skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آیا آرامش بازار موبایل به هم می‌خورد؟

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۲ فروردین ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

ابلاغ تعرفه واردات گوشی‌ موبایل درست در روزهای پایانی سال و تقریبا هم‌زمان با آغاز تعطیلات نوروزی موجب شد تا تاثیر مستقیم و به لحظه‌ای روی افزایش قیمت گوشی نگذارد؛ روزهای تعطیلی پایانی سال و تعطیلات نوروزی موجب شد تا علاوه بر اینکه میزان ثبت سفارش کالاها کاهش یابد یا ثبت سفارشی صورت نگیرد بلکه بازار نیز از تب و تاب خود بیافتد. اما آیا می‌توان انتظار داشت که این آرامش فعلی بازار موبایل تا مدت‌ها دوام بیاورد؟

به گزارش پیوست، حقوق ورودی واردات گوشی‌های تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار در سال ۱۴۰۰ به ۱۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش پیشنهاد کمیسیون تلفیق در زمستان سال گذشته بود که اوایل مطرح شدن آن، اما و اگر‌هایی زیادی را به همراه داشت اما نهایتا به تصویب رسیده و برای اجرا به گمرک کشور ابلاغ شده است.

حالا باید دید افزایش تعرفه واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار به ۱۲ درصد، چه واکنشی را از سوی بازار موبایل به همراه خواهد داشت.

انجمن واردکنندگان موبایل در پاسخ به این سوال که آیا افزایش قیمت در بازار موبایل ایجاد خواهد شد می‌‌گویند بیش از ۹۰ درصد مصرف کشور در سال ۹۹ گوشی‌های زیر ۳۰۰ دلار بوده و تنها ۱۰ درصد از مصرف کشور گوشی‌های بالای ۳۰۰ دلار را شامل شده است. از طرفی این افزایش تنها روی گوشی‌های بالا ۶۰۰ دلار اعمال می‌شود و آن هم فقط به اندازه همان افزایش تعرفه خواهد بود و نه بیشتر.

اما نکته نهفته در پس این ماجرا که کسی به آن اشاره نمی‌کند، کاهش قدرت خرید مردم است. اگر سال گذشته بیش از ۹۰ درصد مصرف کشور را گوشی‌های زیر ۳۰۰ دلار تشکیل داده مشخصا علت آن افزایش قیمت دلاری بوده که بین ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان، نوسان داشته است. باید دید زمانی که دلار ۴ هزار تومان یا ۳ هزار تومان بود چند درصد از مصرف کشور را گوشی‌های زیر ۳۰۰ دلار پوشش می‌داده است. حالا با این افزایش تعرفه، درصد مصرف گوشی‌های زیر ۳۰۰ دلار در کشور از ۹۰ درصد هم بیشتر خواهد شد. اما چیزی که مشخص است، این انتخاب خود مصرف‌کنندگان نیست بلکه قوانین و شرایط اقتصادی نامطلوب است که باعث محدود شدن قدرت خرید مردم می‌شود.

بازار موبایل همچنان در آرامش؟

با وجود محدود شدن قدرت خرید مصرف‌کنندگان به دلیل افزایش قیمت ارز و همچنین به اجرا درآمدن قوانینی مانند افزایش تعرفه واردات گوشی تلفن همراه، بازار موبایل وضعیت پایداری دارد و حتی شاهد کاهش قیمت موبایل در ماه‌های گذشته بودیم. آنطور که انجمن واردکنندگان موبایل اعلام کرده، در سال ۹۹ حدود ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار گوشی تلفن همراه وارد کشور شده که از این تعداد ۱۵ میلیون گوشی به دست مصرف‌کننده رسیده است. همچنین بیش از ۹۰ درصد از کل گوشی‌های مصرف شده در سال ۹۹ گوشی‌های زیر ۳۰۰ دلار بوده و تنها ۱۰ درصد گوشی‌های بالای ۳۰۰ دلار به دست کاربران مصرف شده است. این درحالی است که گوشی‌های فیچرفون یا همان گوشی‌های غیرهوشمند نیز همچنان فروش قابل توجهی در کشور دارند به‌طوری که در سال ۹۹ حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار عدد از این گوشی‌ها به فروش رفته است. اما مشخص نیست این تعداد فروش به دلیل آن است که همچنان در میان مردم طرفدار گوشی‌های ساده وجود دارد یا اینکه قدرت خرید پایین باعث شده تا مردم به گوشی‌های غیرهوشمند و ارزان روی بیاورند.

انجمن واردکنندگان موبایل پیش‌بینی می‌کند با تغییرات سیاسی مانند احیای دوباره برجام و رفع تحریم‌ها احتمال دارد بازار موبایل شاهد رشد ۳۰ درصدی در سال جاری باشد.

حال باید دید از میان افزایش قیمت موبایل در ماه‌های آینده و رشد ۳۰ درصدی بازار موبایل در سال جاری کدام یک به واقعیت می‌پیوندد.

http://pvst.ir/9u5
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو