skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مجلس در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۰ تصویب کرد:

دولت موظف به نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان برق و گاز شد

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۹ اسفند ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

دولت به منظور مصرف بهینه سوخت مکلف به نصب کنتورهای هوشمند ساخت داخل برای مشترکان برق و گاز شد.

به گزارش پیوست،  نمایندگان مجلس در نشست علنی نوبت اول مجلس (۹ اسفندماه) در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۰ دولت را موظف کردند تا به منظور اصلاح الگوی مصرف برق و گاز، از طریق شرکت‌های ذیربط نسبت به نصب کنتورهای هوشمند ساخت داخل برای مشترکان برق و گاز با اولویت مشترکان پرمصرف اقدام و هزینه مربوط را به صورت اقساطی از مشترکان دریافت کند.

طبق بند (د) تبصره (۱۵) ماده واحده لایحه بودجه دولت نباید خود راسا اقدام به نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان برق و گاز کند بلکه باید این وظیفه را از طریق بخش خصوصی و شرکت‌های فعال در این زمینه به سرانجام برساند.

در بودجه امسال (سال ۹۹) نیز شرکت‌های توانیر و ملی گاز ایران موظف شدند تا از طریق اپراتورهای تلفن همراه، نسبت به شناسایی، ارتباط فعال و وصول مطالبات با مشترکان با نصب کنتورهای هوشمند با اولویت مشترکان عمده یا پرمصرف اقدام کنند. البته مشخص نشد تا چه اندازه این بخش اجرایی شد.

وزارت نیرو تاکنون قدم‌هایی برای هوشمندسازی کنتورهای برق برداشته است؛ اما اردیبهشت‌ماه امسال با فراگیر شدن ویروس کرونا امکان خوداظهاری و قرائت کنتور برق توسط مشترکان فراهم شد و مشترکان برق می‌توانستند بدون مراجعه مامور برق، میزان برق مصرفی‌ خود را به کمک اپلیکشن مخصوص در این زمینه یا وب‌سایت ساپا به اطلاع شرکت برق برسانند.

مهرماه سال جاری همچنین بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل در جشن چهاردهمین سالگرد اپراتور دوم اعلام کرد که ایرانسل در حال پیاده‌سازی و اجرای سرویس‌های مختلف چون پارکینگ هوشمند در مشهد بر بستر IOT ایرانسل و هوشمندسازی کنتورهای گاز هستند.

همچنین کمیسیونت تلفیق تصویب کرده بود تا وزارت نیرو از محل افزایش بهای برق صنایع مادر تا سقف سیزده هزار میلیارد ریال صرف اعطای تسهیلات خطر‌پذیر به شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه اصلاح الگوی مصرف انرژی و تا سقف ده هزار میلیارد ریال صرف برای تکمیل زیرساخت شبکه ملی اطلاعات کشور هزینه کند.

در این بند از نظر نمایندگان مجلس صنایع مادر به صورت شفاف مشخص نشده بود همچنین نحوه تعیین نرخ برق آنان نیز شفاف نبود از همین رو نمایندگان مجلس برای رفع ابهام در خصوص صنایع مادر این بند را به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند تا بررسی دقیق‌تری روی آن صورت گیرد.

http://pvst.ir/9mx
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو