بایدن کارخانههای نیمهرسانا را از بازبینیهای محیطزیستی مستثنی کرد
جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، روز جمعه قانونی را به امضا رساند که براساس آن…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
سامانه نوین پایش مردمی «ساپرا» در مراسمی در ساترا رونمایی شد. به گفته معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساتر، سامانه ساپرا این امکان را به کاربران میدهد تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف در رسانههای صوت و تصویر فراگیر را از طریق این سامانه به ساترا گزارش دهند و ساترا نیز در اسرع وقت پیگیر حقوق کاربران خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی ساترا، در این مراسم علی سعد، معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا در خصوص این سامانه گفت: «رونمایی از سامانه ساپرا اتفاق مهمی در بحث فعالسازی ابزارهای تنظیمگری صوت و تصویر فراگیر است. تعداد محتواهایی که روزانه در رسانههای صوت و تصویر بارگذاری می شود، بسیار زیاد است و امکان اینکه یک سازمان یا رگولاتور بتواند تمام این محتوا را پایش مداوم کند، وجود ندارد.»
او ادامه داد: «سامانه ساپرا این امکان را به کاربران می دهد که در صورت مشاهده هرگونه تخلف در رسانه های صوت و تصویر فراگیر را از طریق این سامانه به ساترا گزارش دهند و ساترا نیز در اسرع وقت پیگیر حقوق کاربران خواهد بود.»
حسین حق پناه، متخصص سواد رسانهای و معاون کودک و نوجوان موسسه تبیان نیز که به نمایندگی از سازمانهای مردم نهاد در این جلسه حضور داشت، گفت: «ما امروز در یک جنگ نابرابر در فضای رسانههای جدید قرار داریم. قربانی اصلی این جنگ کودکان و نوجوان هستند و نوک پیکان آسیبها را خانوادهها متحمل می شوند.»
به گفته حقپناه سامانه پایش مردمی ساپرا قرار است به نوعی سپر دفاعی خانوادهها در برابر این آسیبها باشد. او همچنین بیان کرد: «میتوان این سامانه را به نوعی اورژانس اجتماعی مجازی در حوزه رسانههای صوت و تصویر فراگیر دانست که خانوادهها میتوانند در صورتی که در حوزه تربیت رسانهای فرزندان خود با مشکل یا تخلفی مواجه شدند از طریق این سامانه مطرح کنند.»
احمد آذرسا، سرپرست اداره کل توسعه شبکه تنظیمگران اجتماعی ساترا نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه در اداره کل دو رویکرد اساسی وجود دارد؛ رویکرد اصلی «همتنظیمگری» است، گفت: «بر این اساس، ما با همکاری و کمک سازمانهای مردم نهاد و اقشار و افرادی که در این حوزه موثر هستند به عنوان یک واسطه بین حاکمیت و مردم عمل خواهیم کرد تا یک فضای مجازی پاک را با همراهی کاربران ایجاد کنیم.»
او رویکرد دیگر را «تنظیمگری اجتماعی» دانست و با بیان اینکه این رویکرد ما را مستقیم به کاربران وصل می کند، ادامه داد: «در بحث تنظیمگری اجتماعی ما به دنبال بستری بودیم که ما را به کاربران متصل کند. امروز سامانه ساپرا این بستر را فراهم کرده که کاربران در ایجاد یک فضای مجازی پاک مشارکت کنند.»
سرپرست اداره کل توسعه شبکه تنظیمگران اجتماعی ساترا همچنین بیان کرد: «سامانه ساپرا انحصارا در حوزه صوت و تصویر فراگیر است و تلاش شده به گونهای طراحی شود که زبان و لحن آن برای کاربر خانگی قابل فهم باشد. در کنار آن فضای کاربری مجزایی را طراحی کردیم که مختص ناظران ویژه است.»
او در توضیح بیشتر این بخشهای این سامانه بیان کرد: «این بخش مختص متخصصان حوزه فضای مجازی است که میتوانند یک رده بالاتر از کاربر خانگی با ما مشارکت کنند. گزارشهای دریافتی از ناظران ویژه به دلیل تخصصی که در این حوزه دارند در فرآیندی متفاوت رسیدگی میشود. به همین خاطر در زمانی بسیار کوتاه تر رسیدگی خواهند شد.»
در ادامه این جلسه، احمد هنری شعبانی، مدیرکل مشارکتهای مردمی و سرمایه اجتماعی قوه قضاییه گفت: «در اوایل سال جاری دستورالعمل مشارکت نهادهای مردمی از سوی ریاست محترم قوه قضاییه ابلاغ شد و در دستور کار معاونت پیشگیری از وقوع جرم قرار گرفت. من معتقدم رونمایی از سامانه ساپرا کاملا در راستای اجرای این دستورالعمل است، چرا که از ظرفیت گروههای مردمی و سازمانهای مردم نهاد و گروههای جهادی و انجمنهای علمی بهره خواهد برد.»
او ادامه داد: «در قوه قضاییه یک سامانه ارتباط مردمی به عنوان سامانه «سجام» دارد که حدود ۲۰۰ هزار دیدهبان در آن تعریف شدهاند که کد شناسایی دارند و کاملا محرمانه بودن آن لحاظ شده است. از این رو قوه قضاییه و معاونت پیشگیری از وقوع جرم این آمادگی را دارند که گزارشهای رسیده از طریق سامانه ساپرا به صورت برخط به سامانه سجام مرتبط شود و از این بستر رسیدگی صورت گیرد.»
سامانه پایش مردمی پیشتر به صورت آزمایشی فعال بوده است و از امروز (۱۳ اسفندماه) به صورت رسمی از طریق آدرس sapra.ir به شکایات کاربران رسیدگی میکند.