انتصاب ابراهیم محمودزاده به عنوان رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران در آذر ۹۹ از آن دست اتفاقات بود که کمتر کسی انتظار آن را داشت. اینکه چگونه سهامداران مخابرات به گزینه محمودزاده برای ریاست شرکت خود رسیده‌اند، مشخص نیست؛ اما انتخاب او به این سمت، به وضوح وزن هیات مدیره مخابرات را در برابر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزایش داد. در منازعه تمام نشدنی مخابرات و وزارت ارتباطات بر سر افزایش تعرفه، وزیر جوان نمی‌توانست با سادگی با مدیر باسابقه و پرنفوذی مانند ابراهیم محمودزاده هم‌آوردی کند.

محمودزاده و تیم مدیریتی جدید همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد از همان ابتدای کار فعالیت رسانه‌ای خود در زمینه تعرفه‌ها را آغاز کردند و در همان حال از لابی‌های سیاسی نیز غافل نشدند که ترتیب دادن بازدید نمایندگان مجلس از یک مرکز مخابراتی در روزهای پیش از انتخابات ریاست جمهوری، نشانه این لابی‌ها بود.

حالا و در شرایطی که کمتر از یک سال از حضور محمودزاده در شرکت مخابرات ایران می‌گذرد، او به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شده است. گزینه‌ای که هرچند در روزهای ابتدایی نامی از او نبود؛ اما همچنان که احتمال معاون اولی محمد مخبر بیشتر می‌شود، نام او نیز بلندتر از گذشته شنیده می‌شود.

https://pvst.ir/aka
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو