استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
رئیس کمیسیون تنظیم بازار و عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل:
۲۱ دی ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
رئیس کمیسیون تنظیم بازار و عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی اعلام کرد تا زمانی که مشخص نشود مبنای ارز برای دریافت تعرفههای گمرکی در سال جدید چقدر خواهد بود، هیچ افزایش قیمتی را نمیتوان پیشبینی کرد. او ضمن اشاره به این که قیمت گوشی موبایل در حال حاضر در کمترین میزان خود طی ۶ ماه گذشته است، اعلام کرد، با تمام اما و اگرهایی که بر سر افزایش قیمت موبایل در سال آینده وجود دارد، افزایش قیمت گوشی موبایل در سال آینده زیر ۱۰ درصد خواهد بود.
به گزارش پیوست، کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی پیشنهاد مصوبه افزایش تعرفه واردات گوشی ۶۰۰ دلار به بالا را مطرح کرده که هنوز تصویب شدن یا نشدن آن مشخص نیست. اما رضا قربانی، عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی اعلام کرد که این مصوبه در صورت تصویب هیچ تاثیری روی قیمت گوشیهای زیر ۶۰۰ دلار نخواهد گذاشت.
قربانی پیش از صحبت درمورد تاثیر این مصوبه در قیمت گوشی موبایل اعلام کرد که این مصوبه به اشتباه برای گوشیهای ۶۰۰ دلار عنوان شده و در حقیقت صحبت بر سر تغییر تعرفه واردات برای گوشیهای بالای ۵۰۰ یورو است. او توضیح داد: «از آنجایی که یورو حدودا ۱.۲ برابر دلار است، میتوان گفت گوشیهای ۶۰۰ دلاری اما در واقعیت مصوبه برای گوشیهای بالای ۵۰۰ یورو است.»
او معتقد است مصوبه افزایش تعرفه واردات گوشیهای بالای ۵۰۰ یورویی، یقینا در قیمت گوشیهای ارزان قیمت و زیر ۵۰۰ یورو هیچ تاثیری نخواهد گذاشت؛ حتی یک هزارم درصد. او در خصوص تاثیر این مصوبه روی گوشیهای بالای ۵۰۰ یورو توضیح داد: «افزایش قیمت برای گوشیهای بالای ۵۰۰ یورو به اندازه همان ۶ درصد افزایش تعرفه خواهد بود و نه بیشتر.»
قربانی در تکمیل این مورد اعلام کرد: «این که بگوییم تعرفه واردات تلفن همراه از ۶ درصد به ۱۲ درصد میرسد، اشتباه است. به این دلیل که اصلا این تعرفه از ابتدا ۶ درصد نبوده است. تعرفه واردات تجاری گوشی تلفن همراه ۴ درصد عوارض گمرکی + ۱ درصد سود بازرگانی است و تعرفه واردات گوشی مسافری، ۴ درصد + ۲ درصد (۲ برابر سود بازرگانی در مقایسه با واردات تجاری) است. به احتمال زیاد این اعدادی که برای اولین بار در اخبار رد و بدل شده، یک سوءتفاهم خبری بوده و باعث شده تا باقی رسانهها به استناد همان خبر، این اعداد را به عنوان مصوبه اعلام کنند. در نهایت باید صبر کنیم تا مشخص شود چه چیزی دقیقا به تصویب میرسد.»
قربانی اعلام کرد که به عنوان مدیرعامل شرکت تولیدکننده تلفنهمراه ارود در برخی از جلسات حضور داشته و تا آنجایی که اطلاع دارد قرار بر این است که تعرفه گمرکی تغییر نکند و سود بازرگانی اضافه شود. او افزود: «اگر این عدد ۱۲ درصد را مبنای محاسبات در نظر بگیریم، و تعرفه ۴ درصد را هم بدون تغییر بگذاریم، پس باید سود بازرگانی از یک درصد به ۸ درصد افزایش پیدا کند تا تعرفه ۱۲ درصد شود. در این صورت سود بازرگانی از واردات رویه مسافری به ۱۶ درصد میرسد و در کل تعرفه واردات مسافری ۲۰ درصد میشود. از طرف دیگر منشا ارز محاسبات تعرفههای گمرکی و سود بازرگانی دلار ۴۲۰۰ تومانی است که دولت پیشنهاد افزایش به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی داده و کمیسیون تلفیق پیشنهاد ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان داده است. پس فعلا نمیشود مشخص کرد که چه میزان و چند درصد افزایش قیمت اتفاق میافتد. چیزی که مشخص است برای گوشیهای زیر ۵۰۰ یورو هیچ اتفاقی نمیافتد و بحث برسر گوشیهای بالای ۵۰۰ یورویی است که فعلا چیزی مشخص نیست و باید صبر کنیم.»
رئیس کمیسیون تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل، افزایش قیمت گوشیهای موبایل در سال آینده را تایید کرد اما در مورد میزان افزایش معتقد است باید صبر کرد تا بعضی چیزها مشخص شود. قربانی در این خصوص گفت: «افزایش قیمت نه تنها موبایل، بلکه همهچیز اتفاق میافتد. اما اینکه موبایل چند درصد گران میشود هنوز مشخص نیست و به اتفاقات چند ماه آینده بستگی دارد. اما بهصورت کلی حتی اگر تعرفه واردات افزایش پیدا کند و همچنین منشا ارز وارداتی از ۴۲۰۰ تومان به ۱۱۵۰۰ تومان یا ۱۷۵۰۰ تومان برسد، باز هم افزایش قیمت موبایل زیر ۱۰ درصد خواهد بود و افزایش قیمت محسوس نیست.»
جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، در تاریخ ۱۷ دی ماه در گفتوگو با پیوست اعلام کرد که بر اساس آمار ۹۵ درصد مردم از گوشیها و تبلتهای زیر ۶۰۰ دلار و ۵ درصد از گوشیها و تبلتهای بالای ۶۰۰ دلار استفاده میکنند. به همین خاطر پیشنهاد این کمیسیون این است تا عوارض ورودی گوشیها و تبلتهای زیر ۶۰۰ دلار را از ۵ به ۳ درصد کاهش دهند. این درحالی است که رئیس کمیسیون تنظیم بازار و عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل معتقد است کاهش تعرفه گوشیهای موبایل زیر ۵۰۰ یورو غیرممکن است. قربانی در توضیح این مورد اعلام کرد: «به هیچعنوان امکان ندارد که چنین اتفاقی حاصل شود. تعرفه ۴ درصد، کمترین تعرفه تعریف شده در کتاب است. هیچ کالایی در گمرک با تعرفه کمتر از ۴ درصد وارد نمیشود. تعرفه یک درصد سود بازرگانی هم به همین صورت، کمترین تعرفه ممکن تعریف شده در کتاب تعرفه است.» او افزود: «حتی زمانی که برای تولیدکنندگان درخواست تخفیف در تعرفه داشتیم گفته شد از تعرفه ۴ درصد کمتر امکانپذیر نیست.»
هرکسی که قصد خرید گوشی تلفن همراه دارد بهتر است الان که قیمت موبایل در ۶ ماه گذشته به کمترین میزان خود رسیده اقدام به خرید کند.
رضا قربانی، عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل
قربانی اعلام کرد که کمیسیون تلفیق مجلس برای پیشنهاد این مصوبه، با وزرات ارتباطات و فعالین حوزه موبایل کشور جلساتی را برگزار کرده و آنها در جریان این اتفاقات قرار گرفتهاند. او در مورد حضور نداشتن انجمن واردکنندگان موبایل در این جلسات توضیح داد: «موضع انجمن واردکنندگان موبایل به عنوان حامی رسمی واردکنندگان این است که با هرنوع افزایش هزینههای وارداتی و هر نوع ممنوعیت وارداتی مخالف باشند؛ پس موضع انجمن از قبل مشخص است. من هم به عنوان تولیدکننده موبایل در این جلسات حضور داشتم نه به عنوان عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل.»
قربانی اعلام کرد کاهش ۱۵ الی ۲۰ درصدی قیمت در بازار موبایل اتفاق افتاده و قیمت گوشی موبایل به کمترین میزان خود در ۶ ماه گذشته رسیده است. او در این خصوص توضیح داد: «گوشیهای موبایل با ارز ۲۶ هزار تومانی وارد بازار شده و به دلیل آنکه بانک مرکزی به واردکنندگان تخصیص ارز داد، واردات وارد رقابت جدی شده و واردکنندگان با آنکه میتوانند تا ۱۵ درصد روی واردات سود دریافت کنند اما به دلیل رقابت به وجود آمده، گوشیهای وارد شده را با سود ۲ الی ۳ درصد به فروش میرسانند. پس الان بهترین زمان برای خرید گوشی موبایل است.» او افزود: «اگر هم در هفتههای آینده افزایش تعرفه واردات قطعی شود، بلافاصله شاهد افزایش قیمت موبایل خواهیم بود؛ پس هرکسی که قصد خرید گوشی تلفن همراه دارد بهتر است الان که قیمت موبایل در ۶ ماه گذشته به کمترین میزان خود رسیده اقدام به خرید کند.»
قربانی در خصوص کاهش قیمتها به چند مدل موجود در بازار نیز اشاره کرد و گفت: «گوشیهای اقتصادی تا ۵ میلیون تومان، ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان کاهش قیمت داشتهاند؛ برای مثال گوشی شیائومی نوت ۸ با ۶۴ گیگابایت حافظه، از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. گوشیهای میانرده هم تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش قیمت داشته است؛ برای مثال گوشی شیائومی نوت ۹ پرو با حافظه ۱۲۸ گیگابایتی، از ۹ میلیون تومان به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. گوشیهای پرچمدار نیز مانند آیفون از ۴ میلیون تومان تا ۱۲ میلیون تومان کاهش قیمت داشته است. برای مثال آیفون ۱۲ با حافظه ۲۵۶ گیگابایتی، واردات شرکتی، ۴ میلیون تومان کاهش قیمت داشته و آیفون ۱۲ پرو مکس با حافظه ۵۱۲ گیگابایت، بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان کاهش قیمت داشته است.»