انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
در سومین گردهمایی گراف دی مطرح شد:
۱۰ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۱۱ دقیقه
کمپین مسئولیت اجتماعی «گراف ۳۶۰ درجه» در سومین گردهمایی روابط عمومیهای اکوسیستم فناوری و نوآوری «گراف دی»، با هدف آموزش و ترویج و توسعه مسئولیت اجتماعی در شرکتها و سازمانها آغاز به کار کرد.
به گزارش پیوست، سومین گردهمایی روابط عمومیهای اکوسیستم فناوری و نوآوری «گرافدی» امروز (۱۱ اسفندماه) با موضوع مسئولیت اجتماعی برگزار شد. در این رویداد اعلام شد که کمپین مسئولیت اجتماعی با عنوان «گراف۳۶۰ درجه» با همکاری شرکتهای داوطلب آغاز شد و تا مرداد ۱۴۰۰ ادامه دارد. در این کمپین شرکتهای داوطلب در سازمانها و نهادهای مختلف آموزشهای لازم درمورد درک اهمیت مسئولیت اجتماعی به کارکنان و مدیران ارشد میدهند.
در بخش دیگری از این رویداد در پنلی با عنوان «روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی» به چالشها و موانع مسئولیت اجتماعی در شرکتها پرداخته شد. محمدرضا بیدخام، مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران درمور نقش روابط عمومیها در بحث مسئولیت اجتماعی گفت: «روابط عمومیهای شرکت مخابرات سفیران حوزه مسئولیت اجتماعی هستند. کسبوکار خوب نتیجه اعتماد خوب مردم به ماست. اگر به وسیله مسئولیت اجتماعی بتوانیم اعتماد مردم را کسب کنیم، قطعا کسبوکار ما رونق پیدا میکند.»
او ادامه داد: «مسئولیت اجتماعی منافاتی با کسب وکار ندارد. طبق این مدل مخابرات فعالیتهای خود را پیش برده است. ما حتی در تعریف محصولات خود از نمادهای مسئولیت اجتماعی بهره میبریم. باید در ارائه سرویسهایی که به مردم میدهیم، بعد مسئولیت اجتماعی را در نظر داشته باشیم. ما باید خدمات قبل فروش و حین فروش و پس از فروش داشته باشیم تا نقش مسئولیت اجتماعی خود را به خوبی ایفا کنیم.»
مسئولیت اجتماعی یعنی وظیفه خود را نسبت به جامعه به خوبی انجام دهیم و اگر سازمانها وظایف خود را به خوبی انجام دهند، مسئولیت اجتماعی خود را انجام دادند
محمدرضا بیدخام،مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران
بیدخام همچنین بیان کرد: «گاه سازمانها برای اینکه برند خود را تقویت کند، برند داخلی را تضعیف میکند و برند خارجی خود را تقویت میکند. کارکنان در داخل سازمان مشکل دارند؛ اما سازمان به زلزلهزدگان کمک میکند. مسئولیت اجتماعی باید با یک برنامه سازمانیافته باشد.»
براساس گفتههای بیدخام مسئولیت اجتماعی یعنی وظیفه خود را نسبت به جامعه به خوبی انجام دهیم و اگر سازمانها وظایف خود را به خوبی انجام دهند، مسئولیت اجتماعی خود را انجام دادهاند.
در ادامه این پنل همچنین علیرضا الفت، معاون برنامهریزی و توسعه پرداخت الکترونیکی سداد هم درمورد نقش روابط عمومی در مسئولیت اجتماعی گفت: «با تغییر استراتژیهایی در شرکتها میتوانیم اقداماتی در راستای مسئولیت اجتماعی انجام دهیم. در گذشته شرکتها یک چشمانداز و ماموریت تعیین میکردند؛ اما هم اکنون در حاکمیت جدید ارزشها مورد توجه قرار گرفتند. این ارزشها موضوعاتی هستند که سازمان میخواهد به آنها وفادار باشد. در استراتژی باید نگاه خود را به سمت حاکمیت ارزشها ببریم و در ارزشها مسئولیت اجتماعی را نیز در نظر بگیریم. به این صورت استراتژی با رویکرد مسئولیت اجتماعی تدوین میکنیم.»
الفت در ادامه افزود: «در کسبوکار ما رویکرد به سمت شفافسازی است. اگر از زیرساخت ما برای پولشویی استفاده میشود یا سواستفادهای از ما صورت میگیرد، باید به اطلاع مشتری برسانم. مشتری آگاه برای ما یک ارزش است نه تهدید. رویکرد دیگر ما در زمینه مسئولیت اجتماعی این است که نسبت به جامعه چه فعالیتهایی را انجام میدهیم. پس تصمیم گرفتیم هزینههای بسیار زیادی که ما در حوزه تبلیغات انجام میدهیم را هدفمند کنیم. رویکرد دیگر درمورد جامعه اشتغالزایی است. چون نسبت به کشور مسئولیت داریم. سعی کردیم در چند ماه گذشته به سمت تولید برویم. روابط عمومی در این زمینه بسیار کمک کرده و این نوع اخبار به خوبی منتشر شدند.»
به گفته الفت شرکتها بدون سودآوری نباید فعالیتهای مسئولیت اجتماعی انجام دهند و توسعه اقتصاد متوازن در کنار فعالیتهای فنی بخشی از مسئولیت اجتماعی است. او همچنین بیان کرد: «اینکه بگوییم همکاری کردن با خیریهها یا کار خیر انجام دادن، مسئولیت اجتماعی حساب نمیشود را قبول ندارم. کمپینی به نام روز کار خوب بود که متولی خاص مالی هم نداشت. کار خوب را تعریف کردند و یک روز حال یک نفر را خوب کردند. همه در حد مسئولیت اجتماعی بود که در محدوده یک شرکت اتفاق افتاد. کار خیر انجام دادن بخشی از مسئولیت اجتماعی است.»
بهداد نامور،مدرس و مشاور ارتباطات، بازاریابی و برندسازی در ادامه با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی میتواند ذهنیت مردم را نسبت به یک بنگاه اقتصادی تغییر دهد، در مورد اینکه آیا میتوان با مسئولیت اجتماعی برندسازی و بازاریابی کنیم، گفت: «ما در ایران با یک فرهنگ کهنی که کمکیار دیگران بوده و اهل کار خیر و یاریگر بوده را با مسئولیت اجتماعی اشتباه گرفتیم. به همین خاطر در ایران موسسات خیریه بسیاری داریم. هرسازمان کوچک و بزرگ خیریهای برای خود راهاندازی کرده است. از طرف دیگر سازمانهایی داریم که حاکمیتی و نهادی کار میکنند؛ اما فعالیت خود را به درستی انجام نمیدهند. به عنوان مثال در شهری زلزله میآید و سازمانهای بسیاری کار امدادرسانی را انجام میدهند و اجازه نمیدهیم تا هلال احمر فعالیت خود را انجام دهد. مدرسهسازی میکنیم در حالیکه این کار وظیفه وزارت آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس است.»
او ادامه داد: «من با مسئولیت اجتماعی در ایران مخالف هستم. تا زمانی که دیدگاه مسئولیت اجتماعی در نگاه مدیران ارشد سازمانها تبیین نشود، هر فعالیتی که در این زمینه انجام شود، بیراهه میرود. سازمانهایی داریم که به سازمانهای بیرونی کمک میکنند؛ اما چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است. یعنی به نیروهای خود توجه نمیکنند. وقتی نیروهای سازمانی خودمان از حقوقشان ناراضی هستند و فشارهای مالی و اقتصادی و ذهنی و روحی زیادی را تحمل میکنند، نمیتواند محصول خوبی تولید کند یا تمرکز لازم برای کارهای خود ندارد.»
در حوزه کسبوکاری بنگاه خیریه نداریم. اقداماتی که در حوزه مسئولیت اجتماعی انجام میدهیم باید همسو با سودآوری شرکت باشد. مسئولیت اجتماعی باید برند را تقویت کند
بهداد نامور،مدرس و مشاور ارتباطات، بازاریابی و برندسازی
به گفته نامور به این صورت با ناراضی بودن کارکنان یک سازمان و حتی بدرفتاری با مشتری، اعتماد مردم از بین میبرد؛ به همین خاطر باید در استراتژی سازمانها دیدگاه مدیران ارشد و میانی نسبت به مسئولیت اجتماعی تغییر کند. او همچنین بیان کرد: «اگر میخواهیم یک کار در حوزه مسئولیت اجتماعی در سازمانمان انجام دهیم، باید در استراتژیها و برنامههای خود این فعالیت را در نظر بگیریم.»
نامور در ادامه بیان کرد: «در حوزه کسبوکاری بنگاه خیریه نداریم. اقداماتی که در حوزه مسئولیت اجتماعی انجام میدهیم باید همسو با سودآوری شرکت باشد. سودآوری دو شکل معنوی و مادی دارد.این سودآوری باید خود را درون سازمان نشان دهد. مسئولیت اجتماعی باید برند را تقویت کند. اگر تقویت نکند، کار خیریه انجام میدهد.»
نامور معتقد است که باید شرکتها درمورد فعالیتهای مسئولیت اجتماعی خود گزارشدهند و شفافسازی کنند. این گزارشدهی هم برای سازمان خوب و اعتماد مردم است و هم میتوان دانش را به افراد منتقل کنند.
سارا علی محمدی، سرپرست دیجیتال مارکتینگ شرکت لابراتور دکتر اخوی همچنین در ادامه درمورد کمپینهای مسئولیت اجتماعی که گاه نتیجه برعکس داشتند، بیان کرد: «کمپینهای بسیاری در حوزه مسئولیت اجتماعی راهاندازی شده که نه تنها سودی نداشته بلکه ضررهایی هم به سازمان موردنظر وارد شده است.مانند زلزله کرمانشاه که اگر کمکها مدیریت میشد. این کمکها بهتر به دست مردم میرسید.» به گفته محمدی مسئولیت اجتماعی شرکتی اگر به درستی اجرا شود، به فرهنگی برای مردم تبدیل میشود و به خانوادهها هم تسری پیدا میکنند.
در این مراسم همچنین محمدمهدی مومنزاده، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری سامان مجد با بیان اینکه نقش مدیر در مسئولیت اجتماعی سازمانها بسیار مهم است؛ درواقع او باید بتواند بین خواستههای جامعه و خواستههای سازمان تعادل ایجاد کند؛گفت: «سازمانها در بحث مسئولیت اجتماعی باید بین اهداف سودآور خود و هدفهای اجتماعی تعادل ایجاد کند. امروزه نقش روابط عمومی با روابط عمومی ۱۰ سال قبل فرق کرده است. پارادایم فعالیتهای مسئولانه نیز در حال تغییر هستند و پایداری و مسئولیت شرکتی جایگزین «مسئولیت اجتماعی شرکت» شده است.»
او ادامه داد: «مدیران به جای اینکه فقط بر مسئلههای اجتماعی تمرکز کنند، باید به سمت شناخت فعالیت مسئولانه حرکت کنند و با انجام سرمایهگذاریهای اجتماعی و مسئولانه، از این فرصتها به درستی بهرهبرداری کنند.»
او همچنین بیان کرد: «در دنیا بحثی تحت عنوان روابط سرمایهگذاران وجود دارد که مفهوم آن نزدیک به مفهوم روابط عمومی است؛ اما روابط عمومی نیست، در دنیا هر شرکت یک بخش روابط سرمایهگذاران دارد و یک ادبیات علمی حول آن شکل میگیرد؛ اما در کشور ما به این بخش توجه نشده است. در حالی که روابط سرمایهگذاری بسیار مهم است. در بخش روابط سرمایهگذاران یک شرکت روابط خود با سهامداران و سایر ذینفعان را سازماندهی و هماهنگ میکند. »
براساس گفتههای مومنزاده، روابط سرمایهگذاران، روابط عمومی نیست و مدیریت قیمت سهام شرکت محسوب نمیشود. او معتقد است که اگر در سازمانهای خود اینگونه بخشها را نداشته باشیم، نمیتوانیم به سمت مسئولیتپذیری اجتماعی برویم. او بیان کرد که مدیران باید بدانند که ذینفعانمان از سازمان آنها چه میخواهند و منافع شرکت چه چیزی است و آنوقت میتوانند سیاستهای مسئولیت اجتماعی شرکت خود را یا بهبود ببخشند یا آن را توسعه دهند.
در این رویداد همچنین داوود زارعیان، رییس شورای سیاستگذاری همایش گراف دی با اشاره به اینکه مسئولیت اجتماعی وظیفه اصلی روابط عمومیهاست ، گفت : «روابط عمومیها عاملی برای توسعه و ترویج مسئولیت اجتماعی هستند تا آنجا که میتواند بر توسعه فرهنگ جامعه نیز تاثیر بگذارد.»
او ادامه داد: «برخی افراد به مسئولیت اجتماعی نگاه حرفهای داشته و آن را عامل توسعه و برون رفت ازمشکلات میدانند و برخی شاید به عنوان یک وظیفه دینی و شرعی به آن مینگرند؛ اما باید به این امر توجه داشت که مسئولیت اجتماعی یک موضوع جهانی و دارای زوایای مختلفی است و ما نیز در کشورمان چند سالی است به آن توجه میکنیم تا این مفهوم را عمومی کرده و افراد به ویژه روابط عمومیها به عنوان یکمسئولیت اصلی برای توسعه آن تلاش کنند.»
رییس شورای سیاستگذاری همایش گراف دی مفهوم مسئولیت اجتماعی را به عنوان یک مفهوم جهانی که دارای مدل و روش خاصی است، نام برد و گفت : «در ایران این مفهوم چندسالی است که به آن توجه شده و به صورت عمومی به عنوان تلاش اصلی و اساسی تاکید می شود. بر اساس استانداردهای جهانی، محیط زیست، محیط کار، جامعه و کشور، بازار و صنعت و رهبری و فرایندهای درون سازمانی از ابعاد مسئولیت اجتماعی شرکتی به شمار میروند. این امر در حالی است که در سازمانهای ما، روابط عمومی را برخی فقط نصب بنر و اجرای برنامه میدانند و به بسترسازی توجه نمیشود. بر همین اساس، مسئولیت اجتماعی در روابط عمومی نیازمند تحول است و باید به آن پرداخته شود.»
زارعیان با اشاره به اینکه اهداف ،راهبردها و فعالیتهای مسئولیت اجتماعی برای تصویر سازی مثبت و افزایش ارزش نام تجاری (برند ) مهم است، گفت: «مسئولیت اجتماعی مجموعه وظایف و تعهداتی است که سازمان با هدف حفظ و مراقبت و کمک به جامعهای که در آن فعالیت دارند انجام می دهند.»
رییس شورای سیاستگذاری با اشاره به اینکه مسئولیت اجتماعی روابط عمومی باید براساس شاخص نیاز اجتماعی جامعه هدف مشخص شود گفت : «بسیاری از کشورها حرکت به سمت توسعه را با شتاب طی کردهاند و به عنوان کشورهای جهان اول مطرح هستند؛ اما ایران با فرهنگ و تمدن غنی و مدنی در جرگه کشورهای توسعه یافته نیست. روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی بهم گره خورده است و بیش از ۳۰ سال است که مسیولیت اجتماعی یکی از وظایف جدید روابط عمومیها در جهان شده است.»
براساس گفتههای زارعیان مفهوم مسئولیت اجتماعی در ایران ناشناخته است و مسئولیت اجتماعی یک عمل اخلاقی است و این مفهوم تعریف خاصی دارد. روابط عمومی ومسئولیت اجتماعی مردمیداری است و این یک وجه مشترک برای این دو مفهوم به شمار میرود چون مسئولیت اجتماعی عین روابط عمومی است .
او در ادامه اضافه کرد: «شرکتها سالانه چندین میلیون یا حتی میلیارد تومان صرف خرید هدیه یا حتی سررسید میکنند. در روابط عمومیهای سازمان و شرکتها اگرچند مورد را کنار بگذارند، به طوری که هزینههایی که صرف مراسم و هدایا میشود، به مسئولیت اجتماعی اختصاص دهند، اتفاقات خوبی در حوزه مسئولیت اجتماعی رخ خواهد داد.»
زارعیان همچنین در صحبتهای خود به راهاندازی کمپین گراف ۳۶۰ یا دوشنبه استارتاپی رسانهها به همت گرافدی اشاره کرد و گفت: «امیدواریم این فرصت فراهمشود تا رسانههای فعال در این حوزه شناسایی وحمایت شوند تا شاهد رشد وتعالی این بخش در جامعه باشیم. موضوع دیگر ترویج وتوسعه آموزش وفرهنگ مسئولیت اجتماعی است که باید در این زمینه هم تلاش بیشتری صورت گیرد تا شاهد رشد و بازدهی بیشتر باشیم.»
.