نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
طبق بندی از لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ که به تصویب مجلس رسید
۵ اسفند ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبالکننده در رسانههای کاربرمحور یا همان اینفلوئنسرها طبق مصوبه مجلس از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهند بود.
به گزارش پیوست، نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم امروز (۵ اسفندماه) مجلس، با پیشنهاد نماینده مشهد مبنی بر دریافت مالیات از اینفلوئنسرها موافقت کردند. به این صورت به تبصره ۶ ماده واحد لایحه بودجه بندی اضافه میشود تا درآمد کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده رسانههای کاربر محور از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد شود.
در این زمینه هم سازمان امور مالیاتی مکلف است ظرف دو ماه پس از لازم الاجرا شدن این بند دستورالعمل اجرایی مربوط به اخذ مالیات از درآمدهای کاربران حرفهای رسانههای کاربر محور از محل تبلیغات را تهیه و به تائید وزیر اقتصاد برساند. سازمان امور مالیاتی همچنین مکلف است لیست مودیان مالیاتی و خوداظهاری تهیه شده توسط آنها را تهیه و در سایت سازمان در منظر عموم قرار دهد.
محمدحسین حسین زاده بحرینی، نماینده مشهد در این جلسه پیشنهاد دریافت مالیات از اینفلوئنسرها را داد و در این مورد گفت: «در حال حاضر بخشی از کسبوکارها در فضای واقعی و حقیقی شکل نمیگیرند، بلکه فضای مجازی و اینترنت فرصت خوبی برای توسعه دولت الکترونیکی و کسب وکارهای مجازی است و باید شکل سالم این کسبوکارها را تشویق کنیم و مشوقهایی در نظر بگیریم.»
او در ادامه افزود: «در فضای مجازی برخی از کسب و کارها شکل خاصی پیدا کردهاند به عنوان مثال تعداد کاربران برخی کانالهایی که در اینستاگرام و سایر شبکههای مجازی فعالیت میکنند، نجومی است و به چند صد هزار کاربر میرسد که در اصطلاح به آنها اینفلوئنسرها میگویند. اینفلوئنسرها شاخههای مختلفی ایجاد میکنند که در این کانالها از جمله کارهایی که انجام میدهند، تبلیغات است.»
به گفته بحرینی تبلیغات در رسانهای انجام میشود که کاربرمحور است و تبلیغات در این کانالها به دلیل مخاطبان بالا بسیار باارزش است و وقتی تعداد مخاطبان کانالی نجومی میشود، تبلیغات آن بسیار گران قیمت است و صاحب آن درآمد غیرمتعارف و نجومی کسب میکند.
او با بیان اینکه این پیشنهاد با همکاری مرکز پژوهشها تنظیم شده، گفت: «منظور از رسانههای کاربرمحور کانالهای اینستاگرام، تلگرام و غیره است و اگر بیشتر از ۵۰۰ هزار کاربر داشته باشند، مشمول مالیات میشوند و این حکم شامل تمامی کسب وکارهای کوچکی که در فضای مجازی فعالیت میکنند، نمیشود.»
در شرایطی صحبت از دریافت مالیات از کاربران بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده در تلگرام میشود که این شبکه ارتباطی مدتهاست که فیلتر شده است و هنوز نیز پرونده فیلتر شدن اینستاگرام به صورت کامل بسته نشده است.