skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نامه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به وزیر فرهنگ برای حل مشکل بازی‌سازان ایرانی:

تصمیم‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به بازی‌سازان لطمه می‌زند

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۸ فروردین ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

چند سال اخیر آنطور که بازی‌سازان ایرانی ادعا می‌کنند، روزهای سختی را به خاطر سیاست‌هایی که بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در ارائه مجوز و ممیزی در پیش گرفته، پشت سر گذاشته‌اند. حالا بنا بر گفته‌های بسیاری از بازی‌سازان نحوه نظارت بنیاد بر بازی‌های فعالان این حوزه سخت‌تر هم شده است. به دنبال اعتراض‌های اخیر بازی‌سازان به این بنیاد، سازمان نظام‌صنفی رایانه‌ای کشور نیز برای حمایت از بازی‌سازان ایرانی، نامه‌ای به وزیر فرهنگ و ارشاد  ارسال کرده است. در این نامه با اشاره به تغییر فرآیند نظارت و ممیزی‌های سلیقه‌ای و غیرشفاف بنیاد، عنوان شده که تصمیمات اشتباه بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای می‌تواند لطمات زیادی را به بازی‌سازان ایرانی وارد کند. رئیس سازمان نصر کشور در این نامه درخواست‌های بنیاد برای اصلاح بازی‌ها را خارج از چارچوب رایج کشور، بسیار سختگیرانه و در موارد زیادی به دور از منطق عنوان کرد.

به گزارش پیوست، در نامه‌ای که سازمان نصر کشور به وزیر فرهنگ ارسال کرده، از بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های وزارت فرهنگ یاد شده که این یادآوری در حقیقت مسئولیت تصمیمات اشتباه بنیاد را متوجه وزارت فرهنگ می‌کند.

آنطور که در این نامه اشاره شده، به دلیل تغییر فرآیند نظارت و ممیزی‌های سلیقه‌ای و غیرشفاف بنیاد، در یک سال گذشته بسیاری از بازی‌های ایرانی یا از فروشگاه‌های داخلی حذف شده‌اند یا به تولیدکنندگان آنها در خصوص محتوای آن هشدار داده شده است  یا در انتظار دریافت رده‌بندی سنی و پروانه انتشار معطل مانده‌اند.

رئیس سازمان نظام‌صنفی رایانه‌ای کشور در متن این نامه، با یادآوری نام‌گذاری سال گذشته و امسال که به‌ترتیب «سال جهش تولید» و «سال مانع‌زدایی‌ها» نام گذاری شده‌اند، سیاست‌های بخش نظارت بنیاد را برخلاف این نام‌گذاری‌ها، مانعی برای جهش تولید داخلی دانست که نتیجه آن‌ها چیزی جز کوچک‌شدن سهم بازار بازی‌های داخلی، غلبه بیشتر بازی‌های خارجی و کوچ متخصصان  این حوزه به خارج از کشور نیست.

اواسط اسفند ماه در نامه‌ای نامعلوم که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد،  بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای خطاب به سایت‌های دانلود و خرید بازی‌های آنلاین اعلام کرده بود که کلیه بازی‌های خارجی و داخلی در کشور باید از وزارت ارشاد مجوز دریافت کنند. پس از این اتفاق و سکوت بنیاد به اعتراض‌ بازی‌سازان، در اواسط فروردین ماه فعالان صنعت گیم کشور در بیانیه‌ای بار دیگر به رفتار‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اعتراض کردند. در این بیانیه که به امضای بیش از ۶۰۰ نفر از فعالان بازی‌ساز رسیده بود،  آنها اقدامات بنیاد در صدور مجوز و ارزیابی بازی‌ها را کاملا سلیقه‌ای و حتی خارج از حدود وظیفه بنیاد و مانعی برای توسعه این صنعت نوپا دانستند.

این بیانیه و در نهایت پیگیری‌های پیوست باعث شد تا بنیاد نسبت به اعتراض بازی‌سازان واکنش نشان دهد و  جوابیه‌ای صادر کند. در متن این جوابیه اعلام شده که قوانین نظارتی بنیاد یا وزارت ارشاد در این زمینه سلیقه‌  نیست و ‌این قوانین در آغاز توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و سپس در شورای عالی فضای مجازی تدوین و برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شده است. به همین خاطر قوانین و مقررات مربوطه قاعدتا فصل الخطاب است. پیش از این نیز این ادعا در تابستان ۹۹، از سمت بنیاد تکرار شده بود. در آن زمان بنیاد در برابر انتقاد بازی‌سازان به روند مجوز و ممیزی بازی‌هایشان، گفته بود که بنیاد رویه سخت‌گیرانه و سلیقه‌ای در صدور مجوز یا ارزیابی بازی‌ها ندارد و هرآنچه اعمال می‌شود براساس مصوبه‌های قانونی است.

*متن کامل نامه سازمان نظام‌صنفی رایانه‌ای کشور به وزارت فرهنگ و ارشاد را از اینجا دریافت کنید.

http://pvst.ir/9vc
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو