انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
رئیس مجلس ایران نیز به صف مخالفان با رمزارز و فعالیت صرافیهای غیر مجاز در این زمینه پیوست. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس امروز (۸اردیبهشت) در جلسه بررسی راهکارهای بهبود وضعیت بازار سرمایه اعلام کرد که مسدود شدن درگاههای پرداخت صرافیهای غیرمجاز فروش رمزارز در مجلس، دولت و دستگاه قضایی در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش پیوست، درحالی رئیس مجلس درخواست میکند تا مسدود شدن درگاههای پرداخت صرافیهای غیر مجاز فروش رمزارز در دستور کار سه قوه به عنوان یکی از راههای جلوگیری از تلاطم در بازار سرمایه قرار گیرد؛ که هفته گذشته هیات عامل بانک مرکزی، دستورالعملی را به تصویب رساند که صرافیهای مجاز و بانکها میتوانند در چارچوب ضوابط یاد شده این بانک، نسبت به انجام پرداختهای ارزی بابت واردات از طریق رمزهای استخراج شده در داخل کشور اقدام کنند. هرچند که هنوز نام این صرافیهای مجاز اعلام نشده است.
این دستورالعمل هم باعث نگرانی بسیاری ازفعالان بازار رمز ارز شده است. برای نمونه به باور فعالان این حوزه هنوز جزئیات و الزامات این مصوبه به درستی روشن نیست و ابهامات زیادی را برای آنها برانگیخته است از همین رو برای واردات کالا فقط نمیتوان به حوزه ماینینگ داخلی اکتفا کرد. همچنین به باور آنها مشخص نیست که چگونه و براساس چه معیاری صرافیهای رمز ارز مجاز از غیر مجاز مشخص میشوند.
در این شرایط حالا محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس هم خواسته تا سه قوه یعنی دولت، مجلس و قوه قضایی مسدودسازی درگاههای پرداخت صرافیهای غیرمجاز فروش رمزارز را در دستور کار قرار دهند. پیش از این هم رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در نامههایی جداگانه به رئیس جمهوری، وزرای اطلاعات، اقتصاد، صمت و رئیسکل بانک مرکزی نسبت به هدایت سرمایه مردم به سمت معاملات رمزارزهای خارجی هشدار داده بود.
افزایش بحث در مورد رمزارزها و خرید و فروش آن در کشور باعث شده تا حداقل در چند ماه گذشته مقامات و نهادهای مختلفی در خصوص سیاستگذاری و مقرراتگذاری در این زمینه صحبت یا اطلاعیه صادر کنند. برای نمونه اسفند ماه سال گذشته شورای عالی فضای مجازی در اطلاعیهای اعلام کرد که این رمزارزها پشتوانه و تضمینی ندارند. همچنین در این اطلاعیه تاکید شده بود که که تاکنون هیچگونه تصمیمی برای اعطای مجوز به درگاهها و سایتهای فعال خرید و فروش رمزارزها و بیتکوین در کشور گرفته نشده است.
به دنبال این اطلاعیه نیز دستورالعملی از سمت شاپرک به شرکتهای پرداختیاری ابلاغ شد که براساس آن شرکتهای پرداختیاری را از ارائه سرویس به پلتفرمهای رمزارزی منع میکرد و نام آنان را در کنار سایر کسب و کارهای غیر مجاز مانند فروشندگان VPN و سایتهای شرطبندی قرار میداد. دستورالعملی که به باور برخی پرداختیاران موانع جدید را پیش روی آنها میگذاشت. همان زمان گروهی از پرداختیاران در اعتراض به این دستورالعمل اعلام کردند که مشخص نیست چرا از سوی مسئولان سیگنالهای مختلفی در خصوص فعالیت کسب و کارهای حوزه رمزارز ارسال میشود، برای نمونه در شرایطی که تا چند وقت پیش مرکز ملی فضای مجازی رمزارزها را حوزهای تسهیلگر برای بخش اقتصادی عنوان میکرد حالا در اطلاعیهای آن را منع میکند.
در ادامه این اخبار نیز عبدالناصرهمتی، رئیس کل بانک مرکزی، با حضور در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که خرید و فروش رمز ارزها بین افراد عام مجاز نیست و فقط باید برای واردات کالا از آن استفاده شود.